NBA

Κερ για Τραμπ: "Είναι λυπηρό που έχει ξεπέσει έτσι ο Λευκός Οίκος"

Golden State Warriors Steve Kerr gestures during the second half of the team's NBA basketball game against the Milwaukee Bucks on Thursday, Nov. 8, 2018, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Με αφορμή κάποιες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον Στιβ Κερ, ο τεχνικός των Γουόριορς απάντησε, λέγοντας μερικές απίστευτες ατάκες.

Ο Στιβ Κερ δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του για τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν επρόκειτο να την κρύψει τώρα. Όχι όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε "φοβισμένο παιδί" με αφορμή την δήλωση του Κερ ότι θέλει πρώτα να ενημερωθεί για την κατάσταση ανάμεσα στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ πριν πάρει θέση για το θέμα.

Ο τεχνικός των Γουόριορς ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Τραμπ και οι ατάκες που χρησιμοποίησε για να απαντήσει ήταν πραγματικά... μία και μία.

" Εξεπλάγην από τις δηλώσεις, κυρίως επειδή αφορούσαν εμένα. Μετά κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι αυτό συμβαίνει κάθε μέρα. Ήμουν το λαμπερό αντικείμενο που είδε. Ήταν άλλη μία μέρα (σ.σ για τον Τραμπ). Θα υπάρξει νέο λαμπερό αντικείμενο αύριο και το τσίρκο θα συνεχιστεί. Είναι περίεργο, αλλά συνέβη".

Ο Κερ όμως δεν έμεινε εκεί, παρά στην συνέχεια είχε να πει ακόμα περισσότερα, θυμίζοντας στον κόσμο ότι σε ηλικία 19 ετών έχασε τον πατέρα του, Μάλκολμ Κερ, ο οποίος ήταν καθηγητής σε Πανεπιστήμιο στην Βηρυτό και έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας: " Σκεφτόμουν τις προηγούμενες επισκέψεις μου στον Λευκό Οίκο. Έχω ζήσει μία ζωή γεμάτη προνόμια και έχω συναντήσει τους 5 προηγούμενους Προέδρους πριν τον Τραμπ. Ο πρώτος ήταν το 1984, όταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν Πρόεδρος. Κάλεσε εμένα και τη μητέρα μου, έξι μήνες μετά την δολοφονία του πατέρα μου από τρομοκρατική επίθεση.

Ο Πρόεδρος Ρίγκαν και ο Αντιπρόεδρος Τζορτζ Μπους με κάλεσαν στο Οβάλ Γραφείο και πέρασαν μισή ώρα μαζί μας, ευχαριστώντας μας για τις υπηρεσίες που πρόσφερε ο πατέρας μου, ο οποίος ήταν στην εκπαίδευση. Μας ευχαρίστησαν για το γεγονός ότι σεβάστηκε τις αμερικανικές αρχές στη Μέση Ανατολή, όπου προσπάθησε να φέρει ειρήνη. Σκεφτόμουν τις προάλλες την αντίθεση που υπάρχει 35 χρόνια αργότερα.

Δεν είχε σημασία με το μέρος ποιανού ήσουν πολιτικά. Ήσουν απλώς Αμερικανός. Η θέση του Προέδρου εξέπεμπε αξιοπρέπεια και σεβασμό. Τόσο από αυτούς που επισκέπτονταν το Οβάλ Γραφείο και ειδικά από αυτούς που καθόντουσαν μέσα σε αυτό. Είναι λυπηρό που έχει ξεπέσει έτσι. Ότι ζούμε κάτι τέτοιο. Αντιλαμβάνομαι ότι το άλογο είχε φύγει από τον αχυρώνα εδώ και καιρό. Προσωπικά όμως η εμπειρία μου είναι ότι ο Λευκός Οίκος έχει ξεπέσει. Ελπίζω να βρούμε μία ώριμη λύση από οποιαδήποτε πλευρά και να καθίσει κάποιος σε αυτή την καρέκλα που θα φέρει πίσω την αξιοπρέπεια στο Οβάλ Γραφείο ξανά και πιστεύω ότι θα γίνει".

Κλείνοντας, ο Κερ δήλωσε σχετικά με την θέση του για το θέμα της Κίνας: " Γενικά, θέλω να σχολιάσω τα θέματα για τα οποία αισθάνομαι άνετα, που νιώθω ότι έχω την σωστή ενημέρωση. Σχολιάζω συνεχώς το θέμα της οπλοφορίας και της οπλοκατοχής, επειδή αυτό το θέμα με αγγίζει. Είναι σημαντικό για το μέλλον της χώρας μας. Έχουμε θανάτους από πυροβολισμούς κυριολεκτικά κάθε μέρα. Για αυτό βρίσκομαι σε 4-5 οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα. Με αφορά το θέμα και είναι δικαίωμά μου να μιλάω για αυτό. Είμαι Αμερικανός και αγαπάω την χώρα μου.

Οι ίδιοι άνθρωποι που μου λένε να ασχοληθώ μόνο με τα αθλήματα, μου ζητάνε τώρα να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Αυτό ακούω συνέχεια. Εγώ θα μιλάω όμως για τα θέματα που αισθάνομαι άνετα να το κάνω και θα κάνω πράγματα που θεωρώ ότι βοηθούν την χώρα μου. Αγαπάω την χώρα μου, παρά τα όσα είπε ο Τραμπ. Δεν θέλω καμία οικογένεια να περάσει αυτό που πέρασε η δική μου με την δολοφονία του πατέρα μου. Ξέρω πως είναι να χάνεις μέλος της οικογένειάς σου από σφαίρα, για αυτό έχω πάθος για αυτό".

AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ