FIBA WORLD CUP

Κάρλος Αλοθέν, ο 4ος νεαρότερος διεθνής Ισπανός

Κάρλος Αλοθέν, ο 4ος νεαρότερος διεθνής Ισπανός

Ο Κάρλος Αλοθέν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα της "φούρια ρόχα" για το ματς με την Τουρκία και θα γίνει ο 4ος νεαρότερος διεθνής στην ιστορία του ισπανικού μπάσκετ.

Ένα από τα καλά των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ότι δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς παίκτες να ντεμπουτάρουν στις "μεγάλες" Εθνικές. Λίγες ημέρες, λοιπόν, μετά το ιστορικό ρεκόρ του Τεό Μαλεντόν στην Εθνική Γαλλίας, ένα άλλο μεγάλο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα κάνει την Δευτέρα (25/2) το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών της πατρίδας του. Ο λόγος για τον Ισπανό Κάρλος Αλοθέν.

Ο νεαρός πόιντ γκαρντ συμπεριλήφθηκε στην 12άδα της Ισπανίας για τον αυριανό αγώνα με την Τουρκία στο Σαν Κριστομπάλ ντε Λα Λαγκούνα και σε ηλικία 18 ετών, 1 μήνα και 23 ημερών θα γίνει ο τέταρτος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της "φούρια ρόχα" μετά τους Ρίκι Ρούμπιο, Χουάν Αντόνιο Κορμπαλάν και Κάρλος Σεβιγιάνο. Ο Αλοθέν θα γίνει επίσης και ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε μετά το 2000 και θα παίξει σε αγώνα της Εθνικής Ανδρών της Ισπανίας.

Ο 18χρονος γκαρντ είναι μέλος μιας από τις σπουδαιότερες γενιές παικτών που έχει παράξει ποτέ το ισπανικό μπάσκετ (μετά τους 80-81άρηδες Γκασόλ, Ναβάρο, Καλντερόν, Ρέγιες κ.α.) και φυσικά ο πρώτος που κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών. Στα 18 του ο Αλοθέν έχει ενεργό ρόλο στο rotation της Σαραγόσα, καταγράφοντας 4,5 πόντους, 1,6 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 1,0 κλέψιμο σε 13,3 λεπτά κατά μέσο όρο στο ισπανικό πρωτάθλημα.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ