ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπλατ: "Κάποιος θα πληρώσει το τίμημα, αλλά αυτό θα φέρει την αλλαγή"

Μπλατ: "Κάποιος θα πληρώσει το τίμημα, αλλά αυτό θα φέρει την αλλαγή"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στάθηκε στην αντίδραση που είχε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Γκραν Κανάρια και επανέλαβε πως στηρίζει όχι 100%, αλλά 1000% την απόφαση της ομάδας του να τραβήξει στα άκρα την κόντρα της με την ΕΟΚ, ΚΕΔ και τον Παναθηναϊκό.

Ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του μετά την ήττα από την Γκραν Κανάρια εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ έπειτα από την εκτός έδρας νίκη ( 101-65) του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου για την 20η αγωνιστική της Basket League, ενώ ο κόουτς των ερυθρολεύκων αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους ερυθρόλευκους.

"Οι παίκτες δεν κοιμήθηκαν δύο βράδια, ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με περηφάνια και χαρακτήρα"

"Είχαμε τη σωστή προσέγγιση μετά ένα δύσκολο ταξίδι. Οι παίκτες έμειναν δύο νύχτες χωρίς ύπνο λόγω του δύσκολου ταξιδιού στα Κανάρια Νησιά. Δεν ήταν εύκολο. Ήρθαν αποφασισμένοι για ένα καλό παιχνίδι. Ξέρουν πως είναι σημαντικό να επιστρέψεις με ένα καλό παιχνίδι μετά από ένα κακό και υπάρχει συνέχεια. Πρέπει να έρχεσαι με τη σωστή προσέγγιση πνευματικά. Χωρίς αμφιβολία, την Παρασκευή (29/3) έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την Ζάλγκιρις. Αν νικήσουμε να δούμε και την επόμενη εβδομάδα τι θα κάνουμε. Αλλά έχουμε πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει σωματικά και πνευματικά. Δεν πιστεύω στην τύχη. Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι όχι, το ξέρω, αλλά αν κάνουμε τη δουλειά μας, θα είμαστε καλά", δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, είπε:

"Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια πρόκληση για εμάς σωματικά και πνευματικά. Επιστρέψαμε πίσω μετά από ένα τέτοιο κακό παιχνίδι και κάναμε μόλις μία προπόνηση. Δεν είναι εύκολο αυτό. Δεν είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που παίξαμε στα Κανάρια Νησιά και την ήττα, όμως, τουλάχιστον σήμερα ανταποκριθήκαμε. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο καλά ή τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Αυτό είναι μάθημα ζωής. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας θετική σκέψη για την αναμέτρηση της Παρασκευής. Ο Ολυμπιακός είναι παραδοσιακά μια ομάδα με περηφάνια και χαρακτήρα και αυτό πρέπει να το δείξουμε αυτή την εβδομάδα".

Για το αν μπορούσε τον Δεκέμβρη να φανταστεί πως δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της ΕuroLeague ο Ολυμπιακός δεν θα κρατά την τύχη του στα χέρια του, απάντησε: "Προφανώς τον Δεκέμβριο όταν είχαμε ρεκόρ 12-7, όλα έδειχναν διαφορετικά. Αλλά δεν είμαι από εκείνους που 'διαβάσουν' το μέλλον. Δεν είμαι Πυθία... Κοιτάω την επόμενη μέρα και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Έχω μάθει σε αυτή τη δουλειά, πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να 'περνάς' στους παίκτες σου, και στις καλές και στις δύσκολες μέρες. Πρέπει να ανταποκρίνεσαι στην πρόκληση της επόμενης μέρας. Αυτό είναι κάτι που το κάνουμε συνέχεια, οπότε δεν απαιτείται να δώσουμε κίνητρο για το επόμενο ματς. Οι παίκτες πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι και έχουν κίνητρο για την επόμενη μέρα. Αν το κάνεις αυτό συνήθεια, τότε θα είσαι σε καλή κατάσταση. Και αυτό είναι ένα από τα αβαντάζ που έχεις όταν προπονείς μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες είναι μαζί καιρό και έχουν χτίσει αυτή τη συνήθεια".

"Υποστηρίζω 1000% ό,τι γίνεται στην ομάδα"

Ερωτηθείς αν η ομάδα έχει επηρεαστεί και από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, απάντησε: "Θεωρώ πως έρχεται κάποια στιγμή που αν θες λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να το φέρεις στο σημείο μηδέν. Υπάρχουν πράγματα εδώ που πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να δοθεί λύση... Το να συνεχίζεις στο μονοπάτι που ήδη υπάρχει, δεν είναι σωστό. Κάποιος θα πληγωθεί, κάποιος θα πληρώσει το τίμημα, αλλά τελικά αυτό είναι που θα φέρει την αλλαγή. Και το καταλαβαίνω πολύ καλά. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας και ό,τι γίνεται το υποστηρίζω όχι 100%, αλλά 1000%. Ξέρω καλά πως τα πράγματα δεν είναι σωστά. Πρέπει να αλλάξουν. Και δεν είμαι από εκείνους που βάζουν το κεφάλι στην άμμο και περιμένουν άλλους να τα αλλάξουν. Αν με ρωτάτε αν με ενοχλεί, η απάντηση είναι ναι. Αν το καταλαβαίνω και πάλι ναι είναι η απάντηση. Αν είμαι μέρος όλου αυτού; Ναι. Και το επέλεξα".

Για το αν η εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο ενόψει της δύσκολης συνέχειας, απάντησε: "Σίγουρα θα μας βοηθήσει η σημερινή εμφάνιση. Και την Τρίτη κάναμε καλό ματς κόντρα στη Μπαγερν. Θα πρέπει να παίξουμε τουλάχιστον το ίδιο καλά και στον επόμενο αγώνα για να κερδίσουμε. Οι παίκτες μας ανταποκρίθηκαν καλά μετά το δύσκολο ματς της Πέμπτης... Μετά από μια τέτοια κακή εμφάνιση επιβάλλεται να δείξεις αντίδραση".

Τέλος, όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για την περιφέρεια και την καλή περιφερειακή άμυνα κόντρα στον Πανιώνιο, είπε: "Θα πω στους παίκτες μου να σουτάρουν το ίδιο καλά όπως σήμερα! Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και σουτάραμε καλά. Κόντρα στην Μπάγερν παίξαμε σπουδαία άμυνα και το ίδιο κάναμε και σήμερα. Την Πέμπτη δεν ήμασταν καλοί και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, όμως, δεν είναι η ώρα να το συζητήσουμε αυτό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ