FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο ΜακΚόλουμ εξήγησε γιατί οι ΝΒΑερς λένε "όχι" στις ΗΠΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο ΜακΚόλουμ εξήγησε γιατί οι ΝΒΑερς λένε "όχι" στις ΗΠΑ
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ εξήγησε σε συνέντευξή του τους δύο βασικούς λόγους που οι ΝΒΑερς αρνήθηκαν την πρόσκληση της USA Basketball να ενισχύσουν τις ΗΠΑ, προσθέτοντας μία νέα διάσταση στο θέμα.

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ήταν ένας από τους πρώτους ΝΒΑερς που δήλωσαν ότι δεν θα ενισχύσουν τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Κι αν η δική του δικαιολογία είχε λογική, η νέα διάσταση που έδωσε στο θέμα σίγουρα θα συζητηθεί.

Ο σταρ των Μπλέιζερς παραχώρησε συνέντευξη στο ESPN, με την κουβέντα να πηγαίνει κάποια στιγμή στις αρνήσεις των ΝΒΑερς, με τον ίδιο να σχολιάζει σχετικά:

" Άρχισαν να αποχωρούν οι παίκτες ένας-ένας, ο Χάρντεν, ο Ντέιβις, εγώ, ο Λίλαρντ. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που αρνήθηκα, γιατί σκεφτόμουν την οικογένειά μου και τους Μπλέιζερς. Νομίζω όμως ότι κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν 'γιατί να πάω και ίσως να είμαι το πρόσωπο μίας ομάδας που ηττήθηκε;'"

Στην συνέχεια πάντως ο ΜακΚόλουμ μίλησε και για τον προβληματισμό κάποιων παικτών για την έξτρα κούραση που θα φορτωθούν, δίνοντας ωστόσο εκ νέου μία νέα διάσταση σε αυτό το θέμα:

Επίσης μπορεί να σκέφτηκαν τον χρόνο συμμετοχής τους και την κούραση. Αν πηγαίναμε όλοι, τότε θα παίζαμε 20-25 λεπτά το πολύ. Με τόσους παίκτες εκτός, αυξάνεται ο χρόνος συμμετοχής σου, η κούρασή σου και ο τρόπος που χρησιμοποιείσαι.

Αυτό επηρεάζει το καλοκαίρι σου, αλλά και την κούρασή σου μέσα στην σεζόν, όταν είσαι εξαντλημένος τον Μάρτιο, ή τον Ιανουάριο λίγο πριν το All Star Break. Αυτα τα έξτρα 'μίλια' δεν είναι καλά για παίκτες που έχουν ήδη μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο ΝΒΑ.

Δεν θα ήθελα να πάω στην Αυστραλία ή την Κίνα και να επιστρέψω και να προετοιμαστώ για την σεζόν. Ειδικά από την στιγμή που έχω την ευκαιρία να προγραμματίσω τον τρόπο που θα προετοιμαστώ, θα προπονηθώ και θα ξεκουραστώ, ώστε να φτάσω στο πικ μου την κατάλληλη στιγμή".

Δείτε το σχετικό VIDEO:

AP Photo/Brandon Dill

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ