NBA

Κερ εναντίον Ντέιβις: "Κακό για το ΝΒΑ αυτό που έκανε"

Golden State Warriors Steve Kerr gestures during the second half of the team's NBA basketball game against the Milwaukee Bucks on Thursday, Nov. 8, 2018, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Ο Στιβ Κερ δήλωσε πως το γεγονός ότι ο Άντονι Ντέιβις ουσιαστικά υποχρέωσε τους Πέλικανς να τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή ενώ είχε συμβόλαιο σε ισχύ έκανε κακό στην εικόνα του ΝΒΑ..

Ο Στιβ Κερ δεν είχε ποτέ πρόβλημα να λέει αυτό που σκέφτεται. Αυτό ακριβώς έκανε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο " Warriors Insider Podcast", όπου τα έβαλε ανοιχτά με τον Άντονι Ντέιβις και τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της ανταλλαγής του μέχρι να παραχωρηθεί στους Λέικερς.

Έχοντας άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο, ο All Star φόργουορντ/σέντερ απαίτησε ανταλλαγή από τους Πέλικανς, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι επιθυμούσε να πάει στους Λέικερς, περιορίζοντας τις επιλογές της ομάδας του. Στον Κερ - όπως και σε πολύ κόσμο - δεν άρεσε αυτό, με τον τεχνικό των Γουόριορς να δείχνει την δυσαρέσκειά του.

" Είναι πρόβλημα όταν παίκτες που δεν είναι free agent ζητούν ανταλλαγή. Αναφέρομαι στην περίπτωση του Άντονι Ντέιβις" δήλωσε αρχικά ο Κερ, για να συμπληρώσει: " Όταν ένας παίκτης είναι υγιής και έχει ακόμα κάποια χρόνια στο συμβόλαιό του και λέει 'θέλω να φύγω', αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει η λίγκα και να είναι προσεκτικοί οι παίκτες.

Όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο, οφείλεις να προσπαθήσεις και να παίξεις για αυτή την ομάδα, την πόλη, τους φιλάθλους. Ακολούθως είναι δικαίωμά σου να αποχωρήσεις ως free agent. Αν υπογράψεις συμβόλαιο, πρέπει να σε δεσμεύει".

Ακολούθως ο Κερ τόνισε: " Αν συμφωνήσεις με την ομάδα σου ότι είναι καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι σας είναι άλλο πράγμα. Αλλά αυτό που έγινε με τον Ντέιβις ήταν ξαφνικό και ελπίζω να μην γίνει μόδα, επειδή είναι κακό για την λίγκα. Αυτό που έκανε ο ΛεΜπρόν ήταν να εξαντλήσει το συμβόλαιό του και μετά έφυγε. ο Κέβιν Ντουράντ έκανε το ίδιο, τόσο όταν ήρθε, όσο και όταν έφυγε από το Γκόλντεν Στέιτ. Υπογράφεις ένα συμβόλαιο, το εξαντλείς και μετά φεύγεις. Έτσι πρέπει να γίνεται.

Είναι ενοχλητικό όταν υπάρχει τόση κίνηση πριν ολοκληρωθεί ένα συμβόλαιο, με τις ομάδες να είναι όμηροι, όπως και η λίγκα. Δεν μου αρέσει. Κάνει ζημιά σε όλους".

AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ