ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

EuroLeague: Θυμήθηκε τον άλλοτε "ερυθρόλευκο", Κρίστιαν Βελπ

EuroLeague: Θυμήθηκε τον άλλοτε "ερυθρόλευκο", Κρίστιαν Βελπ
EUROKINISSI

Η EuroLeague έδωσε συνέχεια στην παρουσίαση των παικτών που επηρέασαν την διοργάνωση, παρουσιάζοντας τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Κρίστιαν Βελπ.

Ο Κρίστιαν Βελπ υπήρξε ανέκαθεν μία συμπαθής φιγούρα. Ο σπουδαίος Γερμανός, ο οποίος έφυγε από την ζωή το 2015 σε ηλικία 51 ετών, έγραψε την δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά παρκέ, περνώντας και από τον Ολυμπιακό την σεζόν 1996/97, όταν οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν την πρώτη EuroLeague της ιστορίας τους.

Η EuroLeague θυμήθηκε τον Γερμανό φόργουορντ/σέντερ στο πλαίσιο της παρουσίασης των 101 παικτών που ξεχώρισαν στην διοργάνωση και είχαν παρουσιαστεί το 2018 από τον Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς, εστιάζοντας και στην περίοδο που πέρασε από τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει για την σεζόν που πέρασε στον Ολυμπιακό έπειτα από την εξαετία (1990-1996) που έμεινε στην Λεβερκούζεν κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα:

" Το 1996/97 ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού και έψαχνε για έναν ψηλό που θα βοηθούσε τους Παναγιώτη Φασούλα και Ντράγκαν Τάρλατς. Υπέγραψε τον Βελπ, ο οποίος εκπλήρωσε τις προσδοκίες.

Όταν ο Ολυμπιακός έφτασε στο Final Four της Ρώμης, ο Βελπ ήταν 33 χρονών. Έπαιζε μόλις 17.8 λεπτά ανά αγώνα, αλλά συνέβαλλε με τον τρόπο που του ζητήθηκε: Με την εμπειρία του, αλλά και 6.2 πόντους και 3.5 ριμπάουντ μέσο όρο. Στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου της EuroLeague, αλλά και το triple crown, αφού κατέκτησε την EuroLeague, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ