FIBA WORLD CUP

Σκαριόλο: "Υπέρβαση εμείς, υπέρβαση και η Αργεντινή"

Σκαριόλο: "Υπέρβαση εμείς, υπέρβαση και η Αργεντινή"
AP Photo/Lefteris Pitarakis AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Ηρεμος λίγες ώρες πριν από τον τελικό με την Αργεντινή, ο Σέρτζιο Σκααριόλο παραδέχθηκε πως η ομάδα του ξεπέρασε τον εαυτό της φτάνοντας στο ματς του τίτλου με την Αργεντινή.

Εχει παίξει σε τόσους σπουδαίους αγώνες στη διάρκεια της καριέρας του, που ένας τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν μπορεί να τον αγχώσει. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν πολύ ήρεμος το πρωί της Κυριακής (15/9), όταν μίλησε στους δημοσιογράφους επτά ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα με την Αργεντινή και εξήγησε αρκετά πράγματα τόσο για την προσεχή του αντίπαλο, όσο και για το πώς αυτή η σπουδαία Ισπανία διασκεδάζει ακόμη και συνδυάζει αυτή την διασκέδαση με νίκες, μετάλλια και σπουδαίες στιγμές στα παρκέ. Ο Ρούντι Φερνάντεθ, από την άλλη, υποστήριξε πως αγώνες σαν κι αυτούς είναι σημαντικοί για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας του, αλλά και για την χώρα του γενικότερα.

ΠΕΚΙΝΟ: Χάρης Σταύρου

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο ανδρών:

Σέρτζιο Σκαριόλο: " Τι να πω… Τα έχουμε πει όλα. Είναι όμορφο το συναίσθημα να βρίσκεσαι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και οι δύο ομάδες έκαναν υπέρβαση φτάνοντας μέχρι εδώ. Κάποιος μου είπε ότι η απόδοση αυτού του τελικού ήταν 60 στις στοιχηματικές εταιρείες. Είμαστε όμως οι δύο καλύτερες της διοργάνωσης, όχι σύμφωνα με τα ονόματα, αλλά με το μπάσκετ που έπαιξαν και με την ανταγωνιστικότητά τους. Είχαμε αυτές τις αξίες που μας οδήγησαν σε όλη αυτή τη διαδικασία και αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για όλους. Πρέπει να είσαι ταπεινός, αλλά ταυτόχρονα να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα σου αφήνει μια έκπληξη. Θέλουμε να νικήσουμε, αλλά σεβόμαστε πολύ τον αντίπαλό μας.

Εχουμε στενή σχέση με τον Σέρχιο Ερνάντεζ εδώ και πολλά χρόνια. Θα είναι ωραία εμπειρία, αλλά θα δούμε μια πολύ σκληρή μονομαχία. Η Αργεντινή έχει πάρα πολλούς δημιουργούς, μπορεί να παίξει με τρεις άσους ταυτόχρονα στο παρκέ. Έχει έναν ακόμη δημιουργό, τον Σκόλα. Παίζουν πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο και γνωρίζουν καλά το άθλημα. Ξεκίνησαν με νεαρούς αθλητές, τώρα όμως είναι πολύ έμπειροι επαγγελματίες που τους αρέσει να μοιράζονται την μπάλα. Εχουν αποτελεσματικότητα, δημιουργούν ο ένας για τον άλλο και μπορούν να σουτάρουν. Είναι πολύ μπερδεμένο το να τους αντιμετωπίζεις, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και σκληρός.

Ο Ρούντι πέρασε μια δύσκολη προετοιμασία, είχε τραυματισμούς και οικογενειακά ζητήματα, όμως ήθελε να βρίσκεται μαζί μας. Ίσως να είναι λίγο πιο κουρασμένος από τους υπόλοιπους, είναι όμως μαχητής και θα βρει λίγη βενζίνη κάπου μέσα του. Το να διασκεδάζεις είναι πολύ σημαντικό, το σημαντικότερο είναι πως θα το διαχειριστείς σε έναν αγώνα. Εμείς διασκεδάζουμε με τον ανταγωνισμό, ακόμη και όταν παίζουμε άμυνα. Εξαρτάται τι σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος. Εμείς όταν αντιμετωπίζουμε σπουδαίους αντιπάλους, διασκεδάζουμε".

Ρούντι Φερνάντεθ: " Θα παίξουμε με μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα σκληρό ματς. Πρέπει να παλεύουμε όπως παλέψαμε σε όλα τα ματς αυτού του τουρνουά. Είναι απίστευτο που έχουμε κατακτήσει τόσα πολλά, είναι απίστευτο που συνεχίζουμε να παίζουμε τόσο καλό μπάσκετ, να είμαστε ανταγωνιστικοί, να δουλεύουμε από την έναρξη της προετοιμασίας. Θα θυμάμαι αυτό το τουρνουά, διότι είναι σπουδαία ευκαιρία να μπορείς να γράψεις ξανά ιστορία με την εθνική ομάδα της χώρας σου. Πολύ καιρό πριν ξεκίνησα σε αυτή την ομάδα με τον Πάου, τον Ντουένιας και τον Χιμένεθ. Τώρα είμαι ένας από τους βετεράνους, προσπαθώ να βελτιώνω τους γύρω μου κάθε μέρα. Εχουμε πολλές ευκαιρίες, οι νεαροί έχουν αρκετές ευκαιρίες, είναι σημαντικό για την χώρα και για την εθνική μας ομάδα να τα καταφέρνουμε".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ