ΜΠΑΣΚΕΤ

Χίμκι - Ολυμπιακός: Από νωρίς στα βαθιά οι "ερυθρόλευκοι"

GOMELSKY CUP 2018 / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP 2018 / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από την έδρα της Χίμκι θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στην EuroLeague ο Ολυμπιακός (12/10, 20:00), όπου μετράει δύο σερί ήττες με 30 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο.

Ο Παναθηναϊκός μια χαρά τα κατάφερε την Πέμπτη (11/10) στην πρεμιέρα του στην φετινή EuroLeague . Απόψε (12/10, 20:00) είναι η σειρά του Ολυμπιακού να κάνει το δικό του ποδαρικό στην διοργάνωση. Ένα ποδαρικό που μόνο εύκολο δεν προβλέπεται να είναι στα περίχωρα της Μόσχας, όπου οι "ερυθρόλευκοι" υπέστησαν βαριές ήττες με 32 και 28 πόντους διαφορά στις τελευταίες δύο επισκέψεις τους το 2016 και τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Μόνο μία φορά σε οκτώ αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων έχει σπάσει η έδρα. Συνέβη στις 15 Φεβρουαρίου 2013, την πρώτη και τελευταία φορά δηλαδή που ο Ολυμπιακός έφυγε με το "διπλό" από την Ρωσία στις αναμετρήσεις με την Χίμκι, την οποία είχε νικήσει τότε 87-82, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον δικό του πάγκο. Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει. Πλέον ο Μπαρτζώκας κάθεται στον πάγκο της Χίμκι και ο Ντέιβιντ Μπλατ σε αυτόν του Ολυμπιακού, ο οποίος θα έχει στην Ρωσία και τον Κώστα Παπανικολάου στο ρόστερ του ύστερα από απουσία τριών εβδομάδων.

* Το αποψινό ματς θα είναι το 278ο του Βασίλη Σπανούλη στην EuroLeague. Τόσα είχε στην καριέρα του και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που είναι 6ος στην ιστορία της διοργάνωσης σε συμμετοχές.

* Ο Γιώργος Πρίντεζης χρειάζεται επτά ριμπάουντ για να φτάσει τα 1.070 και να "πιάσει" στην 10η θέση του σχετικού πίνακα τον Βίκτορ Χριάπα.

* Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ιερεθουέλο, Γιαβόρ, Ντιφαλά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

Μπουντούτσνοστ - Αρμάνι Μιλάνο (19:45)

Χίμκι - Ολυμπιακός (20:00)

Ζάλγκιρις Κάουνας - Μπασκόνια (20:00)

Φενέρμπαχτσε - Γκραν Κανάρια (20:45)

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ