ΜΠΑΣΚΕΤ

Απαγόρευσαν σε παίκτη να ταξιδέψει στο Ισραήλ επειδή είχε αγωνιστεί στην Τουρκία!

Wake Forest's Devin Thomas (2) reacts after a basket against North Carolina State in the second half of an NCAA college basketball game in Winston-Salem, N.C., Sunday, Jan. 10, 2016. Wake Forest won 77-74. (AP Photo/Chuck Burton)
AP Photo/Chuck Burton AP PHOTO/CHUCK BURTON

Μία τρομερή ιστορία κυκλοφορεί στα ΜΜΕ του Ισραήλ, σύμφωνα με την οποία η ασφάλεια αεροδρομίου δεν άφησε στον Ντέβιν Τόμας της Χαποέλ Εϊλάτ να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ επειδή στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Τουρκία!

Ο Ντέβιν Τόμας (24 χρονών, 2.06 μέτρα, σέντερ) είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Χάποελ Εϊλάτ και υποτίθεται ότι θα μετέβαινε στο Ισραήλ την Κυριακή (9/9). Αυτός ήταν και ο στόχος του. Σύμφωνα ωστόσο με όσα είπε στους ανθρώπους της νέας του ομάδας, δεν κατάφερε να είναι συνεπής επειδή δεν τον άφησαν να ταξιδέψει. Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι πριν από δύο χρόνια βρισκόταν στην Τουρκία, όπου και αγωνίστηκε με την φανέλα της Άνκαρα!

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο Τόμας υποστηρίζει πως όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση που θα τον μετέφερε από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ τον σταμάτησε ένα μέλος της ασφάλειας, λέγοντας του ότι λόγω της παραμονής του στην Τουρκία δεν επιτρέπεται να εισέλθει στο Ισραήλ!

Ο Τόμας επικοινώνησε άμεσα με τον σύλλογο και φέρεται να προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει τους υπεύθυνους ασφαλείας ότι δεν αποτελεί κίνδυνο, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Τουναντίον, στο τέλος του αφαιρέθηκε προσωρινά το διαβατήριο με την αιτιολογία ότι τα προσωπικά του στοιχεία δεν αντιστοιχούσαν σε αυτά που υπήρχαν στην ασφάλεια αεροδρομίου!

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αεροπορική εταιρεία αρνείται ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν με αυτό τον τρόπο, ωστόσο ο Τόμας, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στις ΗΠΑ και ψάχνει για νέα πτήση που θα τον μεταφέρει στο Ισραήλ, παρουσιάζεται έτοιμος να προχωρήσει σε νομικές κινήσεις! Όπως και να έχει, με όποιο τρόπο και να εξελιχθεί η υπόθεση, όλο αυτό το σκηνικό σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Την σεζόν 2017/18 ο Τόμας αγωνίστηκε στην Μπιλμπάο, έχοντας 8.6 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ μέσο όρο.

AP Photo/Chuck Burton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ