EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα - Γαλατάσαραϊ 91-90

ATHENS, GREECE - OCTOBER 24:  Colton Iverson, #4 of Laboral Kutxa Vitoria competes with Bryant Dunston, #6 of Olympiacos Piraeus during the 2014-2015 Turkish Airlines Euroleague Basketball Regular Season Date 2 between Olympiacos Piraeus v Laboral Kutxa Vitoria at Peace and Friendship Stadium on October 24, 2014 in Athens, Greece.  (Photo by Nikos Paraschos/EB via Getty Images)
ATHENS, GREECE - OCTOBER 24: Colton Iverson, #4 of Laboral Kutxa Vitoria competes with Bryant Dunston, #6 of Olympiacos Piraeus during the 2014-2015 Turkish Airlines Euroleague Basketball Regular Season Date 2 between Olympiacos Piraeus v Laboral Kutxa Vitoria at Peace and Friendship Stadium on October 24, 2014 in Athens, Greece. (Photo by Nikos Paraschos/EB via Getty Images) EB VIA GETTY IMAGES

Τη δεύτερη νίκη της στη Euroleague πήρε η Λαμποράλ Κούτσα, που επικράτησε εντός έδρας της Γαλατάσαραϊ (91-90). Ο Κόλτον Άιβερσον "έγραψε" το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ αστόχησε στην εκπνοή.

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλες αυξομειώσεις στην απόδοση των ομάδων και... απούσες τις άμυνες, η Λαμποράλ Κούτσα κέρδισε τη Γαλατάσαραϊ (91-90) και βελτίωσε ακόμα περισσότερο το ρεκόρ της (2-1). Το σύνολο του Μάρκο Κρέσπι έφτασε στην τελική επικράτηση, χάρη στο καλάθι του Κόλτον Άιβερσον λίγο πριν το τέλος. Από την άλλη, ο εξαιρετικός Βλάντιμιρ Μίτσοφ έχασε την ευκαιρία να χαρίσει το "διπλό" στους Τούρκους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η καθυστερημένη άφιξη του Βούγιασιτς στη Βιτόρια δεν φάνηκε να προβληματίζει τη Λαμποράλ Κούτσα. Αν υπήρχε μία ομάδα που είχε πρόβλημα από την παρουσία του Σλοβένου, αυτή ήταν η Γαλατάσαραϊ. Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να παίξουν άμυνα.

Γι αυτό ο πρώην παίκτης της Αναντολού Εφές σημείωσε 13 πόντους (με 3/5 τρίποντα) μέχρι την ανάπαυλα, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση στο πρώτο μέρος. Παρόλ' αυτά, η Γαλατά πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα (47-49).

Κι αν το +2 φαινόταν μικρό, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, αφού -εκτός όλων των άλλων- οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ (19-11), μαζεύοντας συνολικά δέκα επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο μισό του αγώνα. Όσον αφορά τους ηγέτες της Λαμποράλ Κούτσα; Οι Έρτσεγκ (12 πόντοι) και Μίτσοφ (10 πόντοι) ήταν αυτοί που έδωσαν το πάνω χέρι στους Τούρκους, στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Το ότι οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη να πιέσουν στην άμυνά τους, συνέχισε να χαρακτηρίζει την εικόνα του αγώνα, στο δεύτερο μέρος. Βλέπετε, είχαν αμφότεροι πολύ υψηλά ποσοστά σε δίποντα (60% - 51%), τρίποντα (36% - 44%).

Το ισόπαλο σκορ (70-70) του 30ου λεπτού άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της συνέχειας, αλλά ήταν σαφές πως η Γαλατάσαραϊ είχε το πάνω χέρι, ειδικά από τη στιγμή που το δίδυμο των Μίτσοφ - Έρτσεγκ συνέχισε το... βιολί του, με τον Αλντεμίρ να δίνει κάποιες σημαντικές βοήθειες.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τους Τούρκους να έχουν το πάνω χέρι, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Κι αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σωστές επιστροφές στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Μάρκο Κρέσπι να σκοράρουν αρκετά εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο.

Ακόμα κι έτσι όμως, το παιχνίδι κρίθηκε σε μία - δυο φάσεις. Σε ένα σουτ που μπήκε και σε ένα που... χτύπησε στεφάνι. Η Λαμποράλ Κούτσα πήρε κεφάλι στο σκορ (91-90) με 2.9'' να μένουν για το φινάλε, μετά από καλάθι -με περιπετειώδη τροπο- που πέτυχε ο Άιβερσον.

Η τελευταία επίθεση του αγώνα βρισκόταν σε τουρκικά χέρια. Ο Εργκίν Αταμάν σχεδίασε στο πινακάκι του το σύστημα που θα παίξει η ομάδα του, η μπάλα πήγε στα χέρια του -εντυπωσιακού μέχρι τότε- Μίτσοφ, αλλά το σουτ που επιχείρησε στην εκπνοή βρήκε σίδερο. Έτσι, η Λαμποράλ Κούτσα πήρε τη νίκη (91-90) και μαζί το δεύτερο εντός έδρας δίποντο στη φετινή Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 47-49, 70-70, 91-90.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ