FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ενδέκατο μετάλλιο από το 2006 για την Ισπανία

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ενδέκατο μετάλλιο από το 2006 για την Ισπανία
FIBA

Η νίκη επί της Αυστραλίας έφερε την Ισπανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που συνεπάγεται ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Πρόκειται για το ενδέκατο (!) σε δεκατρείς διοργανώσεις, από το 2006 κι έπειτα.

Η Ισπανία συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε διεθνές επίπεδο, παρά το γεγονός πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρατάσσεται με αρκετές απουσίες. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Σερτζ Ιμπάκα και ο Πάου Γκασόλ (λόγω τραυματισμού) δεν ενίσχυσαν τη "φούρια ρόχα" αυτό το καλοκαίρι, οι υπόλοιποι όμως έκαναν αυτό που έπρεπε.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο επιβλήθηκε της Αυστραλίας στη δεύτερη παράταση (95-88) του ημιτελικού, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (15/9, 15:00) και εξασφάλισε, έτσι, ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Ανεξαρτήτως χρώματος (χρυσό ή ασημένιο, αυτό θα φανεί σε δύο μέρες), η Ισπανία ξέρει ότι θα γυρίσει στη Μαδρίτη με ένα ακόμη μετάλλιο στις αποσκευές της. Πρόκειται για το ενδέκατο (!) μάλιστα στις τελευταίες δεκατρείς μεγάλες διοργανώσεις. Η αρχή έγινε το 2006 στη Σαϊτάμα, όπου η "φούρια ρόχα" κέρδισε την Αργεντινή (στον ημιτελικό) και την Ελλάδα (στον τελικό), για να ξεκινήσει από τα παρκέ της Ιαπωνίας η χρυσή εποχή αυτής της ομάδας.

Μόνο σε δύο περιπτώσεις, στα τελευταία δεκατρία χρόνια η Ισπανία δεν έχει ανέβει στο βάθρο. Αμφότερες αφορούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2010 στην Τουρκία και το 2014 στην Ισπανία. Θύτες του... κακού ήταν η Σερβία (το 2010) και η Γαλλία (το 2014) στα προημιτελικά, με τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Τομά Ερτέλ να εξελίσσονται στους παίκτες που "σκότωσαν" τα όνειρα για διάκριση.

Το τρίποντο - μαχαιριά του Μίλος Τεόντοσιτς

Αναλυτικά το παλμαρέ της Ισπανίας σε μεγάλες διοργανώσεις από το 2006 κι έπειτα:

2006 - Παγκόσμιο Κύπελλο - Χρυσό

2007 - EuroBasket - Ασημένιο

2008 - Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασημένιο

2009 - EuroBasket - Ασημένιο

2011 - EuroBasket - Χρυσό

2012 - Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασημένιο

2013 - EuroBasket - Χάλκινο

2015 - EuroBasket - Χρυσό

2016 - Ολυμπιακοί Αγώνες - Χάλκινο

2017 - EuroBasket - Χάλκινο

2019 - Παγκόσμιο Κύπελλο - Χρυσό ή Ασημένιο

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ