EUROLEAGUE

Rising Star ο Λούκα Ντόντσιτς

Rising Star ο Λούκα Ντόντσιτς
EUROLEAGUE

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε θραύση στην ψηφοφορία για το βραβείο του Rising Star της EuroLeague, το οποίο κατέκτησε για δεύτερη σεζόν.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Λούκα Ντόντσιτς κέρδισε το βραβείο του Rising Star της EuroLeague, καθώς αποτέλεσε την επιλογή όλων των προπονητών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε το back to back, ενώ το ίδιο στο παρελθόν έχουν πράξει μόνο οι Νίκολα Μίροτιτς (2011, 2012) και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβτις (2014, 2015). Η ανάδειξη του 19χρονου Σλοβένου γκαρντ - φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης σε Rising Star της διοργάνωσης φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς την φετινή σεζόν έχει μετρήσει 31 συμμετοχές με μέσο όρο 16,1 πόντους, 4,8 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ, 1,1 κλεψίματα, 2,3 λάθη και 21,8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ντόντσιτς την φετινή σεζόν πήρε τέσσερις φορές το βραβείο του MVP της αγωνιστικής, ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη κορυφαία επίδοση, ενώ είχε αναδειχθεί και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης τον μήνα Οκτώβριο.

Ο Αλμπέρτο Αμπάλντε της Βαλένθια πήρε την δεύτερη θέση της κούρσας για το βραβείο του Rising Star, τρίτος... τερμάτισε ο Ματίας Λεσόρ του Ερυθρού Αστέρα και στην τέταρτη θέση ισοβάθμησαν ο Τζόνα Μπόλντεν της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Λούκα Βιντόζα της Μπασκόνια.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ