EUROLEAGUE

Όσο ζει, ελπίζει ο Ενζουλιέ!

Όσο ζει, ελπίζει ο Ενζουλιέ!

Η Ναντέρ ''βλέπει'' TOP-16 μόνο με νίκη επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ήττα της Παρτίζαν από την ΤΣΣΚΑ στη Hala Pionir όμως ο Τζέρεμι ΕνΖουλιέ (δείχνει να) το πιστεύει.

Η νίκη της Παρτίζαν στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρ έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη για την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague, αφού οι Σέρβοι και η Ναντέρ θα παίξουν τα… ρέστα τους στην τελευταία αγωνιστική της regular season.

Η Παρτίζαν έχει το... πάνω χέρι αφού παίρνει την πρόκριση αν κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ό,τι και να γίνει στα άλλα αποτελέσματα. Θα πάρει επίσης την πρόκριση αν χάσει η Ναντέρ. Αντίθετα η Ναντέρ θέλει νίκη επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και να χάσει η Παρτίζαν από τους Ρώσους στη Hala Pionir. Επικίνδυνη αποστολή, λοιπόν, για τους πρωταθλητές Γαλλίας όμως ο Τζέρεμι ΕνΖουλιέ δείχνει να πιστεύει στο μεγάλο θαύμα, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα της Euroleague.

''Τα είπαμε για τελευταία φορά μετά τη νίκη μας επί της Παρτίζαν και, φυσικά, μετά τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο γήπεδό μας, την Halle Carpentier. Ξέραμε ότι το συγκεκριμένο ματς δεν θα είχε καμία σχέση με τον αγώνα στη Βαρκελώνη αφού η Μπαρτσελόνα θα ήταν πιο σοβαρή σε αυτή την περίπτωση! Από την αρχή του παιχνιδιού, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν επιθετικοί, γεγονός που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για εμάς.

Δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα και τελειώσαμε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ! Στη συνέχεια, όμως, η Μπαρτσελόνα άλλαξε πολλούς παίκτες στο παιχνίδι που πραγματικά μας πλήγωσαν, ξέφυγε με δέκα πόντους και δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να μαζέψουμε τη διαφορά ως τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Δώσαμε το 200% και μαζέψαμε τη διαφορά στους δύο πόντους, στα δέκα δευτερόλεπτα για τη λήξη. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε σπουδαία άμυνα και σκότωσε την τελευταία μας ελπίδα. Στο τέλος, ήμασταν περήφανοι για την εμφάνισή μας αφού η Μπάρτσα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο κι εμείς είχαμε την ευκαιρία μας να κερδίσουμε στο τέλος!

Την ίδια στιγμή, η Παρτίζαν διεκδικούσε ως το τέλος τις πιθανότητές της για την πρόκριση στο TOP-16, κερδίζοντας την Μπουντιβέλνικ στην Ουκρανία και μένοντας μια νίκη πίσω από τη Ναντέρ. Όπως σας είπα και πριν, η νίκη μας επί της Παρτίζαν ήταν πολύ σημαντική αφού είχαμε τεράστιες πιθανότητες να προκριθούμε, ακόμα κι αν χάναμε όλα τα επόμενα παιχνίδια μας! Φαίνεται, όμως, πως δεν ήταν αρκετή αφού η Παρτίζαν ξεκίνησε να κερδίζει όλα τα παιχνίδια της, ακόμα και αυτό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, στην Κωνσταντινούπολη!

Οι νίκες της Παρτίζαν μας έφεραν σε δύσκολη θέση αφού έπρεπε να κερδίσουμε την Μπουντιβέλνικ στο γήπεδό της ώστε να συνεχίσουμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Το παιχνίδι στην Ουκρανία ήταν σαν τελικός για εμάς όμως δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν παίξαμε καλά. Δεν είχαμε τη νοοτροπία ομάδας που έδινε ένα do-or-die παιχνίδι. Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι και χάσαμε φυσιολογικά από μια ομάδα που δεν είχε κανένα στόχο αφού είχε ήδη αποκλειστεί και είχε την ευκαιρία να παίξει χωρίς πίεση.

Πλέον βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να κερδίσουμε την πρωτοπόρο του ομίλου μας, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, στο γήπεδό μας και να ελπίζουμε ότι η Παρτίζαν μπορεί να ηττηθεί στην έδρα της από την ΤΣΣΚΑ! Οι φίλοι της Παρτίζαν θα φτιάξουν μια τρομερή ατμόσφαιρα, μια κόλαση για τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ όμως πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι θα κερδίσουν, επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να κερδίσουμε τη Φενέρ. Δεν θα είναι εύκολο όμως όσο ζεις, ελπίζεις!''.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ