EUROLEAGUE

Προσοχή στη διορία!

Προσοχή στη διορία!
INTIME SPORTS

Η 23η αγωνιστική του Euroleague Fantasy Challenge ξεκινάει απόψε και ο "ειδικός" αναλύει όλες τις πιθανές περιπτώσεις που θα σας απασχολήσουν λίγο πριν το τέλος του Top-16.

Προτελευταία αγωνιστική του TOP 16 και η αγωνία στο Fantasy Challenge κορυφώνεται! Η 23η αγωνιστική του παιχνιδιού τυχαίνει να είναι ιδιαίτερη, καθώς έχει προθεσμία αλλαγών μία μέρα νωρίτερα, λόγω του αγώνα μεταξύ Μιλάνο - Μπαρτσελόνα, που διεξάγεται σήμερα, στις 21:00. Επομένως, δεν έχετε παρά λίγες ώρες ακόμα για να σχεδιάσετε τα τελικά σας πλάνα και να οριστικοποιήσετε τις αλλαγές σας.

Tου Νότη Φιλιππίδη

Η ανάγκη να πραγματοποιηθούν όλες οι κινήσεις μια ημέρα πριν το συνηθισμένο βέβαια, κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Πέρα από την πιθανότητα να μην έχει κάποιος τη δυνατότητα να κάνει τις αλλαγές ήδη από την Τετάρτη κι άρα να μείνει με το ρόστερ της προηγούμενης αγωνιστικής, το χειρότερο είναι, ειδικά σε αυτό το σημείο της χρονιάς, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη πληροφόρηση για πιθανές απουσίες που μπορεί να προκύψουν τη συγκεκριμένη αγωνιστική και δη, το διάστημα μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης (που σε άλλες περιπτώσεις, θα ήταν εφικτό να διορθωθούν).

Έτσι, πιθανές ...αστοχίες είναι πιο πιθανές και γι' αυτό, καλό είναι να αποφεύγετε να έχετε πολλούς αδιάφορους παίκτες στην ομάδα σας, ώστε να περιορίσετε τις πιθανότητες να βρεθείτε προ εκπλήξεως. Φυσικά, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, όταν υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών για το παιχνίδι σε ομάδες που δεν έχουν πλέον στόχους στο TOP 16, όμως, τουλάχιστον, εφόσον είστε 50-50 σε κάποιο δίλημμα, προτιμήστε αυτόν που παίζει στο ντέρμπι και όχι στο αδιάφορο ματς.

Από τον όμιλο των ελληνικών ομάδων, οι τέσσερις καίγονται και οι άλλες τέσσερις είναι αδιάφορες, μεταξύ των οποίων και η Μιλάνο με την Μπαρτσελόνα, που αγωνίζονται στο εναρκτήριο παιχνίδι της αγωνιστικής, αλλά κάθε άλλο παρά αδιάφορα θα αγωνιστούν. Από τον άλλο όμιλο, μόνο δύο ομάδες, η Ζαλγκίρις και η Παρτιζάν δεν έχουν κίνητρο, τη στιγμή που για τις έξι υπόλοιπες παίζεται είτε η πρόκριση είτε η κατάταξη. Παρτιζάν και Ζαλγκίρις πάντως παίζουν μεταξύ τους και η αλήθεια είναι ότι παίκτες όπως ο Λοβέρν και ο Μπογκντάνοβιτς από τη μια και ο Ντέντμον και ο Γιαφτόκας από την άλλη, δύσκολα τους προσπερνάς! Εκτός από αυτούς όμως, υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές σε κάθε θέση κι αυτές εξετάζονται ευθύς αμέσως:

Κεφάλαιο Point Guards

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 78,7

Πάμε παρακάτω...

Τζάστιν Ντέντμον (Ζαλγκίρις) - 62,9

Τελευταία είναι αρκετά ασταθής και το γεγονός ότι το ματς που παίζει είναι ...εξ' ολοκλήρου αδιάφορο δεν είναι και ό,τι πιο ενθαρρυντικό. Μπορεί πολύ εύκολα να δώσει ένα 33 όπως έκανε στον πρώτο γύρο (το μεγαλύτερό του σκορ φέτος), μπορεί όμως να μείνει και μακριά από τον καλό του εαυτό, ούτως ή άλλως, η έδρα της Παρτιζάν παραμένει καυτή, όσο αδιάφορη κι αν είναι η ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Αρόγιο, έστω και σε ένα πιο δύσκολο ματς, απλουστεύει την κατάσταση και είναι λογικό να αποτελέσει προτεραιότητα, αν και δεν παίζει μόνο ο Πορτορικάνος πολύ δυνατά αυτή την αγωνιστική...

Μπο ΜακΚάλεμπ (Φενερμπαχτσέ) - 62,4

Έχει συνολικό Index Rating 39 στα τελευταία 4 παιχνίδια και το τελευταίο 11άρι μάλιστα με τη Μιλάνο δεν ήταν λόγω... περιορισμένων προσπαθειών, όπως συμβαίνει συνήθως, αντιθέτως, στον αγώνα αυτό πήρε 15 σουτ. Η Λαμποράλ είναι βατός αντίπαλος, αλλά δεν αρκεί για να τον προτιμήσετε από άλλους παίκτες της θέσης.

Κάρλος Αρόγιο (Γαλατασαράι) - 60,7

Προσοχή στη διορία!

Όχι μόνο συνεχίζει να δίνει εξαιρετικά σκορ, αλλά φαίνεται να ανεβάζει ακόμα περισσότερες στροφές, τώρα που το TOP 16 οδεύει προς το τέλος του και η Γαλατασαράι παλεύει με αξιώσεις για την πρόκριση. Ο Αρόγιο έχει να αγωνιστεί μέσα στην ΤΣΣΚΑ, έδρα όχι απαγορευτική, όπως έχει αποδειχθεί. Ούτως ή άλλως, η σταθερότητά του στη φάση αυτή είναι απαράμιλλη.

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 60,1

Το παιχνίδι με τη Μάλαγα είναι το ματς της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, αφού με νίκη εξασφαλίζει ουσιαστικά την πρόκριση στα πλει οφ. Καλός και χρυσός ο Αρόγιο, ικανότατος και ο Ντέντμον, αλλά ο Διαμαντίδης είναι ο παίκτης που πρέπει να πάρετε, εφόσον πραγματοποιήσετε αλλαγή στη θέση αυτή.

Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός) - 30,2

Στα τρία τελευταία παιχνίδια ο point guard του Ολυμπιακού έχει μέσο όρο 3,7 πόντους, 7 ρημπάουντ, 7,7 ασσίστ και 15 Index Rating! Καθόλου άσχημα για τα 30 κρέντιτς που κοστίζει αυτή τη στιγμή. Φυσικά, δύσκολο να προχωρήσετε στην απόκτησή του, πιθανότατα δεν έχει και νόημα, αξίζει ωστόσο να αναφερθεί η πολύ καλή του παρουσία το τελευταίο διάστημα.

Κεφάλαιο Shooting Guards & Small Forwards

Κιθ Λάνγκφορντ (Μιλάνο) - 79,9

Έχει ακόμα σταυρό, η Μιλάνο, όπως και η Μπαρτσελόνα είναι αδιάφορη, επομένως, δεν υπάρχει λόγος να τον εξετάσετε, ακόμα κι αν θεωρηθεί αμφίβολος, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 74,8

Κάθε άλλο παρά μάγεψε με την Μακάμπι, αλλά ακόμα κι έτσι παραμένει ακλόνητος στο ρόστερ της ομάδας σας. Αξιοπερίεργο πάντως είναι το γεγονός ότι και στα δύο 30άρια που έχει δώσει στο TOP 16, εντός έδρας, έχουν ακολουθήσει πολύ μικρά σκορ (0 και 5), εκτός έδρας.

Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπάγερν) - 72

Ματς τελικός για την Μπάγερν και ο γκαρντ της Μπάγερν αναμένεται να αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες απέναντι στην Μακάμπι. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου δεν τα είχε πάει καθόλου άσχημα, έχοντας μια ιδιαίτερα πληθωρική παρουσία (13-5-5-4). Ντέρμπι όπως αυτό που ακολουθεί είναι συνήθως πιο επίφοβα, όμως αξίζει να τον έχετε στην ομάδα σας.

Εμίρ Πρέλτζιτς (Φενερμπαχτσέ) - 66,2

Ο Πρέλτζιτς ξύπνησε στο Fantasy και η Φενερμπαχτσέ άρχισε να χάνει, μένοντας πίσω στο παιχνίδι της πρόκρισης! Έχει δύο σερί θετικές παρουσίες, αλλά έχει πάψει προ πολλού να εμπνέει την ίδια σιγουριά, όπως μέχρι τα μέσα του TOP 16. Δεν υπάρχει ανάγκη για να πωληθεί, αλλά ούτε και για να αγοραστεί.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 62,8

Προσοχή στη διορία!

Do-or-die ματς Νο. 3 για τον Ολυμπιακό, που δεν έχει άλλη επιλογή από το να κερδίσει μέσα στην Εφές, τη χειρότερη ομάδα του ομίλου. Φυσικά, δεν υπάρχει καλύτερος λόγος για να βάλετε τον Σπανούλη στην ομάδα σας, αν δεν τον έχετε ήδη. Προέρχεται από ένα πολύ καλό 18 μέσα στην Μάλαγα.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 60

Υπόδειγμα σταθερότητας ο Σέρβος, ο οποίος στα 4 τελευταία ματς έχει μέσο όρο ράνκινγκ 19! Ο Νοτσιόνι ως αντίπαλος δεν αστειεύεται βέβαια, όμως ο Μπιέλιτσα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ούτε στο ματς του πρώτου γύρου, όπου έδωσε σκορ 19, σε 22:42 συμμετοχής, σε ένα παιχνίδι πάντως που η ομάδα του κέρδισε με 34 πόντους!

Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ) - 56,6

Ο Αμερικανός συνεχίζει ζεστός και θα μπορούσε να είχε δώσει κάτι πολύ καλύτερο από το 15 με την Μπάγερν, αν δεν ήταν τόσο άστοχος από το τρίποντο (2/9). Αξιοσημείωτο ήταν μάλιστα το γεγονός ότι δε σκόραρε καν στο δεύτερο ημίχρονο. Η ενδεχόμενη επιστροφή του Τεόντοσιτς ίσως μειώσει το αριθμό των προσπαθειών που επιχειρεί. Στον αγώνα του πρώτου γύρου με τη Γαλατασαράι στην Τουρκία, είχε δώσει μόλις 3.

Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Φενερμπαχτσέ) - 56,1

Χρειάστηκε να φτάσει η 12η αγωνιστική του TOP 16 για να δώσει το πρώτο του 20άρι στη φάση κι αυτό λέει πολλά για το κατά πόσο μπορείτε να τον εμπιστευθείτε ενόψει Λαμποράλ! Εύκολο ματς θεωρητικά, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός) - 55

Δεν είναι ο αγαπημένος παίκτης της στήλης, αλλά με την απουσία του Περπέρογλου έχει δώσει 18 και 21 στα δύο τελευταία παιχνίδια, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και μέσα στην Εφές να πάρει μια πολύτιμη νίκη.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Παρτιζάν) - 54,9

Ο Μάρτιος αποδείχθηκε ένας κακός μήνας για το νεαρό γκαρντ της Παρτιζάν, η Ζαλγκίρις όμως, εντός έδρας μάλιστα, είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος που θα του έχει τύχει στο TOP 16 κι άρα, παρόλο που δε βρίσκεται σε ιδιαίτερη φόρμα, αποτελεί μια καλή επιλογή για την αγωνιστική. Προσοχή πάντως θέλει η παρουσία των Μπέρτανς και Πάβλοβιτς, που του τρώνε σκορ, τη στιγμή που ο Κίνσεϊ φαίνεται να παραμένει εκτός δράσης.

Κρούνοσλαβ Σίμον (Λοκομοτίβ) 49,6

Ιδιαίτερα πεσμένος και απογοητευτικός μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του κι έτσι οι μετοχές του στο fantasy βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Το γεγονός ότι η Λοκομοτίβ αγωνίζεται μέσα στη Ρεάλ κάθε άλλο παρά αλλάζει την κατάσταση, επομένως, δεν φαίνεται να είναι καλή στιγμή για να έχετε τον Κροάτη στην ομάδα σας.

Τζαμόν Γκόρντον (Εφές) - 45,8

Η Εφές δεν έχει κανένα στόχο, συνετρίβη μάλιστα κι από την Λαμποράλ εντός έδρας, όμως ο Γκόρντον συνεχίζει αξιοπρεπέστατα, με διψήφια σκορ και πληθωρικές παρουσίες. Προφανώς, τώρα είναι πολύ αργά για να μπει στην πρώτη ομάδα σας, μπορείτε όμως να τον ...εξετάσετε σε κάποια από τις χαμηλότερές σας.

Κεφάλαιο Power Forwards & Centers

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 73,1

Ανακηρύχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα MVP της διοργάνωσης και αποτελεί πλέον, έστω και οριακά, τον πιο ακριβό ψηλό του παιχνιδιού, αποκαθηλώνοντας, μετά από πάρα πολύ καιρό τον Μίροτιτς. Συνεχίζει σε πολύ υψηλούς ρυθμούς και δίνει σκορ με χαρακτηριστική ευκολία. Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι πλέον στο ροτέισιον της Μπαρτσελόνα έχει ενσωματωθεί ξανά και ο Λάμπε, από τη θέση 5 πλέον, κάτι που περιορίζει το χρόνο του Κροάτη, όταν τουλάχιστον η Μπάρτσα καθαρίζει τα ματς από νωρίς.

Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ) - 73

Έπεσε από την πρώτη θέση των ψηλών, κάτι που άργησε κιόλας, όταν ο μέσος όρος του σε Index Rating στο TOP 16 είναι μόλις στο 13,7. Η αλήθεια είναι ότι χρωστάει ένα μεγάλο σκορ σ' αυτή τη φάση, όπου το μεγαλύτερό του έως τώρα είναι το 21, αλλά δεν μπορεί να αποκτηθεί με αυτή τη λογική ενόψει Λοκομοτίβ.

Ντέρικ Μπράουν (Λοκομοτίβ) - 70,7

Ο Αμερικανός της Λοκομοτίβ κάνει πράγματα και θαύματα το τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα την MVP εμφάνισή του μόλις την περασμένη εβδομάδα. Ο αγώνας μέσα στη Ρεάλ δεν είναι φυσικά και ό,τι καλύτερο, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται είναι μάλλον απαγορευτικό να λείπει από οποιαδήποτε ομάδα. Στο ματς του πρώτου γύρου είχε δώσει 16, πετυχαίνοντας 21 πόντους.

Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ (Μάλαγα) - 64,8

Επιστρέφει μετά από ένα μικρό κενό, ίσως όμως παρουσιαστεί ανέτοιμος και μέσα σε μια δύσκολη έδρα όπως το ΟΑΚΑ και με τον Παναθηναϊκό να καίγεται για τη νίκη, αναμένεται να έχει δύσκολο έργο. Στο πρώτο ματς βέβαια τα πήγε περίφημα, τη δεδομένη στιγμή όμως αποτελεί ρίσκο. Αν ήταν άλλος παίκτης στη θέση του, θα ήταν απαγορευτική η απόκτησή του, τα δείγματα όμως του Αμερικανού μέσα στη σεζόν είναι εξαιρετικά.

Ζοφρ Λοβέρν (Παρτιζάν) - 64,2

Έκανε το χειρότερο και μόλις δεύτερο μονοψήφιο σκορ του στο TOP 16 την προηγούμενη αγωνιστική, 8, κάτι που δείχνει πόσο σοβαρός παίκτης έχει υπάρξει για το Fantasy όλη τη χρονιά. Δύο αγωνιστικές του έμειναν και η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις είναι η ευκαιρία για ένα δεύτερο πολύ μεγάλο σκορ στο TOP 16, μετά το 29 με τη Γαλατασαράι. Αυτή τη στιγμή είναι ο 5ος ακριβότερος ψηλός και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στην 4η θέση με το τέλος της φάσης, εκεί δηλαδή που του αξίζει!

Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός) - 62,7

Related content

Έχει δύο σερί μέτρια σκορ, δίνοντας 9,9 στο καθένα, αλλά αυτό δεν του στοιχίζει ιδιαίτερα, λόγω της γενικότερης πολύ θετικής του παρουσίας μέσα στη χρονιά, αλλά και του αγώνα με την Εφές που δίνει ο Ολυμπιακός, ομάδας δηλαδή αρκετά αδύναμης στη θέση του σέντερ. Δύσκολο έως απίθανο να συνεχίσει με τρίτο μονοψήφιο ο Ντάνστον.

Τίμπορ Πλάις (Φενερμπαχτσέ) - 56,2

Δε συνάντησε καμιά δυσκολία μέσα στην Εφές και έχει μέσο όρο ράνκινγκ στα τρία τελευταία ματς 24,7 (με το 5 του Ολυμπιακού μέσα, αλλά και το 43 με τη Μιλάνο). Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μέσα στην Φενερμπαχτσέ έκανε σχεδόν άκοπα ένα 18, όμως αυτή την αγωνιστική ενδέχεται να μην είναι μόνος του στη θέση του σέντερ, αφού ίσως επιστρέψει ο Λαμόντ Χάμιλτον.

Ρομπέρτας Γιαφτόκας (Ζαλγκίρις) - 51,3

Το ανησυχητικό στην περίπτωση του Γιαφτόκας είναι ότι το παιχνίδι μέσα στην Παρτιζάν είναι αδιάφορο, αλλά αυτό δε συμβαίνει πρώτη φορά για την Ζαλγκίρις στο TOP 16. Επομένως, δε δικαιολογείται το γεγονός ότι βρίσκεται στη λίστα με τους most-sold players της αγωνιστικής, μόνο και μόνο επειδή έκανε το μέτριο 11 στην τελευταία αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι. Παραμένει από τους must ψηλούς.

Βίκτορ Κριάπα (ΤΣΣΚΑ) - 49,5

Σταθερή αξία, αν και όχι στις πολύ υψηλές πτήσεις που θα μπορούσε. Φυσικά, μπορείτε να τον εμπιστευθείτε χωρίς να ανησυχείτε ιδιαίτερα, εφόσον ταλαντεύεστε για τον τέταρτο ψηλό της ομάδας σας. Αγωνίζεται εντός έδρας με την Γαλατασαράι και στην Τουρκία είχε δώσει 13.

Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ) - 48,9

Τρέχει πλέον σερί με 5 μονοψήφια σκορ. Ο μοναδικός λόγος που αναφέρεται ακόμα στη στήλη είναι ότι τα προηγούμενα 7 σκορ ήταν διψήφια και ο μέσος όρος του σε Index Rating στο TOP 16 παραμένει στο διόλου ευκαταφρόνητο 14,9. Ο αντίστοιχος αριθμός βέβαια στα τελευταία 5 είναι μόλις 6,2, οπότε, θα επανεξεταστεί σοβαρά στα playoffs.

Στεφάν Λάσμε (Παναθηναϊκός) - 47,6

Προσοχή στη διορία!
INTIME SPORTS

Πραγματοποιεί πολύ κακό δεύτερο μισό TOP 16, τον χρειάζεται όμως ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη νίκη επί της Μάλαγα, επομένως, αξίζει να εξεταστεί ως ενδιαφέρουσα, αλλά και με ρίσκο, λόγω των πρόσφατων σκορ του, επιλογή.

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) - 35,6

Έχει δύο σερί εντυπωσιακά σκορ, όμως έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται αξιόπιστος, αφού είναι ανάλογα με το ...φεγγάρι του, το δικό του, ή του Μπλατ. Όπως και ο πιο φθηνός περιφερειακός που αναφέρεται, ο Γκόρντον, αξίζει μια ματιά μόνο για χαμηλότερες ομάδες.

Βρείτε τη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter @EFCtheblog

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ