ΜΠΑΣΚΕΤ

EuroLeague Γυναικών: Οι παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε

EuroLeague Γυναικών: Οι παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε
AP PHOTO/NICK WASS

To Sport24.gr με αφορμή το τζάμπολ της EuroLeague Γυναικών ξεχωρίζει τις δέκα παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε.

Το τζάμπολ της EuroLeague Γυναικών - η οποία φέτος θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς σε αυτή συμμετέχει ο Ολυμπιακός - πλησιάζει και το Sport24.gr εστιάζει σε δέκα περιπτώσεις παικτριών που δίνουν περισσότερη λάμψη στην διοργάνωση. Πολλές από τις παίκτριες που ξεχωρίσαμε αγωνίζονται στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εκατερίνμπουργκ, κάποιες θα παίξουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους στην EuroLeague, αλλά όλες έχουν μεγάλη εμπειρία και είναι σίγουρο πως θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους με την απόδοσή τους.

Μπριάνα Στιούαρτ - Ντιναμό Κουρσκ

Η 24χρονη Αμερικανίδα πάουερ φόργουορντ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην EuroLeague, αλλά μόνο ως πρωτάρα δεν πρέπει να λογίζεται. Η Μπριάνα Στιούαρτ ήρθε στην Ευρώπη για ράψει και άλλα παράσημα και να προσθέσει και άλλες διακρισεις στο ήδη εντυπωσιακό και πλούσιο παλμαρέ της. Η "Στιου" μέχρι στιγμής έχει τρία χρυσά μετάλλια με τις ΗΠΑ (Ολυμπιακοί Αγώνες 2016, Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, 2018), ένα αργυρό μετάλλιο με τις ΗΠΑ (Παναμερικανικοί Αγώνες 2015), ένα πρωτάθλημα WNBA (2018), ένα βραβείο MVP Τελικών WNBA (2018) κι ένα βραβείο MVP κανονικής περιόδου WNBA (2018).

EuroLeague Γυναικών: Οι παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε
AP PHOTO/RALPH FRESO

Επίσης έχει αγωνιστεί σε δύο All Star Games (2017, 2018), δύο φορές ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του WNBA και άλλη μία της δεύτερης καλύτερης αμυντικής πεντάδας του WNBA. Επίσης, η καλύτερη rookie του 2016 έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία MOP στο NCAA (2013, 2014, 2015, 2016) τρία βραβεία παίκτριας της χρονιάς στο NCAA (2014, 2015, 2016) και ένα βραβείο καλύτερης παίκτριας στο highschool (2012). Πάνω από όλα, όμως, είναι μία νικήτρια της ζωής!

Μπρίτνεϊ Γκρίνερ - Εκατερίνμπουργκ

EuroLeague Γυναικών: Οι παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε
AP PHOTO/ANDRES GUTIERREZ

H 28χρονη σέντερ μόνο άγνωστη δεν είναι με την EuroLeague, καθώς ουσιαστικά έχει μοιράσει την καριέρα της μεταξύ των Phoenix Mercury και της Εκατερίνμπουργκ. H Γκρίνερ έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια με τις ΗΠΑ (ένα στους Ολυμπιακού Αγώνες του 2016 και δύο στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2014 και του 2018), ένα πρωτάθλημα WNBA (2014) και δύο EuroLeague (2016, 2018). Από το 2013 ως και σήμερα είναι στην κορυφή των μπλοκέρ του WNBA, το 2017 ήταν η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, δύο φορές πήρε το βραβείο της καλύτερης αμυντικής παίκτριας, έχει αγωνιστεί σε πέντε All Star Game, το 2014 ήταν στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν, έχει βρεθεί τρεις στην καλύτερη αμυντική πεντάδα και στο παλμαρέ της υπάρχουνται και άλλες διακρίσεις. Τι ξεχάσαμε; Α, ναι, μπορεί να καρφώσει!

Κάντις Ντουπρί - Σοπρόν

EuroLeague Γυναικών: Οι παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε
AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Η 34χρονη φόργουορντ πέρσι επέλεξε να μην αγωνιστεί στην EuroLeauge, αλλά φέτος επιστρέφει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για τις γυναίκες για λογαριασμό της φιναλίστ του 2018, Σοπρόν. Έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια με τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και του 2014 και πρώτάθλημα WNBA (2014), το 2006 ήτνααν καλύτερη πεντάδα των rookies κι έχει αγωνιστεί σε All Star Games (2006, 2007, 2009, 2014, 2015, 2017)

Κόρτνεϊ Βάντερσλοτ - Εκατερίνμπουργκ

Η Εκατερίνμπουργκ είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει την EuroLeague, καθώς το ρόστερ της... τρομάζει. Η Κόρτνεϊ Βάντερσλοτ υπέγραψε στην ρωσική ομάδα και με την ανακοίνωση της απόκτησής της οι νέες της συμπαίκτριες είχαν κάθε λόγο για να χαμογελούν. Η Βάντερσλοτ το 2014, το 2017 και το 2018 ήταν η καλύτερη πασέρ στο WNBA, ενώ πέρσι έδωσε 258 ασίστ στις συμπαίκτριές της, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Επίσης, στην αναμέτρηση με το Ντάλας η γκαρντ του Σικάγο έγινε η έβδομη παίκτρια στην ιστορία του WNBA που έκανε tripe double (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 15 ασίστ).

Έμα Μίσεμαν - Εκατερίνμπουργκ

EuroLeague Γυναικών: Οι παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε
AP PHOTO/JESSICA HILL)

Η Έμα Μίσεμαν πέρσι δεν αγωνίστηκε στο WNBA, καθώς θέλησε να αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Βελγίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά στην EuroLeague έκανε θραύση. Η Μίσεμαν ανέβηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα της με την Εκατερίνμπουργκ στην κορυφή της Ευρώπης και στο Final Four έκανε την διαφορά, καθώς πήρε το βραβείο της πολυτιμότερης παίκτριας.

Τζόνκουελ Τζόουνς - Εκατερίνμπουργκ

Η 28χρονη φόργουορντ - σέντερ από τις Μπαχάμες θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και μαζί με την Μπρίτνεϊ Γκρίνερ και την Έμα Μίσεμαν αναμένεται να αποτελέσει μία πανίσχυρη τριπλέτα ψηλών παικτριών για την Εκατερίνμπουργκ. Η Τζόουνς το 2017 αγωνίστηκε στο All Star Game του 2017, πήρε το βραβείο της πιο βελτιωμένης παίκτριας στο WNBA, ήταν στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος και πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ. Η Τζόουνς, η οποία έχει πολύ καλές κινήσεις με και χωρίς την μπάλα και μπορεί να απειλήσει και μακριά από το καλάθι, πέρσι πήρε το βραβείο της καλύτερης έκτης παίκτριας του WNBA.

Μαρίν Ζοανές- Μπουρζ

EuroLeague Γυναικών: Οι παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε
AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Η 23χρονη Γαλλίδα γκαρντ στην EuroLeague της σεζόν 2017-18 είχε μέσο όρο 10,4 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ. Η Μαρίν Ζοανές, η οποία θέλει να καθιερωθεί στο υψηλότερο επίπεδο, φέτος αναζητά κάτι καλύτερο, καθώς γνωρίζει πως οι ευθύνες της τόσο στην Μπουρζ, όσο και στην εθνική ομάδα της χώρας της είναι πολλές.

Σαντρίν Γκρουντά - Φαμίλα Σκίο

EuroLeague Γυναικών: Οι παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε
AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Η κατάκτηση του WNBA με τις Los Angeles Sparks το 2016, το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο στο Eurobasket του 2009 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 αντίστοιχα με την εθνική Γαλλίας είναι μερικά από τα highlights της καριέρας της 31χρονης σέντερ. Φέτος η Σαντρίν Γκρουντά μετακόμισε στην Ιταλία λογαριασμό της Φαμίλα Σκίο, η οποία με την απόκτησή της πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας της.

Άλμπα Τόρενς - Εκατερίνμπουργκ

EuroLeague Γυναικών: Οι παίκτριες που πρέπει να παρακολουθήσετε
AP PHOTO/ERIC GAY

Η 29χρονη Ισπανίδα φόργουορντ από το 2014 αγωνίζεται στην Εκατερίνμπουργκ και θεωρείται μία από τις καλύτερες παίκτριες της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη. Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές την EuroLeague - δύο με την Γαλατάσαραϊ (2011, 2014) και δύο με την Εκατερίνμπουργκ (2016, 2018), ενώ στο παλμαρέ της υπάρχουν και οκτώ μετάλλια με την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Κάιλα ΜακΜπράιντ - Εκατερίνμπουργκ

Η 26χρονη γκαρντ διακρίνεται για την επαφή με το καλάθι, έχει αγωνιστεί σε δύο All Star Games (2015, 2018), το 2017 κατέκτησε το EuroCup και φέτος φιλοδοξεί να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης με την Εκατερίνμπουργκ.

AP Photo/Nick Wass/Ralph Freso/Andres Gutierrez/Darron Cummings/Jessica Hill/Charlie Neibergall/Charlie Neibergall/Eric Gay

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ