NBA

Ελεύθερος ο Τζίμι Μπάτλερ

Ελεύθερος ο Τζίμι Μπάτλερ
(AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA)

Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του, καθώς δεν έκανε opt in στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του. Οι Σίξερς θέλουν να τον κρατήσουν, ωστόσο ενδιαφέρονται κι άλλες ομάδες για την απόκτησή του.

Οταν ο Τζίμι Μπάτλερ έγινε trade από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς τον περασμένο Νοέμβριο, πήγε στους 76ers με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Τελείωσε τη χρονιά με 18.2 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατά μέσο όρο, αλλά η πορεία του σταμάτησε στους ημιτελικούς της Ανατολής, εκεί όπου οι Σίξερς αποκλείστηκαν από τους Τορόντο Ράπτορς.

Ο Τζίμι Μπάτλερ (29 ετών, 2.03 μέτρα, No.30 στο NBA draft 2011) είχε συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, με απολαβές κοντά στα 20 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο αποφάσισε να μην κάνει opt in. Κι έτσι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του, αναζητώντας φυσικά το max συμβόλαιο.

Οι Σίξερς θέλουν να τον κρατήσουν και το max που μπορούν να του προσφέρουν είναι 188 εκατομμύρια για πέντε χρόνια. Στο παιχνίδι της απόκτησής του, όμως, ενδεχομένως να μπουν κι άλλες ομάδες, όπως οι Λος Άντζελες Λέικερς. Η max συμφωνία με οποιαδήποτε άλλη ομάδα του ΝΒΑ ανέρχεται στα 141 εκατομμύρια για 4 χρόνια.

(AP Photo/Chris Szagola)

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ