EUROLEAGUE

O απολογισμός της 17ης αγωνιστικής

O απολογισμός της 17ης αγωνιστικής

Ο "ειδικός" κάνει τον απολογισμό της 17ης αγωνιστικής, η οποία είχε μεγάλα σκορ για να δικαιώσει όσους επέλεξαν να συνδυάσουν τις... μάσες της Τσικνοπέμπτης με το Euroleague Fantasy Challenge.

Ο πρώτος γύρος του TOP 16 αποτελεί παρελθόν, με τον καλύτερο μάλιστα δυνατό τρόπο για τις ομάδες του Fantasy Challenge και ακολουθούν άλλες εφτά, εξίσου συναρπαστικές αγωνιστικές στο TOP 16, πριν την τελική ευθεία των playoffs, όπου εκεί διαφοροποιούνται κάπως τα πράγματα.

Του Νότη Φιλιππίδη

Τα χαμόγελα πάντως συνεχίζουν να σας συντροφεύουν, καθώς και αυτή την αγωνιστική πραγματοποιήθηκαν μεγάλα σκορ, πιθανότατα μάλιστα να ήταν αυτή η καλύτερη αγωνιστική του παιχνιδιού μέχρι στιγμής. Αυτό ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο, αφού, συνηθίζεται, για κάποιο λόγο, να γίνονται μεγάλα σκορ αυτές τις μέρες και ειδικά την εβδομάδα της Τσικνοπέμπτης!

Κατά τα άλλα πάντως, δε συνέβη κάτι συνταρακτικό, ώστε να προβληματιστείτε ιδιαίτερα, ή να χρειαστεί να αναπροσαρμόσετε τα πλάνα σας, ενόψει της συνέχειας. Γενικότερα δεν υπήρξαν πολλά απρόβλεπτα σκορ, αν και σίγουρα ξεχωρίσαν ο Βίκτορ Κριάπα και ο Άντε Τόμιτς, οι οποίοι θα είναι πιθανότατα οι most-bought players της επόμενης εβδομάδας και θα απασχολήσουν το επόμενο άρθρο της στήλης.

Το θετικό για κάθε αγωνιστική που περνάει, είναι ότι υπάρχουν δείγματα από περισσότερους αγώνες μέσα στον όμιλο για τους παίκτες, έτσι ώστε μπορούν να προκύψουν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Ούτως ή άλλως βέβαια, η εικόνα της κανονικής περιόδου είναι μακρινή και μάλλον έχει φύγει οριστικά από το μυαλό των παικτών του Fantasy κι έτσι διαμορφώνετε το ρόστερ σας, κυρίως βάσει της εικόνας των παικτών στο TOP 16.

Οδεύοντας στη 18η αγωνιστική του παιχνιδιού, υπάρχει ένα επιπλέον βοηθητικό στοιχείο, αυτό του ματς του πρώτου γύρου μεταξύ των ομάδων που αναμετρώνται ξανά. Ακόμα κι από τότε βέβαια έχει περάσει καιρός, σχεδόν δύο μήνες, επομένως θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή, ως κριτήριο.

Επιπρόσθετα, πλέον αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής παίκτες που αποκτήθηκαν από τις ομάδες μετά την έναρξη του TOP 16, αλλά αυτοί θα εξεταστούν, ειδικά εφόσον έχουν φαντασιακό ενδιαφέρον, στο άρθρο της επόμενης αγωνιστικής.

MVP

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 39,6

Για πρώτη φορά στο TOP 16 ο Κροάτης κάνει αισθητή την παρουσία του και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο! Εκμεταλλευόμενος και τα δύο γρήγορα φάουλ του Πλάις, είχε την άνεση να σημειώσει το μεγαλύτερο Index Rating της καριέρας του στην Euroleague, πετυχαίνοντας 24 πόντους με 8/9 δίποντα και 8/11 βολές, ενώ παράλληλα είχε 9 ρημπάουντ, 2 ασσίστ, 2 κλεψίματα, 4 φάουλ και 7 κερδισμένα φάουλ σε 28:52 συμμετοχής, που αποτελεί και το μεγαλύτερό του χρόνο για φέτος. Αν βρήκε επιτέλους τον καλό του εαυτό, αυτό θα είναι μεγάλο κέρδος για το Fantasy.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 30,8

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Σέρχιο Γιουλ, όπως και η Ρεάλ εξάλλου απέναντι στην Ζαλγκίρις, παρά τις απουσίες των Ντρέιπερ και Κάρολ. Ο Ισπανός σκόραρε 15 πόντους, έχοντας 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές, ενώ πήρε και 5 ρημπάουντ και μοίρασε και 9 ασσίστ. Δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση, όχι όμως σε σημείο για να τον προτιμήσετε από τις κορυφαίες επιλογές της θέσης.

2. Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπάγερν) - 26,4

Συνεισέφερε σημαντικά στην ανατροπή επί της Κουμπάν, ενώ πέτυχε και τις κρίσιμες βολές στο τέλος, καθαρίζοντας έτσι το ματς και διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της Μπάγερν για πρόκριση στα playoffs. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και παρότι δεν είχε καλά ποσοστά (1/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, αλλά και 10/10 βολές), έδωσε ένα πολύ καλό σκορ χάρη στα 5 ρημπάουντ, τις 3 ασσίστ και τα 8 κερδισμένα φάουλ που είχε.

3. Κιθ Λάνγκφορντ (Μιλάνο) - 31,9

Ούτε η Μάλαγα γλύτωσε από τις ορέξεις του κορυφαίου ίσως παίκτη της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, ο οποίος πέτυχε και το καλάθι της αγωνιστικής. Ο Λάνγκφορντ σκόραρε για 3η φορά φέτος (και 2η σε 7 αγώνες στο TOP 16) 29 πόντους, έχοντας εκπληκτικά ποσοστά (8/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7/9 βολές), μαζί με 3 ρημπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ. Επόμενος αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός, στο Μιλάνο.

4. Βίκτορ Κριάπα (ΤΣΣΚΑ) - 35,2

O απολογισμός της 17ης αγωνιστικής

Δύο ανάσες μακριά από το triple-double βρέθηκε ο Ρώσος φόργουορντ, ο οποίος ήταν παντού στο παρκέ στον αγώνα με την Μακάμπι και γέμισε κάθε στατιστική κατηγορία. Τελικός απολογισμός: 10 πόντοι, 2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 10 ρημπάουντ, 8 ασσίστ, 4 κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ για έναν παίκτη που θα είναι πιθανότατα και όχι άδικα, ο most-bought της επόμενης αγωνιστικής.

5. Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 39,6

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 29,7

Τα εσωτερικά προβλήματα δεν πτόησαν τον Σέρβο point guard που ήταν, μαζί με τον Κριάπα, οι δύο σημαντικότεροι λόγοι για τη συντριβή της Μακάμπι στη Μόσχα. Ο Τεόντοσιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 22 πόντους, έχοντας 5/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα και καμία βολή, ενώ μάζεψε 3 ρημπάουντ, μοίρασε 8 ασσίστ και υπέπεσε σε 5 λάθη. Έχει αρχίσει να πραγματοποιεί κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος ακόμα.

2. Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Λαμποράλ Κούτσα) - 26

Μετά από πολύ καιρό θυμήθηκε τον καλό του εαυτό, ο οποίος γενικά πάντως πραγματοποιεί μια απογοητευτική σεζόν. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα σημείωσε 22 πόντους με 7/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/5 βολές, μάζεψε 4 ρημπάουντ και κέρδισε 5 φάουλ, χωρίς ωστόσο αυτά να αρκούν για να κάνει την έκπληξη η Λαμποράλ, αλλά ούτε και για να εξεταστεί σοβαρά στο Fantasy ο συγκεκριμένος παίκτης.

3. Κρούνοσλαβ Σίμον (Λοκομοτίβ) - 25

Τέταρτη συνεχόμενη μεγάλη εμφάνιση για τον Κροάτη, ο οποίος πάλεψε όσο μπορούσε μέσα στην Μπάγερν, αλλά τελικά η ομάδα του ηττήθηκε. Ο Σίμον τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, έχοντας 3/4 δίποντα, 2/8 τρίποντα και 7/10 βολές, ενώ μάζεψε και 6 ρημπάουντ, μοίρασε 4 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα και κέρδισε 10 φάουλ! Αν δεν είχε να παίξει μέσα στην ΤΣΣΚΑ την επόμενη αγωνιστική θα αποτελούσε ίσως τον πιο περιζήτητο περιφερειακό της εβδομάδας.

4. Ζοφρ Λοβέρν (Παρτιζάν) - 29

O απολογισμός της 17ης αγωνιστικής

Άργησε, αλλά έκανε τελικά το μεγάλο σκορ στο TOP 16 (και το μεγαλύτερό του φέτος), απέναντι στην Γαλατασαράι, χωρίς όμως αυτό να αρκεί στην αποδεκατισμένη Παρτιζάν για να πάρει τη νίκη. Ο Γάλλος έκανε ένα εντυπωσιακό double-double, με 15 πόντους (6/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/5 βολές) και 15 (9+6) ρημπάουντ, ενώ είχε και 2 ασσίστ, 2 κλεψίματα και 7 κερδισμένα φάουλ, χωρίς αυτός με τη σειρά του να κάνει ούτε ένα! Όταν άλλοι ψηλοί χάνουν ή βρίσκουν τη φόρμα τους, ο Λοβέρν παραμένει εκεί, σταθερός και έτοιμος να βοηθήσει όποια Fantasy ομάδα τον εμπιστευθεί.

5. Στεφάν Λάσμε (Παναθηναϊκός) - 27,5

Σε μεγάλο βράδυ βρέθηκε ο Λάσμε στον ελληνικό εμφύλιο, βρίσκοντας εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, αφού πέτυχε 18 πόντους, έχοντας 6/9 δίποντα και 6/6 βολές, ενώ πήρε 5 ρημπάουντ και κέρδισε 6 φάουλ για να επανέρθει έτσι στα 20άρια που είχε συνηθίσει στο TOP 16. To 25 είναι το μεγαλύτερό του Index Rating φέτος.

Απογοήτευσαν

* Δεν εξελίσσεται καλά το TOP 16 για τον Αντρές Νοτσιόνι, ο οποίος ακολουθεί σταθερή πτωτική πορεία και έφτασε να κάνει αρνητικό Index Rating, -3, στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, όπου σημείωσε 6 πόντους με 2/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα και 2/2 βολές και πήρε μόλις 1 ρημπάουντ, μοίρασε 1 ασσίστ και είχε 3-1 φάουλ σε 27,5 λεπτά συμμετοχής! Αρνητικός ήταν και ο συμπαίκτης του, Φαμπιάν Κοσέρ, με -5, πετυχαίνοντας 2 πόντους με 1/5 σουτ και κάνοντας 3 φάουλ.

* H Μιλάνο νίκησε άνετα τη Μάλαγα, που με εξαίρεση τους Στίματς και Κάνερ-Μέντλεϊ, είχε όλους τους παίκτες της σε μέτρια ή κακή βραδιά. Μερικοί από αυτούς ήταν ο Ερλ Κάλογουεϊ, με 0/2 σουτ, 3 ρημπάουντ, 3 λάθη και -3 Index Rating, ο Τζέισον Γκρέιντζερ που έδωσε το ίδιο σκορ, -3, έχοντας 3 πόντους με 1/7 δίποντα και 1/2 βολές, ο Φραν Βάσκεζ που σημείωσε μόλις 1 πόντο με 1/2 βολές, 0/1 δίποντο, 1 ρημπάουντ, 4 φάουλ και -2 Index Rating σε 11,5 λεπτά συμμετοχής, ο καυτός την προηγούμενη αγωνιστική Ράιαν Τούλσον, με 5 πόντους, 2/5 σουτ, 5 φάουλ και -2 ράνκινγκ σε 18 λεπτά, ενώ ούτε τώρα κατάφερε να επανέρθει στις καλές εμφανίσεις ο Ζόραν Ντράγκιτς, αφού τελείωσε τον αγώνα με 6 πόντους, έχοντας 3/7 σουτ, 1 λάθος και 2-3 φάουλ, δίνοντας σκορ 2.

* Σε άλλο ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έμεινε άφαντος ο Βασίλης Σπανούλης, αφού ο αιώνιος αντίπαλος κατάφερε για μια ακόμη φορά να τον περιορίσει σημαντικά. Ο Έλληνας γκαρντ σημείωσε 6 πόντους, έχοντας 1/3 δίποντα, 1/9 τρίποντα και 1/2 βολές, πήρε 3 ρημπάουντ έκανε 1 λάθος και κέρδισε 3 φάουλ για το μηδενικό Index Rating που έκανε. Αυτή πάντως είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον αποκτήσει κανείς. Στο ίδιο ματς, αρνητικός ήταν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, έχοντας 2 πόντους με 1/3 σουτ, 1 ρημπάουντ, 3 λάθη και 4 φάουλ για να δώσει σκορ -4.

* Η Φενερμπαχτσέ επικράτησε στον τουρκικό εμφύλιο, κερδίζοντας τη μάχη της περιφέρειας, περιορίζοντας τον ανεβασμένο τελευταία Ζόραν Πλάνινιτς σε 4 πόντους (2/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα) και 0 ασσίστ, ενώ ο Κροάτης είχε και 4 φάουλ για να κάνει σκορ -3. Ακόμα χειρότερος ήταν ο Μπιρκάν Μπατούκ, που έκανε ράνκινγκ -6, με 0/5 σουτ και 2 φάουλ.

O απολογισμός της 17ης αγωνιστικής

* Μάλλον η απογοήτευση της αγωνιστικής, λόγω των προσδοκιών. Μπορεί ο Ζόραν Έρτσεγκ να μην αγωνίστηκε μέσα στην Παρτιζάν, αλλά ο Ποπς Μένσα-Μπόνσου βρέθηκε σε κακό βράδυ και στη σκια του συμπαίκτη του Φουρκάν Αλντεμίρ, μένοντας στο μόλις 1 πόντο, με 1/4 βολές και 0/3 δίποντα, ενώ μάζεψε 7 ρημπάουντ και είχε 4-3 φάουλ για να δώσει στις ομάδες που τον προτίμησαν το ισχνό 2,2.

* Δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς, όπως φάνηκε και από τα μόλις 10:20 που αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με την Λοκομοτίβ. Ο Βόσνιος αστόχησε στο μοναδικό τρίποντο που επιχείρησε, έδωσε 2 ασσίστ κι έκανε ένα κλέψιμο, ένα λάθος και ένα φάουλ για να τελείωσει με Index Rating 0.

* Το σερί των δύο καλών εμφανίσεων δεν συνεχίστηκε μέσα στην Ρεάλ για τον πρώην Μαδριλένο, Μαρτίνας Πότσιους, ο οποίος έμεινε σε ρηχά νερά σκοράροντας μόνο 2 πόντους με 1/5 σουτ και κάνοντας ράνκινγκ -2. Το ίδιο συνέβη και με τον Παούλιους Γιανκούνας, που πέτυχε 6 πόντους με 3/7 σουτ, 3 ρημπάουντ, 2 λάθη, 4 φάουλ και 0 Index Rating.

Αν δεν έχετε ήδη έλθει στην παρέα μας στο Facebook , κάντε το τώρα. Αλλιώς, μας βρίσκετε και στο Twitter .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ