ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρογκαβόπουλος: "Δεν φοβήθηκα ποτέ, θα πάρουμε ένα μετάλλιο"

Ρογκαβόπουλος: "Δεν φοβήθηκα ποτέ, θα πάρουμε ένα μετάλλιο"
FIBA FIBA

Η Ελλάδα επέστρεψε στην τετράδα του Eurobasket U18 για πρώτη φορά μετά το 2015, πάλι στον Βόλο! Διαβάστε τι είπαν οι Ρογκαβόπουλος, Σωτηρίου, Τσάμης για τη νίκη επί της Λιθουανίας (VIDEO).

Χρειάστηκαν 45 ψυχοφθόρα λεπτά, αλλά η Εθνική Εφήβων τα κατάφερε. Κατέβαλε την Λιθουανία του Αζουόλας Τουμπέλις με 70-66 στον τέταρτο προημιτελικό και προκρίθηκε στην τετράδα του Eurobasket U18 του Βόλου. Η Ελλάδα επέστρεψε έτσι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε επίπεδο εφήβων έπειτα από τέσσερα χρόνια. Εκεί όπου βρέθηκε για τελευταία φορά στο ίδιο γήπεδο το 2015 με την χρυσή γενιά των 97άρηδων.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο Αρης Σωτηρίου και ο Παναγιώτης Τσάμης μίλησαν για την επιτυχία της Εθνικής στον Βόλο, καθώς και τον ημιτελικό με την Ισπανία (3/8, 21:15), την μοναδική αήττητη ομάδα του τουρνουά έως τώρα.

ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ

" Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα. Αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται συγκέντρωση και να μην τα παρατάς ποτέ. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε και θα πάρουμε ένα μετάλλιο. Προσωπικά προσπάθησα να βρω τον εαυτό μου στο τουρνουά και να βοηθήσω την ομάδα μου. Πάμε τώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε απέναντι στην Ισπανία".

Δείτε πως έστειλε τον προημιτελικό στην παράταση ο Ρογκαβόπουλος:

ΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

" Δεν μας μπήκαν τα σουτ, δεν μας πήγαν πολλά πράγματα σωστά, αλλά δώσαμε και την ψυχή μας. Αυτό είναι που μετρά. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε, ακόμη δυνατότεροι. Η Ισπανία είναι πολύ δυνατή ομάδα, αλλά η Εθνική μπορεί να καταφέρει τα πάντα".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΜΗΣ

" Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και την επίθεση. Όλα τα παιδιά, εγώ δεν έκανα τίποτα. Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι να βοηθώ όπως μπορώ. Είμαι από τους πιο μικρούς, δεν έπαιξα πολύ στα προηγούμενα ματς, αλλά ο κόουτς με είχε ετοιμάσει και μπήκα για να βοηθήσω. Ελπίζω να τα κατάφερα και να έκανα αυτό που μου ζητήθηκε. Θέλουμε τώρα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Να είμαστε αυτοί που μπορούμε. Ελπίζουμε να πάμε και στον τελικό, η Ισπανία είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά δεν μας πτοεί τίποτα".

Τα εισιτήρια του ημιτελικού

Όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ, τα εισιτήρια για τον ημιτελικό του Σαββάτου (3/8, 21:15) θα διατίθενται από το ΚΓ Νέας Ιωνίας αύριο (2/8) από τις 13:00 ως τις 20:00 και από τα εξής σημεία:

* Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ «Το Γούρικο»:Ελ. Βενιζέλου 3, τηλ 2421030249, (ώρες λειτουργίας καταστήματος)

* Κατάστημα Ένδυσης «Βάσω»:Αντωνοπούλου 39, Βόλος, τηλ. 2421036777 (ώρες λειτουργίας καταστημάτων)

Photo credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ