FIBA WORLD CUP

Κολέ: "Ο Μπατούμ έκανε τη διαφορά ως πάουερ φόργουορντ"

Κολέ: "Ο Μπατούμ έκανε τη διαφορά ως πάουερ φόργουορντ"
FIBA

Να χτίσουν γύρω από τους νέους παίκτες της Γαλλίας θέλουν ο Βενσάν Κολέ κι ο Νάντο Ντε Κολό, απογοητευμένοι ήταν οι Αυστραλοί για την 4η θέση και το μετάλλιο που χάθηκε στο φινάλε μιας εξαιρετικής πορείας.

Μια πικρή γεύση φαίνεται πως έμεινε στους Γάλλους από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, παρά το γεγονός ότι τελικά η ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τη νίκη της επί της Αυστραλίας.

Ο Βενσάν Κολέ κι ο Νάντο Ντε Κολό παραδέχθηκαν πως η δεύτερη συνεχόμενη τρίτη θέση είναι σημαντική επιτυχία, ωστόσο οι τρικολόρ είχαν ακόμη μεγαλύτερους στόχους και όπως είπε και ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε, θα πρέπει να χτίσουν γύρω από τους νεαρούς τους παίκτες για να φτάσουν ακόμη ψηλότερα στις επόμενες διοργανώσεις.

ΠΕΚΙΝΟ: Χάρης Σταύρου

Οι Αντρέι Λεϊμάνις - Μιτς Κρικ, από την πλευρά τους, ήταν ακόμη πιο στενοχωρημένοι καθώς ήθελαν το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της Αυστραλίας στη διοργάνωση, για την χώρα τους και για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε και τους υποστήριζε σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά των δύο εβδομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των τεσσάρων ανδρών:

Βενσάν Κολέ: "Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, διότι τα καταφέραμε μετά από ένα πολύ δύσκολο πρώτο μέρος. Δεν τα παρατήσαμε, μείναμε συγκεντρωμένοι και προσπαθήσαμε για να βρούμε ρυθμό στο φινάλε. Ξαφνικά όταν όλοι θεώρησαν ότι τελειώσαμε, η άμυνα και επίθεσή μας λειτούργησαν καλά. Έπρεπε να βρούμε περισσότερες λύσεις στην επίθεση για να βοηθήσουμε και την άμυνα. Κυκλοφορήσαμε καλύτερα τη μπάλα στο δεύτερο μέρος και γι' αυτό πήραμε τη νίκη.

Ο Μπατούμ ήταν σημαντικός όταν έπαιξε ως παουερ φόργουορντ. Μας έκανε πιο γρήγορους, ήταν ο πρώτος που μας βοήθησε να βρούμε ρυθμό και καλή κυκλοφορία. Δεν θέλω να μιλάω γι' αυτούς που δεν βρίσκονται εδώ, ο Ντιλικίνα κι ο Αλμπισί έκαναν καλή δουλειά, το ίδιο και ο Ντε Κολό. Πολές φορές του δίνουμε τη μπάλα στη διάρκεια των αγώνων. Βρήκαμε λύσεις και κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχαμε πλήρες ρόστερ και τον Ερτέλ μαζί μας. Κανείς δεν περίμενε ότι ο Αλμπισί μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο, κανείς δεν περίμενε ότι ο Ντιλικίνα θα παίξει τέτοια άμυνα στον Πάτι Μιλς".

Νάντο Ντε Κολό: " Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο comeback, αλλά αξίζαμε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, μείναμε μαζί και αυτό έκανε τη διαφορά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό το μετάλλιο. Είναι καλό που έχουμε δύο σερί χάλκινα μετάλλια, αλλά το group μας είναι πραγματικά νέο. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και πρέπει να χτίσουμε γύρω τους. Πρέπει να σκεφτούμε τι κάναμε φέτος, πως δουλέψαμε, πως παλέψαμε, με φόντο το επόμενο καλοκαίρι".

Αντρέι Λεϊμάνις: " Εχουμε ποιοτικούς ανθρώπους σε αυτή την ομάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο, να έχεις ένα group που θέλει να παίξει για τη χώρα του και δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα. Ενα group που θα θέλει να εκπροσωπήσει την Αυστραλία σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολύς κόσμος στην χώρα περίμενε ένα μετάλλιο. Δουλέψαμε γι' αυτό, όμως δυστυχώς δεν το πήραμε, δεν τα καταφέραμε.

Είμαι περήφανος για ολη την ομάδα, για τον τρόπο με τον οποίο εκπροσώπησε την χώρα. Κάναμε κάποια λάθη απέναντι στην Ισπανία, ήμασταν κουρασμένοι, κάποιες φορές λάθη και εκτέλεση κρίνουν έναν αγώνα. Όταν έχεις 4/17 τρίποντα και έχεις 19 λάθη απέναντι στη Γαλλία, τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πολλή κούραση. Δεν απαλύνει τον πόνο μας η νίκη επί των ΗΠΑ. Ήταν φιλικό παιχνίδι, δεν μετράει αυτό το αποτέλεσμα. Η ιστορία θα δείξει ότι τερματίσαμε τέταρτοι σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Μιτς Κρικ: " Πολλά συγχαρητήρια για τη Γαλλία. Είναι προφανώς μεγάλη επιτυχία για την χώρα τους. Είναι σκληρό, όλοι πίσω στην χώρα μας παρακολουθούσαν παντού, όλοι μας υποστήριζαν, μας έστελναν μηνύματα. Δώσαμε απολύτως όσα είχαμε. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε με περηφάνεια και με σκληράδα.

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους μεγάλους αγώνες, δεν πρέπει να χάνουμε ανοιχτά σουτ. Εχουμε ένα πλάνο και μένουμε σε αυτό. Προχωρόντας προς τα εμπρός, αυτή η ομάδα θα είναι πολύ ισχυρή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ξεχνάμε τι συνέβη στους προηγούμενους, έχουμε ένα μεγάλο τουρνουά και ανυπομονούμε γι' αυτό. Θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο, θα δώσουμε τα πάντα".

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ