NBA

Γουίλιαμσον: Καρφώματα, σεισμός και ένας τραυματισμός

Γουίλιαμσον: Καρφώματα, σεισμός και ένας τραυματισμός
AP Photo/Steve Marcus AP PHOTO/STEVE MARCUS

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με τους Πέλικανς, έστω και ανεπίσημο, αφήνοντας γλυκόπικρη γεύση πριν ένας σεισμός επισκιάσει τα πάντα.

Στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας ανακοίνωσαν μόλις το τρίτο sold out στην ιστορία του θεσμού. Ο λόγος που υπήρξε sold out είχε βέβαια ονοματεπώνυμο: Ζάιον Γουίλιαμσον. Το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2019 ετοιμαζόταν για το ντεμπούτο του - έστω και ανεπίσημο - και όλοι ήθελαν να είναι εκεί.

Ο σεισμός στην Καλιφόρνια έμελλε να διακόψει τον αγώνα των Πέλικανς με τους Νικς. Ο αγώνας πάντως είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα για τον Ζάιον Γουίλιαμσον, ο οποίος πρόλαβε σε 10 λεπτά να εντυπωσιάσει τον κόσμο και μετά να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού.

Ο απόφοιτος του κολεγίου του Ντιουκ έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ένας... τέρας της φύσης, αφού σημείωσε 11 πόντους με 4/9 σουτ (όλα τα εύστοχα σουτ ήταν καρφώματα), 3/6 βολές και 3 ριμπάουντ σε 9 λεπτά και 10 λεπτά συμμετοχής. Στο μεσοδιάστημα ωστόσο "πάγωσε" τους πάντες, αφού χτύπησε γόνατο με γόνατο με έναν αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πρόωρα από το παρκέ.

Οι Πέλικανς σαφώς και δεν ήθελαν να ρισκάρουν με την περίπτωσή του, ανακοινώνοντας ότι δεν θα αγωνιζόταν στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο τελικά δεν ολοκληρώθηκε λόγω του σεισμού.

Ακόμα κι έτσι βέβαια έδειξε πράγματα, ενώ φάνηκαν και κάποιες σκέψεις των Πέλικανς, αφού στα 9 λεπτά που τον είχαν στο παρκέ φρόντισαν αρχικά να τον χρησιμοποιήσουν τόσο ως πάουερ φόργουορντ, όσο και ως σέντερ. Σε αυτό το διάστημα έδειξε την ταχύτητά του και την ικανότητά του σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ ως σκρινέρ, όπως και την αδυναμία του στις βολές και το μακρινό σουτ. Σίγουρα πάντως έδειξε ότι έχει την δυνατότητα να είναι παραγωγικός, αφού αυτά τα έκανε κόντρα στο δίδυμο των Κέβιν Νοξ και Μίτσελ Ρόμπινσον των Νικς.

Όπως και να έχει, το ντεμπούτο του Γουίλιαμσον τα είχε όλα: Καρφώματα, καλές και κακές στιγμές σε άμυνα και επίθεση, έναν τραυματισμό και έναν... σεισμό.

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του Γουίλιαμσον:

AP Photo/Steve Marcus

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ