FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο "αφοπλισμός" του Λουίς Σκόλα

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο "αφοπλισμός" του Λουίς Σκόλα
FIBA FIBA

Ο Λουίς Σκόλα έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του με την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ισπανία επικέντρωσε το αμυντικό πλάνο της στον περιορισμό του Λουίς Σκόλα και δεν περιόρισε απλά τον πρώτο σκόρερ της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο . Υποχρέωσε τον 39χρονο σέντερ και σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του σε παγκόσμια διοργάνωση.

Από το 2002 μέχρι σήμερα ο Σκόλα μετράει συνολικά 71 συμμετοχές σε παγκόσμιες διοργανώσεις (41 σε Παγκόσμιο Κύπελλο και 30 σε Ολυμπιακούς Αγώνες) και μόνο τέσσερις φορές στο παρελθόν τελείωσε ένα παιχνίδι με μόνο ένα εύστοχο σουτ, όπως δηλαδή στον τελικό της Κίνας (1/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα), όπου ευστόχησε στο μοναδικό καλάθι του 5'37'' πριν από τη λήξη. Οι τρεις αγώνες ήταν το 2002 (δύο φορές με την Γερμανία και μία με τη Νέα Ζηλανδία) και ο ένας το 2016 κόντρα στην Ισπανία.

Οι οκτώ πόντοι που σημείωσε ο Σκόλα, αποτελούν ισοφάριση της 5ης χειρότερης επίδοσής του σε Παγκόσμιο Κύπελλο ή Ολυμπιακούς Αγώνες. Τόσους είχε στον ημιτελικό με την Ισπανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και στο ματς με την Ρωσία για τη διοργάνωση του 2002. Μόνο τέσσερις φορές στο παρελθόν έχει σημειώσει λιγότερους από οκτώ πόντους σε τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Η πιο πρόσφατη ήταν το 2016, όταν σημείωσε 7 πόντους σε ένα ματς με την Ισπανία. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 είχε βάλει τρεις φορές λιγότερους από οκτώ πόντους. Η χειρότερη ατομική επίδοση του 39χρονου Αργεντινού ήταν στο παιχνίδι με την Γερμανία στις 3 Σεπτεμβρίου 2002, όταν είχε 2 πόντους με 1/7 σουτ σε 18 λεπτά.

Παρά τον αφοπλισμό του στον τελικό, βέβαια, ο Σκόλα έκανε τρομερό τουρνουά στην Κίνα. Ολοκλήρωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο με 17,9 πόντους, 8,1 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ σε 29,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Αμέτρητους ύμνους από συμπαίκτες και αντιπάλους. Και φυσικά μία θέση στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ