EUROLEAGUE

Μπόμπερ Ντίξον και 83-78 η Φενέρ στο Μπάμπεργκ

Μπόμπερ Ντίξον και 83-78 η Φενέρ στο Μπάμπεργκ

Με σόου του Μπόμπι Ντίξον η Φενέρμπαχτσε πέρασε νικηφόρα από το Μπάμπεργκ. Η νίκη, ωστόσο, αποδείχτηκε πύρρειος αφού τραυματίστηκε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στις νίκες και μετά το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στη Μπασκόνια επέστρεψε στις επιτυχίες και μάλιστα εκτός έδρας. Επικράτησε με 83-78 της Μπάμπεργκ, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από την αρχή ως το τέλος με διαφορές που έφτασαν ως και τους 18 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Τρινκέρι δεν παράτησαν το παιχνίδι πάλεψαν ως το τέλος, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν "άχαστο" Μπόμπι Ντίξον, που τέλειωσε το ματς με 26 πόντους και 5/9 τρίποντα.

Το κακό νέο για τους Τούρκους, όμως, ήταν ο τραυματισμός του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ μετά από 8 λεπτά συμμετοχής πάτησε σε πόδι αντιπάλου και φάνηκε να τραυματίζεται στον αστράγαλο, πρόβλημα που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για δύο μήνες στην αρχή της σεζόν. Να σημειωθεί ότι στα πιτς βρίσκεται ακόμη και ο Κώστας Σλούκας, που δεν αγωνίστηκε απέναντι στον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα, Νίκο Ζήση.

Πέρα από τον Ντίξον ξεχώρισε για τη Φενέρ με 16 πόντους ο Τζίτζι Ντατόμε, ενώ άλλους 12 πρόσθεσε ο Έκπε Ούντο. Από τους Γερμανούς ο Ζήσης ήταν ο κορυφαίος με 15 πόντους (8/8 βολές) και 3 ασίστ, ενώ 15 σημείωσε ο Κοζέρ (ξύπνησε στο τέλος) και 14 ο Ντάριους Μίλερ.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Ο MVP

Δεν είναι άλλος από τον Μπόμπι Ντίξον, που ξεκίνησε με 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και τέλειωσε το ματς με 26 πόντους (εκ των οποίων οι 5 κρίσιμοι στο φινάλε) έχοντας 3/4 δίποντα και 5/9 τρίποντα, αλλά και 6 ριμπάουντ, βγάζοντας 26 στο σύστημα ranking.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η διαφορά στα ποσοστά. Η Φενέρμπαχτσε έκανε πολύ καλή αμυντική δουλειά στο να απαγορεύσει στον αντίπαλο της να σουτάρει για τρεις πόντους. Οι Γερμανοί τέλειωσαν το ματς με 8/23 τρίποντα, τα δύο εκ των οποίων στα πλαίσια της τελικής αντεπίθεσης από τον Κοζέρ. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Γερμανοί δεν είχαν ως σύμμαχο το πιο δυνατό τους αγωνιστικό στοιχείο, που δεν είναι άλλο από την περιφερειακή αστοχία. Στις ίδιες προσπάθειες οι Τούρκοι είχαν 10/23 προσπάθειες, αν και μεγαλύτερη σημασία έχει η διαφορά των δύο ομάδων στο ποσοστό δύο πόντων. Η Φενέρ τέλειωσε με 67% και οι γηπεδούχοι με 47%. Η μια ομάδα ευστόχησε σε 17 σε 28 προσπάθειες και οι άλλοι χρειάστηκε για τα ίδια εύστοχα 40!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τρίποντο του Μαχμούτογλου. Ο διεθνής Τούρκος όταν η διαφορά πήγε στου 4 πόντους σκόραρε με ένα δύσκολο τρίποντο 41'' πριν το τέλος και μάλιστα υπό την πίεση των 24''. Το δικό του σουτ ανέκτησε τη διαφορά στους 7 και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο 10λεπτο ανήκε εξ ολοκλήρου στην Φενέρμπαχτσε και πιο συγκεκριμένα στον Μπόμπι Ντίξον. Ο νατουράλιζε γκαρντ ξεκίνησε με 14 γρήγορους πόντους (1/3 δίποντα και 3/3 τρίποντα) βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού από νωρίς. Το προβάδισμα των Τούρκων κυμαινόταν στους 8 πόντους (14-6, 20-12) για να κλείσει τελικά στο 27-21 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Μετά το αρχικό σοκ οι παίκτες του Αντρέα Τρινκέρι κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας στους 4 πόντους στην ανάπαυλα (38-42), χάρις σε έναν Έλληνα, τον Νίκο Ζήση. Ο 34χρονος γκαρντ με 10 πόντους και 3 ασίστ σ' αυτό το διάστημα οδήγησε την γερμανική αντεπίθεση, που συνοδεύτηκε με τον περιορισμό του Ντίξον και την παύση των αντίπαλων "πυρών" έξω από τα 6.75.

Το ίδιο "πάνω-κάτω" συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τη Φενέρ πότε να πατάει το γκάζι και πότε το φρένο, με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να καταθέτει την μια αντεπίθεση μετά την άλλη. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς με τους ψηλούς Ούντο - Βέσελι και τον Ντατόμε να κυριαρχούν προηγήθηκαν και με 18 πόντους (48-66), όχι όμως για πολύ. Η Μπάμπεργκ απάντησε αστραπιαία και μείωσε με τον Μάουντο Λο σε 56-68 στο 30'.

Στην τελευταία περίοδο όταν οι Τούρκοι τον χρειάστηκαν είχαν για φύλακα-άγγελο τον Μπόμπι Ντίξον. Αυτός ήταν που έδωσε ξανά αέρα 14 πόντων (62-76) με 5 συνεχόμενους πόντους και επί της ουσίας έβαλε τις βάσεις. Το μόνο που απέμεινε ήταν η τελική αντεπίθεση των Γερμανών με τα δύο τρίποντα του Φαμπιέν Κοζέρ (71-76) και τα ηρωικά του Τζερέλ ΜακΝιλ που έφεραν τη διαφορά στους 4. Αυτός, όμως, που καθάρισε το παιχνίδι και σφράγισε τη -δίκαιη- νίκη της Φενέρμπαχτσε ήταν ο Μαχμούτογλου με δύσκολο τρίποντο 41'' πριν το φινάλε. Ο διεθνής Τούρκος έκανε το 82-75, το οποίο αποτέλεσε προπομπό για το τελικό 83-78.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-27, 38-42, 56-68, 78-83

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Τα highlights της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ