NBA

Το ιδιότυπο ρεκόρ καρφωμάτων που θα συντρίψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo is fouled as he shoots between Dallas Mavericks' Harrison Barnes (40) and Jalen Brunson (13) during the second half of an NBA basketball game Monday, Jan. 21, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 116-106. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo is fouled as he shoots between Dallas Mavericks' Harrison Barnes (40) and Jalen Brunson (13) during the second half of an NBA basketball game Monday, Jan. 21, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 116-106. (AP Photo/Aaron Gash) AP

Αν η κατηγορία των "unassisted dunks" δείχνει την κυριαρχία ενός παίκτη, τότε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απλά δεν έχει αντίπαλο στο ΝΒΑ. Δείτε τι έχει καταφέρει και τι επίδοση κυνηγά ο Greek Freak.

Οι ασίστ στο ΝΒΑ είναι μια αμφιλεγόμενη κατηγορία, ωστόσο το ρεκόρ που αγγίζει φέτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει τον βαθμό στον οποίο κυριαρχεί απέναντι στους αντιπάλους του χωρίς να χρειάζεται την βοήθεια των συμπαικτών του σε μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία.

Σε 43 αγώνες, ο Greek Freak των Μπακς έχει ήδη 70 "unassisted dunks", έχει δηλαδή καρφώσει πηγαίνοντας μόνος εναντίον όλων προς το καλάθι. Δεύτερος είναι ο Ρουντί Γκομπέρ με 34, τρίτος ο Μπεν Σίμονς με 31, τέταρτος ο Άντονι Ντέιβις με 29 και πέμπτος ο Χασάν Γουάιτσαιντ με 26.

Το απόλυτο ρεκόρ unassisted καρφωμάτων σε μία σεζόν το κατέχει ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 80, δεύτερο καλύτερη επίδοση ήταν τα 76 του Μπεν Σίμονς την περσινή περίοδο, ενώ τα 70 του Γιάννη είναι ήδη η τρίτη κορυφαία στην ιστορία της Λίγκας. Με 36 αγώνες να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Γιάννης χρειάζεται 11 τέτοια καρφώματα για να γράψει ιστορία σε μια κατηγορία που δείχνει την κυριαρχία του απέναντι στους πάντες.

Με απλά λόγια, αν ο Αντετοκούνμπο είναι υγιής δεν θα σπάσει απλά το ρεκόρ του Ντουάιτ Χάουαρντ. Θα το διαλύσει!

Κατά τα άλλα, ο Γιάννης έχει 163 καρφώματα σε 43 ματς ενώ πέρυσι είχε 161 σε 75, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 194 σε 80 αγώνες τη σεζόν 2016/17.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ