EUROLEAGUE

Οι αιώνιοι "σκότωσαν" την Μπάγερν με τον ίδιο τρόπο

Οι αιώνιοι "σκότωσαν" την Μπάγερν με τον ίδιο τρόπο

Ο τόπος του "εγκλήματος" ήταν διαφορετικός, το σενάριο ωστόσο είχε το ίδιο φινάλε για την Μπάγερν σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, όπου υποτάχθηκε στην ανωτερότητα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αντίστοιχα.

Διαβαολοβδομάδα πραγματική αυτή που πέρασε για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία ήρθε στην Αθήνα κουβαλώντας τέσσερις διαδοχικές ήττες στην πλάτη της και με διαφορετικό πρόσωπο στον πάγκο (Κόστιτς), για να γίνουν αυτές έξι μετά τα παιχνίδια σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Οι Βαυαροί έβαλαν δύσκολα σε πράσινους και ερυθρόλευκους για τρεις περιόδους, το αποτέλεσμα όμως ήταν ίδιο και μάλιστα πολύ πιο οδυνηρό για τη γερμανική ομάδα δεδομένης της αντίστασης που προέβαλλε για σχεδόν 30' στις δύο έδρες.

Ηττήθηκε με διαφορά 12 πόντων από τον Παναθηναϊκό και 17 πόντων από τον Ολυμπιακό, έχοντας προβάδισμα 9 πόντων στα μισά της τρίτης περιόδου στο ΟΑΚΑ (61-70 στο 26') και 6 πόντων στο 28' του αγώνα στο ΣΕΦ. Κι όμως το φινάλε ήταν το ίδιο εφιαλτικό για την Μπάγερν, η οποία είχε την ίδια κατάρρευση στις δύο έδρες, υποταγμένη στην άμυνα, των δύο αντιπάλων της που είχαν περισσότερη ενέργεια στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και παρασυρόμενοι από τα δικά της λάθη και τραγικά ποσοστά στην επίθεση.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Στο 26' του αγώνα στο ΟΑΚΑ, ένα τρίποντο του Χιούστις έδωσε τη μεγαλύτερη διαφορά στους Βαυαρούς, γράφοντας το 61-70. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει γρήγορα στους πέντε πόντους, ο Κόστιτς κάλεσε τάιμ άουτ θέλοντας να σταματήσει τον ρυθμό του "τριφυλλιού" που έδειχνε να επιστρέφει, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, ο Κόπονεν με νέο μακρινό σουτ έστειλε στο +8 (65-73) την Μπάγερν, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο είχε 15/23 τρίποντα!

Οι αιώνιοι "σκότωσαν" την Μπάγερν με τον ίδιο τρόπο


Από αυτό το (27ο) λεπτό και μέχρι το τέλος του αγώνα, όμως, οι φιλοξενούμενοι έδωσαν στην αναμέτρηση την εξέλιξη που προέβλεπε οποιοσδήποτε θα έβγαζε από την εξίσωση τα τρομερά ποσοστά των Γερμανών. Η Μπάγερν δεν μπορούσε να σουτάρει έτσι όλο το βράδυ, ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του, την υποχρέωσε σε 6 λάθη (έκανε βέβαια και ο ίδιος 5 σε αυτό το διάστημα), το σημαντικότερο όμως ήταν ότι δεν ευστόχησε σε καμία από τις επόμενες 7 προσπάθειές της για σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα. Με 4/9 δίποντα και 0/7 τρίποντα, το επιμέρους σκορ 33-10 ήταν λογικό κι επόμενο. Η τελευταία φορά που προηγήθηκε στο παιχνίδι η γερμανική ομάδα ήταν στο 32' με καλάθι του Μονρό (76-77), με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα 22-6 και να παίρνει τη νίκη με διαφορά 12 πόντων (98-83), όσων δηλαδή και στην εκκίνησή του, με το 12-0 των πρώτων τεσσάρων λεπτών.

Ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η εξέλιξη στο ΣΕΦ ήταν ανάλογη, αν και οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή ήταν κάπως διαφορετικοί. Η Μπάγερν ήταν περισσότερο παραγωγική στο τέταρτο δεκάλεπτο, είχε όμως προηγηθεί ένα "νεκρό" διάστημα που έδωσε στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να προσπεράσει. Οι Γερμανοί είχαν πάρει από ώρα το δεύτερο προβάδισμά τους στο παιχνίδι όταν στο 24' ο Λο με με τρίποντο "έγραψε" το 37-40, ενώ 4' αργότερα με καλάθι του Λο οι Γερμανοί ξέφυγαν με 6 πόντους (47-53). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, από το τέλος δηλαδή της τρίτης περιόδου μέχρι τα πρώτα 2'30'' της τέταρτης, η Μπάγερν έμεινε χωρίς καλάθι, δεχόμενη σε ένα 14-0 των "ερυθρολεύκων" που υπερτερούσαν σε ενέργεια, ιδέες και ευστοχία στην επίθεση, έχοντας καταφέρει πρώτα να είναι συνεπείς στην άμυνά τους αλλά και προσεκτικοί στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Οι αιώνιοι "σκότωσαν" την Μπάγερν με τον ίδιο τρόπο


Στο διάστημα αυτό, ο Ολυμπιακός δεν έκανε κανένα λάθος, η Μπάγερν έκανε 6 κι αυτή ήταν η βασική διαφορά των δύο ομάδων, αλλά και το σημείο κλειδί για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Τα 3/5 δίποντα και τα 5/9 τρίποντα των Γερμανών ήταν εξαιρετικά νούμερα για τα 12 τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο τα δικά τους λάθη έδωσαν στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να κάνει το παιχνίδι που ήθελε μέσα στο ΣΕΦ.

Μοιραία, λοιπόν, το επιμέρους σκορ από το 28' της αναμέτρησης μέχρι το τέλος της ήταν 42-19 (!), με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν τη νίκη (89-72), πετυχαίνοντας 35 πόντους στην τέταρτη περίοδο!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ