ΜΠΑΣΚΕΤ

Αλβέρτης: "Κάποια στιγμή ο Σάρας θα κατακτήσει την EuroLeague ως προπονητής"

Αλβέρτης: "Κάποια στιγμή ο Σάρας θα κατακτήσει την EuroLeague ως προπονητής"
EUROKINISSI

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραχώρησε συνέντευξη στο λιθουανικό σάιτ krepsinis.net, όπου μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Λούκας Λεκαβίτσιους.

Έπειτα από 30 χρόνια στον Παναθηναϊκό κανείς δεν είναι πιο αρμόδιος να μιλήσει για το "τριφύλλι" από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Έχοντας περάσει σχεδόν απ' όλα τα στάδια (παίκτης, προπονητής, διοικητικός παράγοντας) στον Παναθηναϊκό, ο "Φράγκι" παραχώρησε συνέντευξη στο λιθουανικό σάιτ krepsinis.net, όπου μίλησε για τη μοναδική ομάδα που έχει στην καρδιά του...

" Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή βρίσκομαι εδώ σχεδόν 30 χρόνια. Ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω σε άλλη ομάδα, πάντοτε είχα μόνο τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός ήταν πάντοτε μια ομάδα με μεγάλους στόχους και εξαιρετικές συνθήκες", τόνισε αρχικά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που παραδέχτηκε εν συνεχεία ότι δεν είχε ποτέ στόχο να γίνει προπονητής. " Δεν ήταν κάτι που είχα στα πλάνα μου. Πάντα πίστευα ότι θα ήμουν πιο χρήσιμος στην ομάδα από άλλα πόστα".

Ο Αλβέρτης μίλησε για δύο Λιθουανούς που έχουν φορέσει την πράσινη φανέλα. Έναν νυν και έναν πρώην. " Ο Σαρ (σ.σ. Γιασικεβίτσιους) είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ενθουσιώδης και με πολύ χιούμορ. Έχει αφήσει το στίγμα του όπου έπαιξε. Ό,τι έκανε στην καριέρα του τα έκανε με φοβερό πάθος. Είναι πάντα στην καρδιά μου. Δεν αμφιβάλλω πως θα έχει μεγάλες επιτυχίες και σαν προπονητής και είμαι βέβαιος πως κάποια στιγμή θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το μπάσκετ. Σίγουρα έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει", είπε για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Όσο για τον Λούκας Λεκαβίτσιους; " Είναι ένα παράδειγμα. Δουλεύει πολύ σκληρά, είναι 100% επαγγελματίας… Πιστεύω πως μπορεί να γίνει σπουδαίος παίκτης", τόνισε ο Αλβέρτης.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ