EUROLEAGUE

Η Μπαρτσελόνα το θρίλερ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ

Η Μπαρτσελόνα το θρίλερ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ

Με τον Ντόελμαν να πετυχαίνει 5 πόντους σε 7 δευτερόλεπτα η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και κέρδισε στην παράταση με 100-98 την ΤΣΣΚΑ σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ. Στους 30 πόντους σταμάτησε ο Ντε Κολό.

Η ΤΣΣΚΑ ήταν αγκαλιά με τη νίκη, όμως ένα απίστευτο λάθος του Τεόντοσιτς στην επαναφορά της μπάλας έκανε ένα παιχνίδι θρίλερ να κριθεί από τα χέρια του Τζάστιν Ντόελμαν. Με το σκορ στο 95-98 ο Αμερικανός φόργουορντ ευστοχεί σε τρίποντο στα 7 δευτερόλεπτα και μετά κλέβει τη μπάλα στην επαναφορά για να κάνει το 100-98 υπέρ της Μπαρτσελόνα! Με αυτό το αποτέλεσμα η υπόθεση πρόκριση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Καταλανοί πάνε στο 5-5 κι έχουν υπέρ τους και την ισοβαθμία.

Ο Άντε Τόμιτς με 21 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών, όμως και η συμβολή του Στράτου Περπέρογλου ήταν τεράστια προσφέροντας 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε. Για τους ηττημένους ο Ντε Κολό σταμάτησε στους 30 κι ο Τεόντοσιτς στους 23.

Ο αγώνας

Τα στατιστικά του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να... επιδίδονται σε ένα κρεσέντο τριπόντων και με σαφή διάθεση να επιβάλουν τον ρυθμό τους μέσα από την επίθεση (11-12 στο 5'). Το υψηλό επιθετικό τέμπο συνεχίστηκε κι από τις δύο ομάδες με την Μπαρτσελόνα να δείχνει διάθεση να τρέξει κάθε φορά που υπήρχε έστω κι υποψία ακόμα και δευτερευόντως αιφνιδιασμού (21-24 στο 10'). Με 9-0 σερί ξεκίνησε στο δεύτερο δεκάλεπτο η φορτσάτη Μπαρτσελόνα που κλέβοντας μπάλες και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό κατά κύριο λόγο με τον "καυτό" Στράτο Περπέρογλου κατάφερε να ξεφύγει με 30-24 (στο 13'). Το παιχνίδι χαρακτηριζόταν από σκληρές μονομαχίες και μεγάλη ένταση που πολλές φορές εκφράστηκε με έντονες αψιμαχίες και τεχνικές ποινές. Οι γηπεδούχοι κατέθεταν πάθος και δυναμισμό σε κάθε φάση, ενώ επιθετικά με μεγάλα τρίποντα (8 στο 20') κατάφερναν να βρίσκονται μπροστά και να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 47-38 (στο 20').

Στο δεύτερο μισό η ΤΣΣΚΑ μπήκε πεισμωμένη να μην αφήσει την Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της. Πολλές διακοπές λόγω φάουλ και άμυνες σκληρές στα όρια συνέθεταν το σκηνικό, όμως αυτό δεν πτόησε τους Ρώσους που με ένα σερί 8-0 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρέθηκαν μπροστά με 60-64 (στο 30'). Παρά τις όποιες προσπάθειες της ΤΣΣΚΑ η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάει στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο εις βάρος της 81-84.

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν τα άστοχα σουτ των Ντε Κολό, Αρόγιο και Τεόντοσιτς. Στα 14 δευτερόλεπτα με 2/2 βολές ο Αρόγιο μείωσε σε 83-84, ενώ ο Χάινς με 1/2 βολές έκανε το 83-85. Στα 13 δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Σατοράνσκι πήρε το φάουλ και όντας ψύχραιμος έκανε το 85-85 που ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας, καθώς ο Τεόντοσιτς στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο. Στο έξτρα πεντάλεπτο η ΤΣΣΚΑ έδειχνε να πατάει καλύτερα και κατάφερε να χτίσει μία διαφορά μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό με το υπέρ της 91-95. Στα 33 δευτερόλεπτα ο Τόμιτς μείωσε σε 93-95, ενώ με 1/2 βολές ο Ντε Κολό έκανε το 93-96 στα 19 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ήταν σειρά των Περπέρογλου και Τεόντοσιτς να δείξουν την ψυχραιμία τους κάνοντας το 95-98.

Με 10 δευτερόλεπτα στη διάθεση της Μπάρτσα η μπάλα έφτασε στον Ντόελμαν, ο οποίος χωρίς πίεση σούταρε για τρίποντο ισοφαρίζοντας σε 98-98. Τα πάντα έδειχναν ότι πάμε για δεύτερη παράταση, όμως ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε το απίστευτο κλέβοντας τη μπάλα έπειτα από την λάθος επαναφορά του Τεόντοσιτς και σκοράροντας (100-98) έδωσε ένα απίστευτο δίποντο στους Ισπανούς!

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 47-38, 60-64, 85-85 (κ.α.), 100-98.

Τα στατιστικά του αγώνα

Δείτε πως κρίθηκε το παιχνίδι στο Παλάου Μπλαουγκράνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ