ΑΕΚ

Μάκης Αγγελόπουλος: Το γήπεδο, το διηπειρωτικό και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος

Μάκης Αγγελόπουλος: Το γήπεδο, το διηπειρωτικό και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος
EUROKINISSI

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μοιράστηκε τις σκέψεις του με τους δημοσιογράφους στην Πορταριά και είπε πολλά ενδιαφέροντα. Η ατάκα του Πρίγκιπα Αλβέρτου, ο Μπερτομέου, οι Σάκοτα/Λαρεντζάκης, το γήπεδο και το... διηπειρωτικό.

Προσιτός όπως πάντα, αλλά πιο χαλαρός. Ο Μάκης Αγγελόπουλος βρέθηκε στην Πορταριά για να παρακολουθήσει την προετοιμασία της ΑΕΚ από κοντά. Μετά το τέλος της βραδινής προπόνησης της ομάδας, παρέθεσε γεύμα στους δημοσιογράφους και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ήταν, όπως συνηθίζει, ξεκάθαρος. “ Δεν είχαμε ποτέ εξάλλου κρυφή ατζέντα στην ΑΕΚ” είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας κάτι που ενίοτε ο κόσμος παρερμηνεύει: Έχει πάντα τα χαρτιά του ανοιχτά. Αυτό έκανε για ακόμα μία φορά, μιλώντας για σοβαρά θέματα σε λίγο πιο χαλαρό κλίμα, δείχνοντας ότι πιστεύει στο πρότζεκτ της ΑΕΚ.

Αυτό που πιθανότατα δείχνει πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά πως πιστεύει στην φετινή ΑΕΚ είναι πως αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία των “κιτρινόμαυρων” που αποφάσισε παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία της ομάδας. Για την ακρίβεια, για να βρεθεί στην Πορταριά χρειάστηκε να διακόψει τις διακοπές του και να έρθει αυθημερόν από την Πάρο, κάτι που σίγουρα λέει πολλά.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν ευδιάθετος και μοιράστηκε τις απόψεις του, αλλά και ωραίες ιστορίες. Κάθε μία ατάκα του είχε την δική της σημασία. Όποιος τον γνωρίζει εξάλλου ή έχει συζητήσει έστω μία φορά μαζί του ξέρει πως τίποτα δεν το λέει τυχαία. Και οι ατάκες του που θα παρατεθούν το δείχνουν αυτό.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΑΝΟ

Η πρώτη είδηση βγήκε πολύ νωρίς από το στόμα του Μάκη Αγγελόπουλου και αφορούσε τον μεγάλο καημό όλων των φιλάθλων της ομάδας: Το γήπεδο. Έπειτα από χρόνια προσπαθειών κι ενώ λύσεις όπως αυτές του γηπέδου τένις του ΟΑΚΑ και του ποδηλατοδρόμιου δεν προχώρησαν, εμφανίστηκε το κλειστό των Λιοσίων, με το θέμα να προχωράει εδώ και μήνες. Η αποκάλυψη ότι έχει ήδη προγραμματιστεί ραντεβού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την επόμενη εβδομάδα, ήταν μόνο η αρχή από πλευράς Μάκη Αγγελόπουλου.

Μάκης Αγγελόπουλος: Το γήπεδο, το διηπειρωτικό και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος
EUROKINISSI

Ιδανικά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό” είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον πρώτο αγώνα του δεύτερου γύρου της Basket League, που είναι προγραμματισμένος για τις αρχές Ιανουαρίου του 2020. Προς το παρόν ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να συμβεί, κυρίως γιατί η ΑΕΚ δεν έχει ακόμα πάρει επίσημα στα χέρια της την άδεια να ξεκινήσει έργα.

Το πλάνο πάντως της “Ένωσης” είναι ξεκάθαρο. Έχουν προβλεφθεί όλα σχετικά με το πώς θα βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχουν πολλές ιδέες σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί ο εσωτερικός χώρος. Οι “κιτρινόμαυροι”, έχουν δει μεταξύ άλλων σχέδια από τα γήπεδα της Νταρουσάφακα, της Στρασμπούρ και της Άλμπα Βερολίνου, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρχει τετράγωνος ηλεκτρονικός πίνακας στην οροφή, όπως αυτός που είχε τοποθετηθεί στο ΟΑΚΑ στο Final Four του Basketball Champions League το 2018.

Εξίσου ξεκάθαρο είναι κάτι ακόμα: Στο ξεκίνημα του εγχειρήματος η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά τους χώρους γύρω από το γήπεδο, αφού δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στην αρχική συμφωνία. Υπάρχει πλάνο όμως ώστε σε βάθος μερικών χρόνων θα μπορέσει να συμβεί και αυτό αφού λυθούν κάποια διαδικαστικά θέματα.

H EUROLEAGUE, Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν έκρυψε ποτέ ότι διαφωνεί κάθετα με την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του μπάσκετ εξαιτίας των κλειστών συμβολαίων της EuroLeague, που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Πολλάκις έχει αναφέρει ότι η απουσία της έκπληξης κάνει κακό στο μπάσκετ και πρέπει να βρεθεί μία λύση. Είχε ωστόσο ενδιαφέρον αυτό που είπε σχετικά με μία ατάκα του Τζόρντι Μπερτομέου σε μία συνάντησή τους, η οποία τον έκανε να καταλάβει πως την ΑΕΚ δεν την καλύπτει η EuroLeague Basketball.

Μάκης Αγγελόπουλος: Το γήπεδο, το διηπειρωτικό και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος
EUROKINISSI

Το πλάνο είναι να γίνονται αγώνες της EuroLeague τα Σαββατοκύριακα, όπου υπάρχουν περισσότερα χρήματα” ήταν μία από τις ατάκες χρησιμοποίησε ο Τζόρντι Μπερτομέου, σε μία ατάκα που με βάση τις κινήσεις που έχουν ακολουθήσει τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι το πλάνο ήταν εξ αρχής η υποτίμηση των εθνικών πρωταθλημάτων. “ Αυτό δεν κάνει καλό στο μπάσκετ. Ξεκινάει η σεζόν και είναι γνωστές οι ομάδες που θα πάνε στο Final Four. Το στοιχείο της έκπληξης απουσιάζει. Όλο αυτό που συμβαίνει στην EuroLeague είναι μία φούσκα που κάποια στιγμή θα σκάσει” ανέφερε κάποια στιγμή ο Μάκης Αγγελόπουλος αναφερόμενος στην EuroLeague.

Ήταν βέβαια αυτό που είπε στην συνέχεια που είχε ενδιαφέρον: “Θ εωρώ ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα δούμε ομάδες από την EuroLeague και το EuroCup να αλλάζουν στρατόπεδο, αφού θα υπάρξει μία πρόταση που θα είναι πιο συμφέρουσα για όλους”.

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

Την σεζόν 2017/18 ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε ένστικτο ότι θα πάνε όλα καλά. Πόσο καλά; “ Είχα προβλέψει ότι θα πάρουμε δύο τίτλους” ανέφερε χαρακτηριστικά, με την...προφητεία του να δικαιώνεται, αφού η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και το Basketball Champions League. Φέτος όμως τι λέει το ένστικτό του; “ Φέτος πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε δύο και ίσως τρεις τίτλους”.

Το “τρεις τίτλοι” ξένισε, μέχρι που ήρθε η επόμενη αποκάλυψη: Η ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει και την σεζόν 2019/20 στο διηπειρωτικό Κύπελλο! Οι πρώτες κινήσεις έχουν γίνει, με την ΑΕΚ, ως κάτοχο του τίτλου, να είναι πολύ πιθανό να έχει την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο της!

Ήταν επίσης μία ακόμα ατάκα του Μάκη Αγγελόπουλου, πάνω σε μία αποστροφή του λόγου του για το κλειστό στα Λιόσια, που έδειξε ότι το Διηπειρωτικό Κύπελλο είναι στο μυαλό του: “ Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο γήπεδο, που θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα Final Four, ένα μεγάλο γεγονός όπως μία συναυλία, ένα διηπειρωτικό Κύπελλο”. Να ήταν τυχαία αυτή η αναφορά στο Διηπειρωτικό Κύπελλο; Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει, αλλά γενικώς ο Πρόεδρος της ΑΕΚ δεν συνηθίζει να πει κάτι απλώς για να το πει...

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΚΟΤΑ-ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ

Η ΑΕΚ έκανε πολλές ηχηρές κινήσεις φέτος, με την απόκτηση παικτών όπως ο Κιθ Λάνγκφορντ και ο Μάρκους Σλότερ αλλά και την παραμονή του Γιόνας Ματσιούλις να δείχνουν ότι το brand της έχει πλέον δύναμη. “ Όλ ο αυτό έγινε βήμα-βήμα μέσα σε πέντε χρόνια. Οι παίκτες είδαν ότι υπάρχει μία σοβαρότητα και ένα πλάνο και ήθελαν να έρθουν εδώ” ανέφερε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Πώς βλέπει όμως την ομάδα; “ Θεωρώ ότι έχουμε δημιουργήσει ένα όμορφο ρόστερ, που συνδυάζει νιάτα, αθλητικότητα και εμπειρία”.

Μάκης Αγγελόπουλος: Το γήπεδο, το διηπειρωτικό και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος
EUROKINISSI

Ντούσαν Σάκοτα και Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Και για αυτά τα δύο θέματα ο Μάκης Αγγελόπουλος θέλησε να βάλει την συζήτηση στην σωστή της τροχιά.

Ο Ντούσαν ήρθε και ζήτησε να αποχωρήσει και να πάει στην Ισπανία για έναν χρόνο. Είπαμε όμως ότι θα ξαναγυρίσει, ίσως του χρόνου. Θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και αυτό το θέλουμε και εμείς” ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος της “Ένωσης”, πριν αναφερθεί στην συνέχεια στον Λαρεντζάκη:

Ο Λαρεντζάκης είπε ότι ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε υψηλότερο επίπεδο, αυτό της EuroLeague. Όταν ένας παίκτης λέει κάτι τέτοιο δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Του προτείναμε να επεκτείνουμε το συμβόλαιό του για τρία χρόνια, αλλιώς να αποχωρούσε, αφού δεν θέλαμε να έχει το μυαλό του αλλού. Η πόρτα θα μείνει ανοιχτή για αυτόν, όπως και για κάθε καλό παίκτη”.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΑΕΚ έχει προσφέρε τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια” επανέλαβε δύο-τρεις φορές ο Μάκης Αγγελόπουλος. Η άποψη αυτή θα μπορούσε να στηρίζεται στο συναίσθημα. Όντας όμως ένας τεχνοκράτης, ο Πρόεδρος της “Ένωσης” άφησε – για λίγο – το συναίσθημα στην άκρη και μίλησε με μπασκετικούς, αλλά και οικονομικούς όρους.

Η ΑΕΚ έχει φέρει τους δύο τελευταίους διεθνείς τίτλους στην χώρα μας” σχολίασε αρχικά, αναφερόμενος στο Basketball Champions League και το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Η συνέχεια ωστόσο είχε περισσότερο ενδιαφέρον: “ Σε μία εποχή κρίσης για την χώρα και 1 εκατ. ανέργους, η ΑΕΚ διοργάνωσε το καλύτερο Final Four των τελευταίων χρόνων. Έδειξε οτι οι Έλληνες μπορούν ακόμα και στην περίοδο της κρίσης να κάνουν πράγματα.

Η ταινία “1968” διαφημίζει τον Έλληνα μπασκετμπολίστα σε όλο τον κόσμο. Η ταινία παίχτηκε στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, τώρα παίζεται στην Αυστραλία. Σε μία εποχή που γίνονται αυτά που γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ, η ΑΕΚ διαφημίζει την χώρα μας σε όλο τον κόσμο”.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Η ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΑΛΒΕΡΤΟ

Η πιο όμορφη ιστορία κρατήθηκε για το τέλος και αφορούσε την συνάντηση του Μάκη Αγγελόπουλου με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό στο πλαίσιο του Final Four του Basketball Champions League, πριν η ΑΕΚ αναμετρηθεί με τη Μονακό στον τελικό. Μία ιστορία και μία σειρά από ατάκες στους δύο άνδρες που δείχνει πολλά.

Όταν υποδεχθήκαμε τον Πρίγκιπα Αλβέρτο και μιλούσαμε, πήγα στα αποδυτήρια μαζί του και άκουσα την ομιλία του και έμεινα άναυδος. Αυτά που είπε με έκαναν να ανατριχιάσω” ανέφερε αρχικά ο Μάκης Αγγελόπουλος, για να θυμηθεί στην συνέχεια: “ Μπήκε και είπε στους παίκτες: 'Σήμερα θα κατακτήσετε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του κρατιδίου μας. Θα γράψετε ιστορία. Αν τ καταφέρετε, θα σας χρίσω ιππότες. Θα λάβετε το χρυσό κλειδί και θα έχετε διά βίου φοροαπαλλαγή, τόσο εσείς όσο και οι συγγενείς πρώτου βαθμού'! Ακολούθως με ρώτησε τι θα προσφέρω στους παίκτες μου αν κατακτήσουν το τρόπαιο και σκέφτηκα να πω ένα βαρέλι φέτα”!

Το φινάλε ωστόσο της στιχομυθίας των δύο ανδρών έμελλε να είναι προφητικό για τον τελικό, ασχέτως αν το Πρίγκιπας του Μονακό το κατάλαβε πολύ αργότερα. Ας τα πει όμως καλύτερα ο Μάκης Αγγελόπουλος: “ Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας ανέφερα στον Πρίγκιπα ότι δεν ξέρω ποιο είναι το πρωτόκολλο που ακολουθεί οπότε είχα μία ερώτηση: Όταν ο Πρίγκιπας συναντά την Βασίλισσα υποκλίνεται; Με ρώτησε τι εννοούσα και απλώς επανέλαβα την ίδια ερώτηση, για να μου πει πως το πρωτόκολλο υπαγορεύει ότι ο Πρίγκιπας υποκλίνεται στην Βασίλισσα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος κάλεσε κοντά του τον Πατρίκ Κομνηνό και τον ρώτησε γιατί σε όλο το γήπεδο έγραφε “Queen”, δηλαδή “Βασίλισσα”, για να πάρει την απάντηση ότι αυτό είναι το παρατσούκλι της ΑΕΚ. Τότε κατάλαβε τι εννοούσα. Όταν λοιπόν βρεθήκαμε μετά το τέλος του αγώνα, μου είπε πως 'ο Πρίγκιπας υποκλίθηκε στην Βασίλισσα'”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ