FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έτσι πανηγύρισαν οι Τσέχοι τη νίκη των Αμερικανών

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έτσι πανηγύρισαν οι Τσέχοι τη νίκη των Αμερικανών
FIBA FIBA

Οι Τσέχοι δεν πανηγύρισαν μετά το ματς με την Ελλάδα. Το έκαναν όμως μετά τη νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας, η οποία τους έστειλε στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου (VIDEO).

Η Τσεχία προκρίθηκε στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά ως ανεξάρτητο κράτος και για δεύτερη συνολικά μετά το 1970, όταν είχε τερματίσει 6η ως Τσεχοσλοβακία. Απόλυτα φυσιολογικά, λοιπόν, πανηγύρισε τη μεγάλη επιτυχία της. Όχι όμως μετά το ματς με την Ελλάδα , αλλά μετά τη νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας , το αποτέλεσμα δηλαδή που έστειλε την ομάδα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ στην οκτάδα.

Οι παίκτες της Εθνικής Τσεχίας παρακολούθησαν όλοι μαζί τον αγώνα σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου διαμένουν στην Σεντζέν και αμέσως μετά τη λήξη πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στην προημιτελική φάση. Η Τσεχία συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την διάλυση της Τσεχοσλοβακίας το 1992. Για την ιστορία, μέχρι τότε είχε πάρει μέρος στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1970 (6η), του 1974 (10η), του 1978 (9η) και του 1982 (10η).

Δείτε τις αντιδράσεις των Τσέχων στο τέλος της αναμέτρησης ΗΠΑ - Βραζιλία:

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ