NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Εμφάνιση επιπέδου MVP, χωρίς κάρφωμα!

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo during the first half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors Saturday, Jan. 5, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
AP Photo/Aaron Gash AP PHOTO/AARON GASH

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μία.. θηριώδη εμφάνιση κόντρα στους Ρόκετς, σε μία εμφάνιση επιπέδου MVP. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι δεν έκανε ούτε ένα κάρφωμα!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς έστειλαν μήνυμα σε όλο το ΝΒΑ στον αγώνα με τους Ρόκετς με τη νίκη τους με 116-109 μέσα στο Χιούστον . Και ήταν πολύ ηχηρό.

Με την σεζόν να προχωράει και την κούραση σιγά-σιγά να εμφανίζεται, υπάρχει ένα πράγμα που έγινε ξεκάθαρο στο Χιούστον: Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου. Και θα εξακολουθεί να προπορεύεται σε αυτή την κούρσα όσο οι Μπακς συνεχίζουν να κερδίζουν (έχουν το καλύτερο ρεκόρ στη Λίγκα με ρεκόρ 29-11) και αυτός παίζει με αυτό τον τρόπο.

Κόντρα στους Ρόκετς, μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του ΝΒΑ, τα νούμερα του Γιάννη ήταν πολύ πιο θεαματικά από την εικόνα του στο παρκέ, τουλάχιστον για το απαίδευτο μάτι. Η τελική στατιστική απεικόνιση της βραδιάς του σίγουρα προκαλούσε ίλιγγο, αφού είχε 27 πόντους, 21 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας), 5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 36 λεπτά συμμετοχής . Αν κάποιος όμως παρακολούθησε προσεκτικά το παιχνίδι, διαπίστωσε ότι – για πρώτη φορά φέτος – αυτή ήταν πιθανότατα η πιο ώριμη φετινή του εμφάνιση. Μία εμφάνιση που δείχνει ότι σταδιακά αλλάζει, ξανά, επίπεδο.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΡΦΩΜΑ!

Κόντρα στους Ρόκετς ο Γιάννης είδε ακόμα μία ομάδα να προσπαθεί να του κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι και να τον βγάλει από την ζώνη άνεσής του, γεμίζοντας το “ζωγραφιστό”. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες όμως, οι Ρόκετς είχαν στο μυαλό τους κάτι ακόμα: Δεν ήθελαν να αφήσει τον Γιάννη να καρφώσει. Προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από το καλάθι όσο περισσότερο γινόταν. Δεν τον προκάλεσαν απαραίτητα να σουτάρει από μέση ή μακρινή απόσταση. Έκαναν ξεκάθαρο όμως ότι ήθελαν να δυσκολευτεί σε κάθε σουτ που θα πάρει.

Ο Γιάννης είδε τι ήταν αυτό που του έδινε η άμυνα και προσαρμόστηκε. Δεν έβαζε απλώς το κεφάλι κάτω, ορμώντας στα... τυφλά, όπως θα έκανε κάποτε. Έβαλε το μυαλό του να δουλέψει, χρησιμοποίησε φινέτσα αντί για ωμή δύναμη για να τελειώσει φάσεις, έψαξε την επαφή και κέρδισε φάουλ, έχοντας 11/14 βολές. Δεν ήταν... πεισματάρης, ψάχνοντας αποκλειστικά το κάρφωμα. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε μεν να έχει επιχειρήσει τα 13 από τα 16 σουτ του στο “ζωγραφιστό”, και να ευστοχεί στα 7 από αυτά, αλλά κανένα δεν ήταν κάρφωμα.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Εμφάνιση επιπέδου MVP, χωρίς κάρφωμα!

Τα 8 εύστοχα σουτ του Γιάννη ήταν εξής:

Τέσσερα Λέι-απ

Δύο φόλοου

Ένα Fade Away σουτ

Ένα floater

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Εμφάνιση επιπέδου MVP, χωρίς κάρφωμα!


ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

Οι 40αρες και τα θεαματικά καρφώματα βάζουν έναν παίκτη στα Top-10 και τον κάνουν... πασίγνωστο. Ένας καλός από έναν εξαιρετικό παίκτη όμως διαφέρει επειδή μπορεί να κάνει την διαφορά τις βραδιές που δεν έχει αφήσει τον κόσμο ανοιχτό με τα κατορθώματά του. Τις βραδιές που δείχνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί και να επηρεάσει το παιχνίδι με κάθε πιθανό τρόπο και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Γιάννης δεν είναι τέλειο. Το ψεγάδι του μακρινού σουτ υπάρχει ακόμα. Έχει όμως πολύ δρόμο μπροστά του και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Παιχνίδι με το παιχνίδι, δείχνει να ωριμάζει όλο και περισσότερο, μαθαίνοντας από τα λάθη του. Είναι ο καλύτερος παίκτης, της καλύτερης ομάδας του ΝΒΑ. Είτε κατακτήσει τελικά το βραβείο του MVP είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον παίζει το δικό του μπάσκετ και επιβάλλει σε κάθε αγώνα τους δικούς του κανόνες στο υψηλότερο επίπεδο. Και αυτό είναι κάτι που στο ΝΒΑ δεν μπορούν να κάνουν περισσότεροι από 5-10 παίκτες στον κόσμο.

AP Photo/Aaron Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ