NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Θα είμαι ο εαυτός μου κι ό,τι γίνει"

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Θα είμαι ο εαυτός μου κι ό,τι γίνει"
AP PHOTO/AARON GASH

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να γίνει το νέο πρόσωπο του ΝΒΑ, μόνο όμως αν είναι ο εαυτός του. "Δεν με ενδιαφέρει να το καταφέρω αν πρέπει να αλλάξω" δήλωσε ο σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Στα 24 χρόνια του, στην έκτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κλειδώσει το βραβείο του MVP και έχει στόχο να φτάσει μακριά στα playoffs. Πόσο μακριά; Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στους Μπακς, προς το παρόν όμως άπαντες στο Μιλγουόκι προετοιμάζονται για τα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου ώστε να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και κατ' επέκταση το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην postseason.

Λίγες ώρες πριν το νέο του συναπάντημα με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (αν και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του εξαιτίας του διαστρέμματος που υπέστη στο ματς με τους Σίξερς), ο Γιάννης ρωτήθηκε πως αισθάνεται όταν ακούει κόσμο να αναρωτιέται αν έχει όσα χρειάζονται για να γίνει το νέο πρόσωπο του ΝΒΑ. Θυμήθηκε και την όμορφη στιγμή που είχε με τον "Βασιλιά" στο φινάλε του 2019 NBA All-Star Game της Σάρλοτ, όταν εκείνος του είπε " λατρεύω τα πάντα σε εσένα, είσαι ξεχωριστός ".

" Εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα. Άκουσα τι μου είπε, όμως δεν αντιλήφθηκα ακριβώς τα λόγια του. Είναι ένα από τα ινδάλματά μου, ένας από τους τύπους που παρακολουθούσα. Είναι από τους κορυφαίους στη Λίγκα και πάντα προσπαθούσα να παίζω στο ίδιο επίπεδο. Όταν ένας θρύλος σαν αυτόν λέει πως του αρέσουν όλα σε εμένα, είναι υπέροχο... Δεν περίμενα ότι θα τον πλησιάσω τόσο πολύ, είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φίλε" ήταν τα λόγια του Γιάννη στον Ματ Βελάσκεζ της Milwaukee Journal Sentinel .

Όσο για το αν θέλει και αν μπορεί να γίνει το πρόσωπο του ΝΒΑ, η απάντησή του είναι ξεκάθαρη, ειλικρινής και ρεαλιστική: " Πολλοί λένε πως μπορώ να γίνω το πρόσωπο της Λίγκας. Τελευταία κάποιοι μου εξηγούν, η μητέρα μου δηλαδή, η κοπέλα μου, τα αδέλφια μου ότι δεν μπορώ να το καταφέρω επειδή δεν είμαι Αμερικανός, δεν έχω αμερικανική κουλτούρα. Κάθισα και σκέφτηκα, μήπως πρέπει να αποκτήσω έναν πιο αμερικανικό αέρα, μήπως πρέπει να πηγαίνω σε σακάκι στους αγώνες, μήπως πρέπει να γίνω πιο... Αμερικανός; Φίλε, αν δεν μπορώ να γίνω το πρόσωπο αυτής της Λίγκας και να είμαι ο εαυτός μου, τότε δεν θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο. Τόσο απλά".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ