ΜΠΑΣΚΕΤ

Προς παύση η Αδριατική λίγκα!

Προς παύση η Αδριατική λίγκα!

Η FIBA καλεί την ABA liga να αποδείξει πως είναι νόμιμη, εξηγώντας πώς λειτουργεί χωρίς χορηγούς. Αν έστω ένας σύλλογος δηλώσει πως διαφωνεί με το υπάρχον σύστημα, η παγκόσμια ομοσπονδία θα προχωρήσει στην παύση της λίγκας.

H FIBA καλεί την Αδριατική λίγκα να αποδείξει πως δεν συνδέεται άμεσα με τις εταιρίες ΑΒΑ και Sidrod.oo (ότι δεν επηρεάζουν την εξέλιξη της διοργάνωσης), διαφορετικά θα διαγραφεί από τη λίστα με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το κύριο ζητούμενο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να αποδείξει η ABA liga πώς λειτουργεί χωρίς χορηγούς, αλλά και να απαντήσει επί της καταγγελίας πως οι Σόλνοκ και Λέφσκι δίνουν χρήματα για να μπουν στη διοργάνωση -να σημειωθεί επίσης πως πέραν των πρώτων κάθε χώρας που έχει εκπρόσωπο στην ΑΒΑ, οι υπόλοιποι πληρώνουν κάτι σαν ετήσια συνδρομή.

Με έγγραφο που έστειλε στον επικεφαλής της ABA Liga, Ράντοβαν Λόρμπεκ και έχει την υπογραφή του Καμίλ Νόβακ (γενικός γραμματέας της FIBA Europe) και του Πάτρικ Μπάουμαν (γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας), η FIBA αναφέρει ότι εάν έστω μια ομάδα εξ όσων μετέχουν στο πρωτάθλημα ενημερώσει πως δεν αποδέχεται την τρέχουσα μορφή της Αδριατικής λίγκας, αυτομάτως θα παυθεί. Αν γίνει αυτό, η σερβική ομοσπονδία μπάσκετ θα γίνει πιο ισχυρή, μαζί και το εθνικό της πρωτάθλημα -το οποίο βέβαια, όπως το σλοβένικο και το κροατικό δεν δίνουν θέσεις στη Euroleague. Αλλά αυτό μάλλον είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τη FIBA.

Πηγή: Blic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ