ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιώργος Συρίγος: "Ο Παναθηναϊκός έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του"

Γιώργος Συρίγος: "Ο Παναθηναϊκός έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπασκόνια, τονίζοντας ότι για 3 λεπτά οι "πράσινοι" έπαιξαν μπάσκετ παιδικής χαράς και έχασαν την ευκαιρία να καλύψουν την διαφορά του πρώτου αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα-δύσκολα κόντρα στη Μπασκόνια. Οι "πράσινοι" απώλεσαν διαφορά 22 πόντων κόντρα στους Βάσκους πριν τελικά νικήσουν με 72-70 , χάνοντας την ευκαιρία να καλύψουν την διαφορά της ήττας τους στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (9 πόντοι). Σε αυτό το γεγονός στάθηκε και ο Γιώργος Συρίγος στο σχόλιο που έκανε στον Sport24 Radio 103,3 για το παιχνίδι, τονίζοντας την χαμένη ευκαιρία των "πράσινων".

" Με τις συνθήκες που διαμόρφωσε ο Παναθηναϊκός με την ηρωική του επιστροφή που κορυφώθηκε με τη νίκη μέσα στη Μόσχα και με δεδομένο ότι έχει βάλει το νερό στο αυλάκι από πολύ νωρίς απόψε, αυτό που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ συνιστά αποτυχία. Ναι, θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα, διότι ο Παναθηναϊκός έσωσε το πιο σημαντικό. Με ήττα θα μιλάγαμε απο άλλος συνθήκες. Ακόμα και τώρα όμως, ο Παναθηναϊκός εκεί που ξέραμε ότι με +10 επί της Μπασκόνια, θα πήγαινε στο Μιλάνο για το παραπάνω, αν δεν την πάρει, κερδίζει την Ρεάλ και περνάει, τώρα έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του" σχολίασε αργικά ο Γιώργος Συρίγος .

Ακολούθως, συμπληρωσε: " Λέω ότι είναι πλήρης αποτυχία επειδή όταν κερδίζεις με 23 στο 22ο λεπτό, έχεις βάλει το κοινό στην εξίσωση και έχεις ρουφήξει όλη την ενέργεια και δεν έχεις την στοιχειώδη λογική, η διαχείριση ήταν ερασιτεχνική. Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι αν κατέβαζε λίγο τον ρυθμό και έπαιζε πιο έξυπνα δεν θα είχε μπει σε προβλήματα. Θεωρώ όμως ανέφικτο να συνέβαινε αυτό με έναν Παναθηναϊκό μυαλωμένο, να κάνει τα βασικά και να μην θυμίζει παιδική χαρά για 4 κατοχές στο +23. Αυτό είναι έπαρση. Ο Παναθηναϊκός πίστεψε στο +23 ότι έχει τελειώσει το παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα ήταν +13. Αυτός το αντιμετώπιζε σαν να είναι +53. Εκεί είναι η ουσία του πράγματος.

Από το 22ο λεπτό έως το 23 θυμίζει ομαδούλα που μαζεύτηκε στην παραλία με σαγιονάρες να κάνει σουτάκια και την πάτησε. Και καταλάβαμε πολύ καλά τι ήταν αυτά που έλεγε ο Πιτίνο και όσοι ήξεραν την Μπασκόνια. Αυτή η ομάδα παίζει πάντα στον ίδιο ρυθμό. Δεν πατάει φρένο ποτέ και για αυτό γύρισε το παιχνίδι. Η Μπασκόνια δεν έχει καμία συμμετοχή στην ανατροπή. Μέχρι να φτάσει η διαφορά από τους 23 στους 15 η Μπασκόνια δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν έχει αυτοπεποίθηση. Δεν έχει αρχή και τέλος. Ό,τι προκύπτει, προκύπτει από τα λάθη του Παναθηναϊκού. Η Μπασκόνια έχει παλμό από το -13 και κάτω. Για να φτάσει η διαφορά όμως από το +23 στο +13 έχουν γίνει εγκληματικά πράγματα. Τώρα ο Παναθηναϊκός τρέχει και δεν φτάνει".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: Υπάρχουν ελπίδες, αλλά ο Παναθηναϊκός θα έχει αρνητικό πρόσημο απέναντι σε όλους τους υποψηφίους σε ισοβαθμίες. Πρέπει να γίνουν ευνοϊκές καραμπόλες, ενώ όλες είναι εναντίον του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχει όλες τις διαφορές εναντίον του. Τρέχει για να καλύψει τρία λεπτά έπαρσης, που το μυαλό του πήγε βόλτα στην παραλία, λες και ήταν Σεπτέμβρης".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ