ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπλατ: "Ήρθα για να αναζωογονήσω τον Ολυμπιακό"

Cleveland Cavaliers head coach David Blatt against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Dec. 8, 2015, in Cleveland. The Cavaliers won 105-100. (AP Photo/Ron Schwane)
Cleveland Cavaliers head coach David Blatt against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Dec. 8, 2015, in Cleveland. The Cavaliers won 105-100. (AP Photo/Ron Schwane) AP PHOTO/RON SCHWANE

Ο Ντέιβιντ Μπλατ παραχώρησε συνέντευξη σε σάιτ του Ισραήλ, όπου μίλησε για το τι θέλει να πετύχει στον Ολυμπιακό και τη σημαντικότητα των Σπανούλη, Πρίντεζη στο ρόστερ των "ερυθρόλευκων".

Πιο νεανικός, πιο αθλητικός, πιο φρέσκος... Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θέλει να δει τη νέα χρονιά στο γήπεδο ο Ντέιβιντ Μπλατ, όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα israelhayom.co.il. Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" μίλησε για τις φετινές μεταγραφές της ομάδας και υπογράμμισε τη σημαντικότητα του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη στο ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε:

Για τα νέα αποκτήματα και την έλλειψη εμπειρίας που έχουν σε υψηλό επίπεδο:

" Ήρθα στον Ολυμπιακό με στόχο να αναζωογονήσω την ομάδα. Να την κάνω πιο φρέσκια, πιο αθλητική, πιο πεινασμένη. Ήθελα παίκτες που να ταιριάξουν στην ομάδα αναφορικά με τα όσα θέλουμε να πετύχουμε. Συχνά με ρωτούσαν για παίκτες που είχα φέρει στο παρελθόν: 'Ποιοι είναι αυτοί;' και στη συνέχεια είδαν τι έκαναν και που έφτασαν. Μου αρέσει να χτίζω πάνω σε τέτοιους παίκτες. Έχουν τη φλόγα και την ελπίδα μέσα τους. Μου αρέσουν οι παίκτες που ξεκινούν από χαμηλά και φτάνουν ψηλά".

Για τον Βασίλη Σπανούλη:

" Τον βλέπω σαν έναν πολύ σημαντικό παίκτη, έναν άνθρωπο που σέβονται όλοι, ένα περιουσιακό στοιχείο από κάθε άποψη. Είναι σύμβολο για την ομάδα, όπως και ο Πρίντεζης. Έχουν το DNA του συλλόγου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορώ να προπονήσω παίκτες σαν αυτούς".

Για το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός στην EuroLeague:

" Το πρόγραμμα μας στην EuroLeague είναι πολύ δύσκολο, μια πρόκληση. Όμως είμαστε στην αρχή του μαραθωνίου. Όπως λέω σε όλες τις ομάδες μου, το πιο σημαντικό για μένα είναι πως θα τελειώσουμε τη χρονιά και όχι πως θα την ξεκινήσουμε. Φέτος, η EuroLeague είναι ακόμα πιο δυνατή και ανταγωνιστική από πέρυσι".

Για τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό:

" Είναι τρόπος ζωής, είναι διασκεδαστικά".

Για την ζωή στην Αθήνα:

" Μου θυμίζει το Ισραήλ. Η ζεστασιά των ανθρώπων, η νοοτροπία που έχουν".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ