ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρτίζαν: Δέκα χρόνια μετά, το buzzer beater του Κέτσμαν παραμένει viral

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÐÁÑÔÉÆÁÍ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS-PARTIZAN
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÐÁÑÔÉÆÁÍ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS-PARTIZAN EUROKINISSI

Πέρασαν δέκα χρόνια από το buzzer beater του Ντούσαν Κέτσμαν σε βάρος της Τσιμπόνα, ένα σουτ το οποίο είχε επιχειρήσει ουκ ολίγες φορές όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό.

Το buzzer beater που πέτυχε ο Ντούσαν Κέτσμαν στη νίκη της Παρτίζαν επί της Τσιμπόνα μπορεί να μην λέει πολλά στην ελληνική αθλητική κοινότητα, αποτελεί όμως ένα από τα μεγαλύτερα σουτ που έχουν μπει στην ιστορία της ABA Liga. Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από την στιγμή που το Ζάγκρεμπ κλήθηκε να διαχειριστεί την πορεία από τη χαρά στην απόλυτη απογοήτευση, μετά το τρίποντο που πέτυχε ο Ντούσαν Κέτσμαν πίσω από το κέντρο με την εκπνοή της αναμέτρησης.

Ούτε καν ο σκηνοθέτης δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο τρίποντο, δεδομένου ότι έμεινε να δείχνει τις αντιδράσεις των φιλάθλων της Τσιμπόνα στις εξέδρες, κι ενώ η κροατική ομάδα έδειχνε να έχει "κλειδώσει" τη νίκη στον τελικό με την Παρτίζαν.

Δέκα χρόνια μετά από εκείνο το σουτ, ο Ντούσαν Κέτσμαν μίλησε στη Mozzart Sport και παραδέχθηκε πως είχε συνηθίσει να προπονείται σε τέτοιες καταστάσεις, ήδη από την περίοδο που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Όπως εξήγησε, έκανε συνέχεια διαγωνισμούς με τον Ντούσαν Σάκοτα σε trick shots. Και να που όλη αυτή η "προπόνηση" τού φάνηκε χρήσιμη.

" Ήταν μια μίκη πολλών πραγμάτων. Ένα χρόνο πριν, είχα βάλει ένα αντίστοιχο καλάθι με τον Παναθηναϊκό. Συνηθίζω να λέω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό, είχα ένα είδους τελετουργικό με τον Ντούσαν Σάκοτα σε κάθε προπόνηση. Πηγαίναμε λίγο νωρίτερα στο γήπεδο και προσπαθούσαμε να σκοράρουμε από πολύ μακριά, να βάλουμε κάποια εξαιρετικά δύσκολα καλάθια. Είτε όντες καθισμένοι στο παρκέ, είτε από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, είτε από τις εξέδρες. Κι όπως καταλαβαίνεις, όλο αυτό σού γίνεται συνήθεια. Με το πέρασμα του χρόνου αποτελεί κομμάτι της ρουτίνας σου και όταν πάρεις την μπάλα σε τέτοιες συνθήκες, είναι πιο εύκολο να σουτάρεις. Σίγουρα όμως, σε τέτοια σουτ δεν μπορείς να έχεις τα ποσοστά των ελευθέρων βολών" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντούσαν Κέτσμαν, ο οποίος εκείνη τη σεζόν έφτασε με την Παρτίζαν μέχρι το Final Four του Βελιγραδίου.

Πλέον, αποτελεί τον GM της σερβικής ομάδας, έχοντας ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια την... παραγοντική καριέρα του, στον σύλλογο που ανδρώθηκε ως αθλητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ