NBA

"Ετσι γκρέμισε τους Μπόστον Σέλτικς ο Καϊρί Ίρβινγκ"

Boston Celtics' Kyrie Irving (11) and Al Horford (42) walks to the bench during a timeout in the second half of Game 3 of the team's second-round NBA basketball playoff series against the Milwaukee Bucks in Boston, Friday, May 3, 2019. (AP Photo/Michael Dwyer)
Boston Celtics' Kyrie Irving (11) and Al Horford (42) walks to the bench during a timeout in the second half of Game 3 of the team's second-round NBA basketball playoff series against the Milwaukee Bucks in Boston, Friday, May 3, 2019. (AP Photo/Michael Dwyer) AP

Λίγες ώρες πριν από το ματς των Σέλτικς με τους Νετς, το Athletic αφιέρωσε αρκετό χώρο για να εξηγήσει πως η ομάδα της Βοστώνης απέτυχε πέρυσι εξαιτίας του Καϊρί Ίρβινγκ.

Μέλος των Καβαλίερς από το 2011 έως το 2017, ο Καϊρί Ίρβινγκ βρέθηκε το καλοκαίρι του 2017 στη δίνη του κυκλώνα όταν ζήτησε ανταλλαγή από την ομάδα του Κλίβελαντ για να ξεφύγει από τη σκιά του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Οι παράγοντες του οργανισμού έκαναν δεκτό το αίτημά του και τον έστειλαν στη Βοστώνη για να πάρουν τον Αϊζάια Τόμας, ωστόσο ούτε στους Σέλτικς ήταν ευτυχισμένος ο 27χρονος πλέον πόιντ γκαρντ.

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της νέας του ομάδας, των Μπρούκλιν Νετς, στο TD Garden, το Athletic ασχολήθηκε "με τη ζωή μετά τον Καϊρί" , αλλά και με τα προβλήματα που είχε η συνύπαρξη των Κελτών με τον ταλαντούχο μπασκετμπολίστα. Ο ίδιος πάντως δεν θα παίξει απόψε και θα αποφύγει τις αποδοκιμασίες...

" Ήταν σημαντικό για εμάς να δούμε όσα πήγαν στραβά πέρυσι. Ήταν σημαντικό γιατί δεν θέλαμε να συμβεί ξανά. Το προσπαθήσαμε με έναν τρόπο και αποτύχαμε, οπότε έπρεπε να πάμε προς άλλη κατεύθυνση, η οποία προς το παρόν δείχνει να λειτουργεί καλά. Όλοι νιώθουμε όμορφα" είπε ο Μάρκους Σμαρτ, ένας από τους παίκτες των Σέλτικς που δεν είχε καλές σχέσεις με τον Ίρβινγκ και δεν είχε διστάσει να αφήσει αιχμές εναντίον του στη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Όπως αναφέρει το Athletic, ο Καϊρί είχε συχνά ξεσπάσματα εναντίον του Τζέιλεν Μπράουν και του Τζέισον Τέιτουμ, τα οποία είχαν κουράσει παίκτες, προπονητές και παράγοντες της ομάδας. " Υπήρχαν διαστήματα στα οποία πραγματικά έσβηνε. Δεν μιλούσε με κανέναν. Μέχρι τον Φεβρουάριο όλοι στον οργανισμό είχαν καταλάβει ότι ο τρόπος σκέψης του επηρέαζε όλη την ομάδα" γράφει ο δημοσιογράφος Τζέι Κινγκ.

" Δεν είναι ότι δεν ξέραμε πως έπρεπε να συμπεριφερθούμε όταν βρισκόμασταν μαζί του. Είναι ότι δεν ξέραμε πως εκείνος θα συμπεριφερθεί. Δεν γνωρίζαμε τη διάθεσή του και δεν ξέραμε τι περνούσε κάθε φορά. Αυτό έκανε τα πράγματα δύσκολα για εμάς, διότι όταν κάποιος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στη ζωή του και εσύ δεν ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει, είναι δύσκολο να προσφέρεις βοήθεια. Δεν το λέω εναντίον του Καϊρί, ήταν ο τρόπος του να αμυνθεί, δεν βρέθηκε άλλωστε αρκετό καιρό εδώ ώστε να ανοιχθεί όπως θα ήθελε" εξήγησε ο Μάρκους Σμαρτ.

Την επομένη της νίκης των Σέλτικς επί των Μπακς, στον πρώτο ημιτελικό της Ανατολικής Περιφέρειας, το Athletic αναφέρει πως: " οι παίκτες των Σέλτικς γυμνάζονταν στο παρκέ και ο Ίρβινγκ ανέβηκε στην εξέδρα για να καθίσει εκεί μόνος του. Η προπόνηση ήταν προαιρετική, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκε από τους συμπαίκτες του που εκείνη την ώρα δούλευαν στο παρκέ, ενόχλησε. Ουσιαστικά αποσυνδέθηκε από την ομάδα. Στη συνέχεια σούταρε με 30% για να χάσουν οι Σέλτικς τέσσερα ματς και να αποκλειστούν, ενώ στο πέμπτο παιχνίδι είχε 6/21 σουτ και μία ασίστ. Ποτέ δεν βοηθά αν κάποιος δεν θέλει να βρίσκεται σε ένα μέρος".

Η επόμενη μέρα βρήκε τους Σέλτικς να καλύπτουν το κενό του Ίρβινγκ, που μετακόμισε στους Μπρούκλιν Νετς, με τον Κέμπα Γουόκερ. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα άλλαξε και προς το παρόν τουλάχιστον η ομάδα της Βοστώνης τα πηγαίνει περίφημα καθώς έχει ρεκόρ 12-4 και βρίσκεται σε τροχιά τετράδας στην Ανατολική Περιφέρεια. Ο Καϊρί, από την άλλη, έχει προβληματίσει και τους Νετς με τη συμπεριφορά του, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις λίγους μήνες στο Μπρούκλιν.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ