FIBA WORLD CUP

Καμπόκλο στο Sport24.gr: "Γιάννη, ή θα σε κόψω ή θα αστοχήσεις"

Καμπόκλο στο Sport24.gr: "Γιάννη, ή θα σε κόψω ή θα αστοχήσεις"

Ζει και αναπνέει για το ματσάρισμα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο Μπρούνο Καμπόκλο και γι' αυτό στέλνει το μήνυμά του μέσω του Sport24.gr μία μέρα πριν το ματς της Ελλάδας με την Βραζιλία.

Όταν οι Ράπτορς τον επέλεξαν στο νούμερο 20 του NBA Draft 2014, πολλοί θεώρησαν ότι ο Μπρούνο Καμπόκλο ήταν ο επόμενος Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δεν ήταν όμως. Ο 24χρονος πλέον Βραζιλιάνος δεν "έπιασε" στο Τορόντο, έπαιξε ελάχιστα εκεί πριν μετακομίσει μέσω ανταλλαγής στους Σακραμέντο Κινγκς και αγωνιστεί πέρυσι στους Μέμφις Γκρίζλις. Με τη φανέλα τους έκανε καλή χρονιά (8.3 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 1 κόψιμο ανά 23.5 λεπτά συμμετοχής), ωστόσο απέχει πολύ από την καθιέρωση.

Ένα είναι σίγουρο. Ο Καμπόκλο ζει και αναπνέει για το ματς της Τρίτης (3/9 στις 15:00) με την Ελλάδα, καθώς θα έχει μια σπουδαία ευκαιρία για να παλέψει με τον Greek Freak σε international επίπεδο, μακριά από τους μεγάλους χώρους και τις λίγο πιο χαλαρές άμυνες του ΝΒΑ.

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Το Sport24.gr συνάντησε τον νεαρό ψιλόλιγνο Βραζιλιάνο μετά το ματς της Βραζιλίας με την Νέα Ζηλανδία (είχε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ σε 22:32 συμμετοχής) και εκείνος χαμογέλασε όταν άκουσε πως ερχόμαστε από την Ελλάδα.

" Ξεκινήσαμε το τουρνουά με ένα πολύ ζόρικο ματς, η Νέα Ζηλανδία είναι καλή ομάδα, το είδατε κι εσείς ότι έβαλε πολλά σουτ. Ήταν σκληρός αγώνας μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο, όταν κάναμε ένα μεγάλο σερί, ένα ξέσπασμα. Όλοι βοήθησαν, ο πάγκος έκανε σπουδαία δουλειά, η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και όλοι είμαστε χαρούμενοι" μας είπε ο Καμπόκλο, που ξέρει ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, ακόμη πιο απαιτητική.

Τον Γιάννη τον έχει αντιμετωπίσει στο ΝΒΑ, τώρα όμως οι κανόνες είναι διαφορετικοί και οι φανέλες των εθνικών ομάδων έχουν διαφορετικό γόητρο από εκείνες των Γκρίζλις και των Μπακς: " Ναι, θα είναι ξεχωριστή αποστολή για εμένα. Εχει τρομερή ενέργεια, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Αν κάνουν κάποιο σερί, θα πρέπει να απαντήσουμε. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι μέχρι το τέλος γιατί παλεύουμε για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και γιατί πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα. Νομίζω πως το σουτ του Γιάννη, αν και ξέρω ότι δουλεύει σε αυτό, δεν είναι elite. Δεν πρέπει να του χαρίσουμε το παραμικρό, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εγώ θα παίξω την άμυνα που ξέρω, είμαι αρκετά μακρύς, όπως φυσικά είναι και εκείνος, όμως είμαι και καλός μπλοκέρ. Θα κάνω τα πάντα είτε για να τον κόψω, είτε για να τον κάνω να αστοχήσει".

Ο Καμπόκλο ανυπομονεί για το ματσάρισμα με τον Γιάννη και αυτό είναι λογικό, παρόλα αυτά ξέρει ότι ο προσεχής αντίπαλός του είναι μέλος μιας " πολύ καλής ομάδας, όπως καλή είναι και η δική μας. Είμαστε πολύ γρήγοροι, σουτάρουμε και βάζουμε τρίποντα, μπορούμε να κάνουμε κυριολεκτικά τα πάντα".

Ολοκληρώνοντας, ο Καμπόκλο μας εξήγησε και τον στόχο της Βραζιλίας σε αυτό το τουρνουά, για να μας εκπλήξει, είναι η αλήθεια: " Μπορούμε να πάμε πολύ μακριά. Ο δικός μου προσωπικός στόχος είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, πρώτα πρέπει να περάσουμε από αυτόν τον όμιλο στην δεύτερη φάση και στη συνέχεια να σκεφτούμε αυτά που θα ακολουθήσουν".

Τον ξαναρωτήσαμε αν ακούσαμε καλά, αν ονειρεύεται την πρώτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όνως απάντησε " YES". Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί η Βραζιλία είναι επικίνδυνος αντίπαλος και γιατί το ματς της Τρίτης θα είναι ένα πραγματιά πολύ καλό τεστ για την Εθνική Ελλάδας.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ