ΜΠΑΣΚΕΤ

ΝτεΒόν Ουάσινγκτον: Ο άνθρωπος που πήγε να κερδίσει μόνος του τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ΝτεΒόν Ουάσινγκτον της Κύμης πήγε να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό στην 2η αγωνιστική της Basket League, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση. Όχι κι άσχημα για παίκτη που πέρυσι έπαιζε στην... Βουλγαρία!

Στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Κύμη , όπου οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν στο τέλος (77-74) χάρη στο τρίποντο του Αξέλ Τουπάν , ο ΝτεΒόν Ουάσινγκτον συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με... θορυβώδη τρόπο, αφού κόντεψε να κερδίσει μόνος του τους “ερυθρόλευκους”.

Η στατιστική του Ουάσινγκτον μετά το τέλος του αγώνα μιλούσε από μόνη της: 24 πόντοι με 5/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 30 λεπτά έγραψε το... κοντέρ για τον απόφοιτο του Κολεγίου του Ohio, ο οποίος εξέθεσε την γραμμή ψηλών των “ερυθρόλευκων” με το μέσα-έξω παιχνίδι του.

Ο Ουάσινγκτον μπόρεσε να δείξει στο παρκέ όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν: Καλός σουτέρ από την περιφέρεια, πολύ καλός με πρόσωπο στο καλάθι, ο οποίος παράλληλα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κάθε μις-ματς προς όφελός του, ποστάροντας έναν πιο αδύναμο αντίπαλο. Στο VIDEO που παρατίθεται, με όλα τα καλάθια του από το παιχνίδι, όλα αυτά γίνονται σαφή:


Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αμερικανός έχει μία ελευθερία κινήσεων. Το γεγονός ότι το παιχνίδι είχε υψηλό τέμπο τον βοήθησε να κάνει μεγάλη ζημιά στο transition, βρίσκοντας τα κενά που έπρεπε στην άμυνα του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενος βέβαια και τις πάσες των συμπαικτών του. Το γεγονός βέβαια ότι γενικώς δεν επιτέθηκε στο “ζωγραφιστό” επίσης είναι ένα σημείο του παιχνιδιού του που αξίζει αναφοράς, ωστόσο κόντρα στον Ολυμπιακό δεν χρειάστηκε να το κάνει αυτό.

ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εξίσου ενδιαφέρον με την τρομερή εμφάνιση του Ουάσινγκτον βέβαια είναι ότι είναι... κοσμογυρισμένος. Μέχρι να έρθει στα μέρη μας, ο Αμερικανός φόργουορντ χρειάστηκε να βάλει πολλές διαφορετικές στάμπες στο διαβατήριό του, αφού έχει αγωνιστεί σε μία σειρά από... περίεργα πρωταθλήματα.

BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όπως γίνεται σαφές, δεν θα έλεγε κανείς δηλαδή ότι βρισκόταν ακριβώς στο προσκήνιο πριν τον ανακαλύψει η Κύμη, βλέποντάς τον να έχει πέρυσι 14.9 πόντους και 6.5 ριμπάουντ με το τρελό 49.2% στα τρίποντα με την φανέλα της Μπάλκαν Μπότεβγκαρντ. Στην ομάδα της Εύβοιας όμως δεν φοβήθηκαν το... άγνωστο κι έπειτα από δύο αγωνιστικές αισθάνονται δικαιωμένοι, αφού ο Ουάσινγκτον είχε 23 πόντους και 4 ριμπάουντ κόντρα στον Πανιώνιο στην πρεμιέρα και 24 πόντους και 6 ριμπάουντ κόντρα στον Ολυμπιακό!

Η λογική λέει ότι κάποια στιγμή ο Ουάσινγκτον θα σταματήσει να παράγει αυτά τα στατιστικά και οι αριθμοί του θα γίνουν πιο φυσιολογικοί. Αν ωστόσο έχει αποδείξει κάτι μέχρι στιγμής, αυτό είναι ότι αξίζει κάποιος να κοιτάζει ακόμα και μη δημοφιλή πρωταθλήματα για να βρει παίκτη. Γιατί μπορεί καμία φορά ένας παίκτης που έχει περάσει από Αυστρία, Φινλανδία και Βουλγαρία να κοντέψει να κερδίσει μόνος του τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ