ΑΕΚ

Τζόρνταν Θίοντορ: Ένας παραγκωνισμένος μαέστρος στην υπηρεσία της ΑΕΚ

Τζόρνταν Θίοντορ: Ένας παραγκωνισμένος μαέστρος στην υπηρεσία της ΑΕΚ

Ο Τζόρνταν Θίοντορ έρχεται στην ΑΕΚ για να γίνει ο ηγέτης της, έχοντας στοιχεία που λείπουν από τους άλλους γκαρντ της “Ένωσης”. Στα χαρτιά μοιάζει με την σωστή κίνηση. Μένει να φανεί αυτό και στο παρκέ.

Ο Τζόρνταν Θίοντορ (29 χρονών, 1.83 μέτρα) είναι πλέον παίκτης της ΑΕΚ . Με γρήγορες κινήσεις ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε ακόμα μία υπέρβαση, δίνοντας συνέχεια σε μία σειρά από σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην διάρκεια της θητείας του , σε μία κίνηση ουσίας και εντυπωσιασμού.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή: Σαφώς και η απόκτηση του Θίοντορ είναι εντυπωσιακή, αφού πρόκειται για έναν παίκτη επιπέδου EuroLeague. Όταν ωστόσο προκρίθηκε η περίπτωση του 29χρονου γκαρντ έγινε με γνώμονα το κατά πόσο ταιριάζει στα “θέλω” της ομάδας και του Λούκα Μπάνκι. Ενός προπονητή που παραδοσιακά ήθελε να έχει υπό τις οδηγίες του γκαρντ με ικανότητα στο σκοράρισμα και την δημιουργία. Καθόλου τυχαία, ο Θίοντορ χαρακτηρίζεται ακριβώς από αυτά τα δύο στοιχεία.

Ο Αμερικανός έρχεται να πάρει την θέση του Εξέβιερ Ράταν-Μέις, ενός παίκτη με πλούσια προσόντα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε ποτέ να ταιριάξει στην ΑΕΚ, αφού τράκαρε με τον Μάλκολμ Γκρίφιν και – κυρίως – δεν είχε την εμπειρία να προσαρμοστεί σε διαφορετικά δεδομένα, αφού αυτή ήταν η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη. Με τον Θίοντορ δεν υπάρχει αυτός ο φόβος. Ποια όμως είναι τα πράγματα που φιλοδοξούν στην ΑΕΚ να δουν από τον Θίοντορ στο παρκέ;

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ

Ο Τζόρνταν Θίοντορ είναι ένας παίκτης που θέλει να έχει την μπάλα στα χέρια του για να είναι αποδοτικός. Η απόλυτη ελευθερία κινήσεων που του έδωσε εξάλλου η Μπάνβιτ πριν από 2 χρόνια ήταν που εκτόξευσε την αξία του Αμερικανού στο μπασκετικό χρηματιστήριο.

Το θέμα στην περίπτωση του Θίοντορ – και το πλεονέκτημά του σε σχέση με άλλους παίκτες που θέλουν την μπάλα στα χέρια τους για να είναι αποδοτικοί – είναι ότι αποτελεί απειλή και όταν δεν έχει την μπάλα στα χέρια. Ο άλλοτε παίκτης της Μπάνβιτ δεν είναι... φονικός σουτέρ. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει δείξει ότι είναι καλός σε καταστάσεις Catch and Shoot, αλλά και βγαίνοντας από σκριν, κάτι απαραίτητο σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ που... πάσχει από καλές αποστάσεις λόγω της σύστασης του ρόστερ της.

Μοναδική εξαίρεση σε μία καριέρα που τα τελευταία χρόνια είχε καλές επιδόσεις παίζοντας μακριά από την μπάλα ήταν η περσινή σεζόν στην Αρμάνι Μιλάνο. Από όποια πλευρά και να το εξετάσει κανείς όμως, η περσινή Αρμάνι δεν είναι ακριβώς κριτήριο, αφού είχε δημιουργήσει ένα ρόστερ με τέσσερις γκαρντ που ήθελαν την μπάλα στα χέρια τους (Θίοντορ, Γκάοντλοκ, Τζέρελς, Καλνιέτις) και έναν ακόμα φόργουορντ που του αρέσει να πηγαίνει στην προσωπική ενέργεια (Μίτσοβ).

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΚ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ

Η ΑΕΚ έψαχνε σχεδόν ένα μήνα που να ταιριάζει σε αυτό που είχε στο μυαλό του ο Λούκα Μπάνκι. Άφησε στην άκρη περιπτώσεις παικτών που θεωρούντο καλύτεροι σουτέρ, ψάχνοντας έναν παίκτη με ένστικτο στην δημιουργία. Τόσο του δικού του σουτ, όσο (κυρίως) και των συμπαικτών του, με το δεύτερο κομμάτι να είναι αυτό που υστερούσε ο Ράταν-Μέις, με αποτέλεσμα να “τρακάρει” με τον Μάλκολμ Γκρίφιν και να ακυρώνει ο ένας τον άλλο.

Ο Θίοντορ θα έχει την δύσκολη αποστολή να τους έχει... όλους ικανοποιημένους: Από τον διαστημικό φέτος Βινς Χάντερ, μέχρι τους παίκτες που ανοίγουν το γήπεδο (Σάκοτα, Ματσιούλις, Γιαννόπουλος) και τους περιφερειακούς που σήκωσαν... όλο το κουπί της δημιουργίας από το ξεκίνημα της σεζόν (Λαρεντζάκης, Γκρίφιν, Σαντ-Ρος). Δεν είναι απλή δουλειά. Ο Θίοντορ έχει αποδείξει ωστόσο ότι μπορεί να την φέρει εις πέρας.

ΕΝΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Δεν τίθεται θέμα αν ο Θίοντορ είναι κίνηση από το πάνω ράφι. Πρόκειται για έναν παίκτη που το καλοκαίρι είχε – έστω στην... θεωρία, αφού υπήρχε το συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο – αρκετές προτάσεις στα χέρια του, ακόμα και από ομάδες της EuroLeague. Είναι ένας παίκτης με σπάνια ποιότητα, που έχει την δυνατότητα να κάνει την διαφορά στην ΑΕΚ. Είναι όμως και ένας παίκτης που έχει να πάρει μέρος σε επίσημο παιχνίδι από τις 29 Απριλίου 2018, όταν και ουσιαστικά τέθηκε εκτός ομάδας.

Τζόρνταν Θίοντορ: Ένας παραγκωνισμένος μαέστρος στην υπηρεσία της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Ο Θίοντορ αναμένεται να έρθει... πεινασμένος στην ΑΕΚ. Στα 29 του χρόνια και έχοντας μείνει 8 μήνες εκτός παρκέ χωρίς δική του ευθύνη, θα έχει τεράστιο κίνητρο να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Η “Ένωση” έχει όλη την καλή διάθεση να τον αφήσει να το κάνει αυτό, αρκεί να γίνει στο πλαίσιο μίας ομαδικής προσπάθειας. Η συνέχεια, στο παρκέ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ