FIBA WORLD CUP

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Νίκη για πρώτη θέση, ήττα για δεύτερη και... Ισπανία για την Ελλάδα με την Αργεντινή. Διαβάστε αναλυτικά όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στο Sport24.gr.

Η Εθνική μας με νίκη επί της Αργεντινή θα τερματίσει στην πρώτη θέση του Β' Ομίλου, ενώ θα διευρύνει το αήττητο της. Σε περίπτωση, όμως που ηττηθεί θα δει στο... βάθος την Ισπανία, καθώς αν περάσει από τη φάση των "16" θα αντιμετωπίσει την παρέα του Γκασόλ. Διαβάστε αναλυτικά από το Sport24.gr όλα τα σενάρια:

Διαβάστε αναλυτικά τις βαθμολογίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας...

Διαβάστε για την αναμέτρηση της Εθνικής μας με αντίπαλο την Κροατία...

Β' Όμιλος

Ελλάδα 4-0

Αργεντινή 3-1

Κροατία 2-2

Σενεγαλη 2-2

---

Πουέρτο Ρίκο 1-2

Φιλιππίνες 0-4

Τα ματς που απομένουν

Ελλάδα-Αργεντινή

Σενεγάλη-Φιλιππίνες

Κροατία-Πουέρτο Ρίκο

Ελλάδα: Ξεκάθαρα τα σενάρια. Η Ελλάδα με νίκη τερματίζει στην πρώτη θέση. Αν χάσει θα μείνει δεύτερη, διότι θα υστερεί στην ισοβαθμία με την Αργεντινή στο 4-1, διότι απλούστατα θα έχει χάσει στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Σενάριο 1: Νίκη επί της Αργεντινής: πρώτη θέση

Σενάριο 2: Ήττα από Αργεντινή: δεύτερη θέση

Αργεντινή: Με νίκη είναι πρώτη. Με ήττα, ωστόσο, καταλήγει ακόμη και 3η. Αν η Κροατία κερδίσει το Π. Ρίκο και η Αργεντινή χάσει, τότε θα ισοβαθμίσουν στο 3-2 και οι "γκαούτσος" θα υστερούν στην μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς έχασαν την 2η αγωνιστική.

Σενάριο 1: Νίκη επι Ελλάδας: πρώτη θέση

Σενάριο 2: Ήττα από την Ελλάδα και ήττα της Κροατίας: δεύτερη θέση

Σενάριο 3: Ήττα από την Ελλάδα και νίκη της Κροατίας: τρίτη θέση

Κροατία: Από 2η ως και... εκτός μένει η ομάδα του Ρέπεσα. Με νίκη απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο θα είναι 3η, εκτός αν χάσει η Αργεντινή, οπότε θα την περάσει και θα καταλήξει δεύτερη. Από την άλλη μένει και εκτός αν χάσει από το Πουέρτο Ρίκο και η Σενεγάλη κερδίσει τις Φιλιππίνες. Σε αυτή την περίπτωση θα ισοβαθμίσει με τους Λατίνους και θα μείνει εκτός γιατί θα έχει χάσει το μεταξύ τους ματς και άρα την ισοβαθμία στο 2-3. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της Σενεγάλης, διότι ακόμη και στην τριπλή ισοβαθμία οι Κροάτες υστερούν καθώς θα έχουν χάσει τόσο από τη Σενεγάλη, όσο και από το Πουέρτο Ρίκο.

Σενάριο 1: Νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο και ηττα της Αργεντινής: δεύτερη θέση

Σενάριο 2: Νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο και νίκη της Αργεντινής: τρίτη θέση

Σενάριο 3: Ήττα από το Πουέρτο Ρίκο: πέμπτη θέση (αποκλεισμός)

Πουέρτο Ρίκο: Αν κερδίσουν την Κροατία ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν οι Σενεγαλέζοι θα προκριθεί στην επόμενη φάση, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 4η θέση.

Σενάριο 1: Νίκη επί της Κροατίας: τέταρτη θέση

Σενάριο 2: Ήττα από την Κροατία: πέμπτη θέση (αποκλεισμός)

Σενεγάλη: Έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση. Αν κερδίσουν τις Φιλιππίνες θα καταλάβουν την 3η θέση. Αν χάσουν από τις Φιλιππίνες και η Κροατία κερδίσει το Πουέρτο Ρίκο τότε θα τερματίσουν στην 4η θέση. Αν χάσουν και οι δύο θα τερματίσουν και παλι τρίτοι.

Σενάριο 1: Νίκη επί των Φιλιππίνων: τρίτη θέση

Σενάριο 2: Ήττα από τις Φιλιππίνες: τέταρτη θέση

Οι Φιλιππίνες απο την άλλη έχουν αποκλειστεί ήδη.

Να δούμε όμως τι γινεται και στον άλλον όμιλο με τον οποίο θα διασταυρωθεί η Εθνική μας ομάδα. Έχουν ξεχωρίσει οι τέσσερις ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση

Α' Όμιλος

Ισπανία 4-0

Βραζιλία 3-1

Γαλλία 2-2

Σερβία 2-2

---

Ιράν 1-3

Αίγυπτος 0-4

Τα ματς που απομένουν:

Γαλλία-Ιράν

Ισπανία-Σερβία

Βραζιλία-Αίγυπτος

Ισπανια: Με 4-0 είναι σίγουρα πρώτη είτε χάσει, είτε κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τη Σερβία, καθώς η μοναδική ομάδα που μπορεί να την ισοφαρίσει είναι η Βραζιλία, την οποία έχει κερδίσει.

Βραζιλία: Είναι σίγουρα δεύτεροι, καθώς ακόμη και να χάσουν υπερτερούν σε διπλή ισοβαθμία ή τριπλή με Γαλλία και Σερβία.

Γαλλία: Με νίκη είναι σίγουρα τρίτη. Αν χάσει και κερδίσει η Σερβία θα είναι τέταρτη.

Σενάριο 1: Νίκη επί της Αιγύπτου και ήττα της Σερβίας: τρίτη θέση

Σενάριο 2: Ήττα από την Αίγυπτο και νίκη της Σερβίας: τέταρτη θέση

Σερβία: Εκτός του ότι έχει μπροστά της έναν δύσκολο αντίπαλο (Ισπανία) θα πρέπει να ελπίζει σε δική της νίκη και ήττα της Γαλλίας (από την αδύναμη Αίγυπτο για να σκαρφαλώσει στην 3η θέση .

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ελλάδα αν τερματίσει πρώτη θα παίξει με την Σερβία στους "16" και με τον νικητή του Βραζιλία και της 3ης ομάδας του δικού μας γκρουπ (Αργεντινή/Κροατία/Σενεγάλη) στους "8" . Αν χάσει και μείνει δεύτερη θα παίξει με την Γαλλία στους "16" και με τον νικητή του Ισπανία-Σενεγάλη/Κροατία/Πουέρτο Ρίκο στους "8".

Προφανώς αυτό σημαίνει ότι το ματς με την Αργεντινή είναι το πρώτο... νοκ-άουτ για την Εθνική μας.

Τα σενάρια στους άλλους ομίλους

Γ' Όμιλος

Οι ΗΠΑ και η Δομινικανή Δημοκρατία έχουν ήδη προκριθεί. Επί της ουσίας η Ουκρανία βρίσκεται στη χειρότερη θέση, διότι αν χάσει από τις ΗΠΑ, τότε θα πρέπει να ελπίζει σε ήττα της Τουρκίας και ήττα της Νέας Ζηλανδίας για να προκριθούν. Από την άλλη ο νικητής του Νέα Ζηλανδία - Φινλανδία προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Δ' Όμιλος

Το Μεξικό θέλει απλή νίκη επί της Κορέας για να περάσει (ή έστω ήττα της Αγκόλας), ενώ ήδη έχει κλείσει η πρώτη τριάδα με Σλοβενία, Αυστραλία και Λιθουανία. Οι Σλοβένοι που είναι αήττητοι με νίκη προκρίνονται ως πρώτοι (5-0). Από εκεί και πέρα αν οι Σλοβένοι χάσουν και κερδίσει η Αυστραλία την Αγκόλα, τότε οι Σλοβένοι κρατούν την πρωτιά αν χάσουν ως 9 πόντους, ενώ οι Λιθουανοί για να σκαρφαλώσουν στην τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον με 5. Σε διαφορετική περίπτωση και ήττα της Αυστραλίας οι Λιθουανοί με απλή νίκη βγαίνουν πρώτοι.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ