NBA

Ίνγκραμ: Ο θησαυρός των Λέικερς που απολαμβάνει η Νέα Ορλεάνη

New Orleans Pelicans forward Brandon Ingram shoots a free throw during the first half of a preseason NBA basketball game against the New York Knicks, Friday, Oct. 18, 2019, at Madison Square Garden in New York. (AP Photo/Mary Altaffer)
New Orleans Pelicans forward Brandon Ingram shoots a free throw during the first half of a preseason NBA basketball game against the New York Knicks, Friday, Oct. 18, 2019, at Madison Square Garden in New York. (AP Photo/Mary Altaffer) AP

Οι Λέικερς τον λάτρεψαν, τον υποστήριξαν, τον έστειλαν όμως στη Νέα Ορλεάνη για χάρη του Άντονι Ντέιβις και τώρα οι Πέλικανς βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ανερχόμενο σούπερσταρ (VIDEO).

Αν υπήρχε ένας παίκτης που οι Λέικερς δεν ήθελαν να παραχωρήσουν για τον Άντονι Ντέιβις , αυτός ήταν ο Μπράντον Ίνγκραμ. Ευέλικτος σμολ φόργουορντ, 22 ετών, ήταν η δεύτερη επιλογή στο NBA Draft 2016 και σίγουρα ο παίκτης που θα ήθελαν να κρατήσουν στο Λος Άντζελες από το group των Λόνζο Μπολ, Τζος Χαρτ, Ίβιτσα Ζούμπατς (κατέληξε, με ξεχωριστή συμφωνία, στους Κλίπερς). Τώρα, εννέα ματς στη σεζόν 2019/20, οι παράγοντες των Λιμνανθρώπων τον βλέπουν να μετατρέπεται σε ένα "πυρηνικό όπλο", βελτιώνοντας σχεδόν όλους τους τομείς του παιχνιδιού του.

Οι Πέλικανς έχουν ρεκόρ 2-7 και η αλήθεια είναι πως δεν έχουν πιάσει υψηλά στάνταρ, σίγουρα όχι αυτά που θέλουν περιμένοντας τον Ζάιον Γουίλιαμσον να τους ενισχύσει. Ο Ίνγκραμ όμως γράφει καταπληκτικά νούμερα που τον τοποθετούν στους κορυφαίους σμολ φόργουορντ της Λίγκας. Έχει 25.9 πόντους από 53.7% στα συνολικά σουτ και 46.9% στο τρίποντο (!), μαζί με 7.3 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και ένα μπλοκ ανά 32.1 λεπτά συμμετοχής, ενώ πέρυσι μετρούσε 18.3 πόντους από 49.7% στα συνολικά σουτ και 33% στο τρίποντο, μαζί με 5.1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και μισό μπλοκ ανά 33.8 λεπτά σε 52 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Στη Νέα Ορλεάνη ο Ίνγκραμ έχει δίπλα του καλούς βετεράνους όπως ο Τζρου Χόλιντεϊ, ο Τζέι Τζέι Ρέντικ κι ο Ντέρικ Φέιβορς, ανθρώπους δηλαδή που τον βοηθούν να ωριμάσει πνευματικά και αγωνιστικά ώστε να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο με συνέπεια, αυτοσυγκέντρωση κι ομαδικότητα. Ούτως ή άλλως οι Πέλικανς δεν έχουν την πίεση των Λέικερς, δεν στοχεύουν στο πρωτάθλημα, προσπαθούν να χτίσουν με φόντο το μέλλον και αυτή η άνεση, αυτή η ευελιξία προσφέρει στον Ίνγκαμ, αλλά και στον Μπολ και στον Γουίλιαμσον την ιδανική κατάσταση, άπλετο χρόνο και πολλές μπάλες στην επίθεση για να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Στο Λος Άντζελες ο Ίνγκραμ πίεσε (τον εαυτό του) και πιέστηκε (από τα media) για να εξελιχθεί στον επόμενο Κέβιν Ντουράντ. Δεν ήταν αυτό που είχε εκείνος στο μυαλό του, γι' αυτό και βρέθηκε αντιμέτωπος ακόμη και με την κατάθλιψη, όπως ο ίδιος δήλωσε. Η ρούκι χρονιά του ήταν περίεργη, η δεύτερη ήταν καλύτερη, η τρίτη ακόμη πιο λαμπερή. Η τέταρτη μόλις ξεκίνησε και ο 22χρονος φόργουορντ δείχνει έτοιμος να πλησιάσει το δικό του ταβάνι, αν και ξέρει ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να θεωρηθεί σούπερσταρ αυτής της Λίγκας.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ