NBA

Ο Γουέστμπρουκ "τρελάθηκε" από την επίθεση οπαδού των Τζαζ

Ο Γουέστμπρουκ "τρελάθηκε" από την επίθεση οπαδού των Τζαζ
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Απίστευτο σκηνικό στον αγώνα των Τζαζ με τους Θάντερ, με ένα VIDEO να δείχνει τον Γουέστμπρουκ να απειλεί οπαδούς των Τζαζ! Κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση ο σταρ των Θάντερ!

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν άντεξε άλλο. Ακούγοντας για χρόνια τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων να τον βρίζουν, ξέσπασε και απάντησε με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί έναν ΝΒΑερ να το κάνει. Και, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είχε πολύ σοβαρό λόγο να το κάνει, αφού στον αγώνα των Θάντερ με τους Τζαζ στην Γιούτα (νίκη με 98-89) δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς των Τζαζ.

Σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για αγώνα ΝΒΑ, ο Γουέστμπρουκ είναι πρωταγωνιστής σε ένα VIDEO που δημοσιεύτηκε στο twitter, όπου φαίνεται να απειλεί κάποιους οπαδούς των Τζαζ λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Γουέστμπρουκ φωνάζει προς την εξέδρα σε έναν οπαδό των Τζαζ: " Στο υπόσχομαι. Δεν παίζω. Το ορκίζομαι στον Θεό. Το ορκίζομαι στον Θεό. Θα σε γ...σω. Θα γ...σω εσένα και την γυναίκα σου. Θα σε γ....σω. Όχι γ...α τα όλα. Στο ορκίζομαι σε ό,τι αγαπάω. Στο ορκίζομαι". Ιδού το σχετικό VIDEO:

Στο συγκεκριμένο VIDEO βέβαια φαίνεται μόνο τι λέει ο Γουέστμπρουκ. Ξέροντας λοιπόν πώς φάνηκε όλο αυτό, ο σταρ των Θάντερ θέλησε να ξεκαθαρίσει τι οδήγησε σε αυτό του το ξέσπασμα. Και αυτά που είπε σίγουρα θα προβληματίσουν πολύ κόσμο, αφού κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση, με δύο συμπαίκτες του - τους Ρέιμοντ Φέλτον και Πάτρικ Πάτερσον - να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του.

Μιλώντας στα ΜΜΕ μετά τον αγώνα, λοιπόν, ο Γουέστμπρουκ δήλωσε για το συγκεκριμένο σκηνικό: " Προφανώς όλοι μιλούν για το VIDEO που κυκλοφόρησε. Αυτό ξεκίνησε όμως με έναν νεαρό και την γυναίκα στην εξέδρα να μου λένε "πέσε κάτω στα γόνατα όπως έχει συνηθίσει". Για εμένα, αυτό δείχνει ασέβεια, νομίζω ότι είναι ρατσιστικό και απρεπές, επειδή δεν υπάρχει προστασία για τους παίκτες. Νομίζω ότι έχουμε πολλούς σπουδαίους οπαδούς που έρχονται και απολαμβάνουν το παιχνίδι. Και μετά έρχονται κάποιοι και λένε πράγματα για εμένα και την οικογένειά μου".

Ακολούθως ο Γουέστμπρουκ τόνισε πως έχει χρόνια πρόβλημα με την συμπεριφορά των φίλων των Τζαζ, ενθυμούμενος ότι και στα περσινά playoffs είχαν συμβεί περίεργα πράγματα: " Εδώ και πολλά χρόνια κάνω όλα τα σωστά πράγματα. Δεν έχω βλάψει κανέναν, δεν έχω πλακωθεί με κάποιον οπαδό και είμαι στην λίγκα 11 χρόνια. Είμαι ταπεινός, δέχομαι την κριτική όλων. Δεν πρόκειται όμως να δεχθώ την ασέβεια, Κάποιες φορές το έχω δεχθεί. Αυτό είναι μόνο ένα video, αλλά σε όλο το παιχνίδι, από τότε που ήρθα στην λίγκα, ειδικά στην Γιούτα, λέγονται πολλά υποτιμητικά πράγματα. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθώ να μην σέβονται εμένα και την οικογένειά μου. Πρέπει να γίνει άτι, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται και λένε ό,τι θέλουν στους παίκτες. Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο για τους παίκτες, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους παίκτες".

Κλείνοντας, ο Γουέστμπρουκ τόνισε ότι δεν μετανιώνει για αυτό που έκανε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα χτυπούσε ποτέ γυναίκα: " Αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το ξανάκανα. Θα έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Θα προστατέψω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, την γυναίκα μου, την μητέρα μου και τον πατέρα μου και περιμένω από όλους να κάνουν το ίδιο. Αυτός είμαι και έτσι αντιμετωπίζω την κατάσταση.

Όσον αφορά για αυτό που είπα για την γυναίκα του, ποτέ δεν θα χτυπούσα γυναίκα. Ποτέ δεν θα το κάνω. Ποτέ δεν έχω κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία. Μόλις όμως αυτός ο τύπος είπε αυτό το πράγμα και η σύζυγός του το επανέλαβε, αυτό τα ξεκίνησε όλα. Ξέρω ότι όλοι έχετε δει μόνο αυτό το video, αλλά αυτό που γίνεται στην αρχή είναι πολύ πιο σημαντικό και ασεβές από αυτό που ακούσατε".

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Γουέστμπρουκ:

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι υπήρξαν δημοσιογράφοι στην Γιούτα που βρήκαν αυτό τον οπαδό των Τζαζ, ο οποίος δήλωσε πως δεν είπε τίποτα από αυτά για τα οποία κατηγορείται. " Απλώς καθόταν και κάναμε πλάκα. Γελούσε και ξαφνικά άλλαξε και άρχισε να με βρίζει και να κάνει σαν βλάκας. Νόμιζα ότι είχε πάγο στα πόδια και του φώναξα "κάτσε κάτω και βάλε πάγο στα γόνατά σου" και αυτός απάντησε "είναι ζεστό αυτό που έχω στα πόδια" και του απάντησα "θα την χρειαστείς"! Τότε ήταν που άλλαξε η κατάσταση και ξέφυγε η κατάσταση. Ποτέ δεν τον έβρισα και θα το πουν αυτό όλοι όσοι βρίσκονταν γύρω μου. Ούτε η γυναίκα μου είπε κάτι, απλώς καθόταν. Δεν είπε τίποτα, ούτε μία λέξη.

Αρχικά έλεγα ότι απλώς μιλάω με τον Γουέστμπρουκ, έναν εκ των κορυφαίων παικτών. Αλλά δεν έχει κλάση. Κοίτα, μπορεί να με απειλεί όσο θέλει, εγώ του μιλούσα. Μην απειλεί όμως μία γυναίκα. Είναι 1.50 μέτρα και 45 κιλά. Δεν είπε τίποτα, ήταν το πρώτο της παιχνίδι στο ΝΒΑ". Δείτε τις δηλώσεις του οπαδού των Τζαζ:

Αξίζει να αναφερθεί ότι 5 οπαδοί των Τζαζ που φέρονται να βρίσκονταν κοντά στον Γουέστμπρουκ κατά την διάρκεια αυτής της διαφωνίας έλαβαν μια προειδοποιητική κάρτα, η οποία ανέφερε πως ξεπέρασαν τα όρια και πως είναι η πρώτη και τελευταία προειδοποίηση που θα λάβουν σχετικά με την συμπεριφορά τους, καθώς την επόμενη φορά θα υπάρξουν κυρώσεις.

Όσο για τους Τζαζ, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν αρχικά ότι μοίρασαν προειδοποιητικές κάρτες στους οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν κοντά στον Γουέστμπρουκ, τονίζοντας ότι θα ερευνήσουν περισσότερο το θέμα και αν επιβεβαιωθούν όσα υποστηρίζει ο σταρ των Θάντερ θα προβούν στις ανάλογες ενέργειες.

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ