NBA

"Έφυγε" ο Γουές Ανσέλντ

Wes Unseld of the Washington Bullets takes in an offensive rebound against John Drew (22) of the Atlanta Hawks during second period action at the Capital Centre in Landover, Md., Jan. 30, 1979.  (AP Photo)
Wes Unseld of the Washington Bullets takes in an offensive rebound against John Drew (22) of the Atlanta Hawks during second period action at the Capital Centre in Landover, Md., Jan. 30, 1979. (AP Photo) AP

Την τελευταία του πνοή στα 74 του, άφησε την Τρίτη, 2 Ιουνίου, ο Γουές Ανσέλντ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Στο πένθος βυθίστηκε το ΝΒΑ, και δη η Γουάσινγκτον, μετά την είδηση του θανάτου του Γουές Ανσέλντ σε ηλικία 74 ετών. Ο βετεράνος σέντερ, που υπηρέτησε τους Γουάσινγκτον Μπούλετς από τρία διαφορετικά πόστα (παίκτης, προπονητής και GM) άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, 2 Ιουνίου, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο εκλιπών επελέγη στο Νο2 του NBA Draft το 1968 από τους Γουάσινγκτον Μπούλετς (από το Λούιβιλ) και στη ρούκι σεζόν του κατάφερε να κερδίσει το MVP. Δεν υπηρέτησε άλλον οργανισμό του ΝΒΑ στο σύνολο της καριέρας του, ενώ με την ομάδα της αμερικανικής πρωτεύουσας πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1978, συνδυάζοντας το γεγονός επίσης με το MVP των τελικών.

Το 1977/78 είχε μείνει -μέχρι προ τετραετίας- στην ιστορία ως η μοναδική περίπτωση που το δαχτυλίδι κρίθηκε σε Game 7, με νικητή τον φιλοξενούμενο. Έως ότου καταφέρει το ίδιο ακριβώς το Κλίβελαντ του ΛεΜπρον Τζέιμς σε βάρος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Προς τιμήν του, οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς είχαν αποσύρει το Νο41 που φορούσε, ενώ από το 1988 ήταν μέλος του Hall of Fame.

AP Photo

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ