ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει"

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει"

Ξέσπασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με αφορμή περιστατικό ρατσισμού σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο, στον οποίο στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στήριξης.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν πρόσφατα θύμα ρατσιστικού περιστατικού μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της EuroLeague. Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ακόμα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όμως δεν μπόρεσε να μείνει σιωπηλός.

Με ένα μήνυμα που ανέβασε στο twitter και το Instagram, ο σταρ των Μπακς ξέσπασε, στηρίζοντας παράλληλα τον αδελφό του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι " αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου", πριν καταλήξει λέγοντας πως " εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει".

Αναλυτικά το post του Γιάννη:

"Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες.. Αλλά είμαι σίγουρος αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα.

Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.

Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτη την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας".

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ANTETOKOUNBROS STREETBALL EVENT 2016 
(MOTIONTAEM/ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ)
ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ANTETOKOUNBROS STREETBALL EVENT 2016 (MOTIONTAEM/ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ) EUROKINISSI

Δείτε το post του Γιάννη στο twitter (υπάρχει και αντίστοιχο και στο Instagram):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ