ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς επιστρέφει στο μπάσκετ έπειτα από επτά χρόνια

Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς επιστρέφει στο μπάσκετ έπειτα από επτά χρόνια
AP Photo/John Raoux AP PHOTO/JOHN RAOUX

Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς θα παίξει ξανά μπάσκετ σε μία νεοσύστατη ομάδα που ονομάζεται "I came to play" και θα συμμετάσχει στον βόρειο όμιλο της 4ης κατηγορίας στην Σερβία.

Στο ΝΒΑ το ονοματεπώνυμο του Ντάρκο Μίλιτσιτς είναι συνώνυμο της λέξης "bust". Αποτυχία, δηλαδή. Ο Σέρβος σέντερ επιλέχθηκε το 2003 στο Νο. 2 ενός εκ των καλύτερων Draft όλων των εποχών (πάνω από Καρμέλο Αντονι, Ντουέιν Γουέιντ, Κρις Μπος κ.α.), αλλά δεν στέριωσε ποτέ στο ΝΒΑ. Τουναντίον, αποσύρθηκε από το μπάσκετ το 2012. Επτά χρόνια αργότερα, πάντως, επιστρέφει!

Στα 34 του χρόνια, πια, ο Σέρβος σέντερ άφησε στην άκρη το kick boxing και τις πολεμικές τέχνες με τις οποίες καταπιάστηκε για χρόνια και αποφάσισε να παίξει ξανά μπάσκετ για μία νεοσύστατη ομάδα του Νόβι Σαντ, στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η συγκεκριμένη ομάδα ονομάζεται "I came to play", δημιουργήθηκε μέσα στο 2019 και θα πάρει μέρος την επερχόμενη σεζόν στον βόρειο όμιλο της 4ης κατηγορίας στην Σερβία.

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει παιδιά με προβλήματα απ' όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία, έχοντας την βοήθεια και ορισμένων βετεράνων παικτών, μεταξύ των οποίων είναι και δύο που πέρασαν στο παρελθόν από την Ελλάδα, ο Ντράγκαν Τσέρανιτς (Ολύμπια Λάρισας, Πανελλήνιος, ΑΕΛ, Κολοσσός, Καβάλα, ΚΑΟΔ) και ο Μπράνκο Τσβέτκοβιτς (Πανιώνιος).

Πέραν αυτών των δύο στην ομάδα "I came to play" παίρνουν μέρος και οι Γιόβο Στανόγεβιτς, Μιχάιλο Ντέλιτς, Γκόραν Ικονιτς, Σάβα Ραΐκοβιτς και ο κορυφαίος παίκτης 3X3, ο Ντούσαν Μπουλούτ.

" Είμαι χαρούμενος που θα έχω την δυνατότητα να βοηθήσω νεαρούς να ωριμάσουν. Αυτή η προσπάθεια είναι πάνω απ' όλα ανθρωπιστική. Φυσικά και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά θα το πάμε χαλαρά", δήλωσε σχετικά ο Μίλιτσιτς, ο οποίος άρχισε την καριέρα του από την Χέμοφαρμ, πριν πάει στο ΝΒΑ.

Εκεί έπαιξε από το 2003 έως το 2012 σε Ντιτρόιτ Πίστονς, Ορλάντο Μάτζικ, Μέμφις Γκρίζλις, Νιου Γιορκ Νικς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Μπόστον Σέλτικς, πριν αποσυρθεί το 2012. Είχε 6,0 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 1,3 κοψίματα κατά μέσο όρο σε 468 αγώνες στο ΝΒΑ, τους 208 ως βασικός.

Photo credits: AP Photo/John Raoux

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ