EUROLEAGUE

"Νιώθω ότι ανήκω εδώ, στον Ολυμπιακό"

"Νιώθω ότι ανήκω εδώ, στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο Ματ Λοτζέσκι έγραψε στο blog του στο Euroleague Greece για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, για το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και για την κατάσταση της υγείας του.

"Καλησπέρα παιδιά

Όπως ξέρετε όλοι σας, ανανέωσα πρόσφατα το συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό έως και το 2017 και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το γεγονός αυτό. Είναι κάτι που συνέβη αρκετά γρήγορα, μέσα σε λίγες μέρες. Οι συζητήσεις μας κράτησαν μικρό χρονικό διάστημα. Ήθελαν να μείνω, ήθελα και εγώ να συνεχίσω στην ομάδα και συμφωνήσαμε σχεδόν αμέσως. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση, κάνω αποθεραπεία και πλέον μπορώ να συγκεντρωθώ απόλυτα στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις με την ομάδα μας, ξέροντας πως το μέλλον μου είναι εδώ. Η διοίκηση, αλλά και το προπονητικό-τιμ, έχει δείξει πως πιστεύει σε εμένα, με στηρίζει και με εμπιστεύεται, κάτι που με ικανοποιεί και με κάνει να νιώθω καλά.

Με ξάφνιασε λίγο το γεγονός πως ανανέωσα τόσο γρήγορα το συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό. Με ξάφνιασε όμως ευχάριστα. Ήταν κάτι που το ήθελαν και οι δύο πλευρές. Ήταν κάτι που το είχα σαν ιδέα στο μυαλό μου, ήρθε ο ατζέντης μου στην Αθήνα και μιλήσαμε με τη διοίκηση, καθώς και εκείνοι είχαν κάνει σκέψεις για αυτό το ενδεχόμενο. Ήθελαν και οι Πρόεδροι να με κρατήσουν στην ομάδα, ήταν ευχαριστημένοι μαζί μου και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συμφωνήσαμε σε όλα. Θεωρήσαμε πως ήταν το κατάλληλο μομέντουμ για την επέκταση της συνεργασίας μας και δώσαμε τα χέρια. Θέλω μέσω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την οικογένεια Αγγελόπουλου για την στήριξη της προς το πρόσωπο μου, ανανεώνοντας το συμβόλαιο μου πριν καν αυτό ολοκληρωθεί. Νομίζω πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό "deal" και για τις δύο πλευρές και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ υπερασπιζόμενος τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Είναι γεγονός πως το περασμένο καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενδιαφέρθηκε επίσημα για την απόκτηση μου, προσφέροντας στον Ολυμπιακό ένα buy-out για να με κάνει δικό της. Η διοίκηση μας όμως ήθελε να με κρατήσει, κάτι που με ικανοποίησε. Στη συνέχεια ακούστηκαν φήμες για ενδιαφέρον από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, αλλά ποτέ δεν υπήρξε κάτι επίσημο, ούτε και ξέρω κάτι παραπάνω. Μπορώ να επιβεβαιώσω όμως πως η ρωσική ομάδα με ήθελε. Αυτό ισχύει 100%. Στο μυαλό μου, να ξέρετε, είχα πάντα ως προτεραιότητα μου τον Ολυμπιακό και χαίρομαι που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Πειραιά, σε έναν σύλλογο που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Νιώθω υπέροχα εδώ.

Λατρεύω την Ελλάδα! Μου αρέσει πολύ η χώρα σας και ειδικά η περιοχή που κατοικώ, η Γλυφάδα. Μένω κοντά στην θάλασσα, κάτι που ευχαριστεί τόσο εμένα, όσο και στην οικογένεια μου. Ο καιρός στην Αθήνα είναι υπέροχος. Ζεστές μέρες, οι περισσότερες με λιακάδα, μία χώρα με πολλές ομορφιές, αλλά και με ευχάριστους ανθρώπους. Εγώ και η οικογένεια μου αισθανόμαστε υπέροχα εδώ. Έχω δύο παιδιά, σιγά-σιγά ξεκινούν το σχολείο και ένα από τα πράγματα που με απασχόλησε είναι το αν θα μπορούσαν να πάνε σε κάποιο εδώ στην Αθήνα. Από την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα αυτή ο προβληματισμός μου εξαφανίστηκε. Όλα καλά και με αυτό το θέμα. Τακτοποιήθηκε!

Όταν ήρθα για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, ξέρω καλά πως ελάχιστοι γνώριζαν για εμένα. Άπαντες ήταν συγκρατημένοι για τις δυνατότητες μου. Ήξερα από την πρώτη μέρα πως θα έπρεπε να αποδείξω πράγματα για τις ικανότητες μου, για το πόσο καλός παίκτης είμαι, για το αν θα μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Ο φίλαθλος κόσμος, οι δημοσιογράφοι, άπαντες, αναρωτιόντουσαν αν πληρώ τις προϋποθέσεις ώστε να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Ολυμπιακός. Όταν ήρθα στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2013 η ομάδα ήταν Πρωταθλήτρια Ευρώπης επί δύο συναπτά έτη. Πήγα στους κορυφαίους, στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ήξερα καλά πως οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες. Όμως, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πίστευα πως μπορώ να τα καταφέρω, δηλαδή να αποδείξω πως έχω θέση σε αυτή την σπουδαία ομάδα. Έπρεπε να αποδείξω σε όλους πως ανήκω εδώ, πως μπορώ να τα καταφέρω και νομίζω πως απέδειξα σε όλους πως έχω θέση εδώ. Και πλέον νιώθω πως ανήκω εδώ, στον Ολυμπιακό. Μακάρι να μείνω για πολλά-πολλά χρόνια σε αυτή την ομάδα και να κατακτήσουμε τίτλους.

Θυμάμαι πέρσι πως η πρώτη μας αναμέτρηση ήταν το κεκλεισμένων των θυρών ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Ήξερα πως πρόκειται για έναν σημαντικό αγώνα και ήμουν αποφασισμένος να κάνω ένα καλό παιχνίδι, να έχω υψηλή απόδοση και να βοηθήσω την ομάδα μας να κερδίσει. Τα καταφέραμε, τους κερδίσαμε με σκορ 55-45 (αν θυμάμαι καλά), έκανα γενικά ένα θετικό ξεκίνημα και σιγά-σιγά τόσο ο κόσμος, όσο και οι δημοσιογράφοι, άρχισαν να εκτιμούν την δουλειά μου. Συμπαίκτες, προπονητικό-τιμ και διοίκηση με στήριξαν και με βοήθησαν εξαρχής και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει εξαιρετικό κλίμα και νιώθω καταπληκτικά εδώ. Είμαι περήφανος που αποτελώ μέλος αυτού του συλλόγου.

Όσον αφορά την ομάδα μας, έχουν γίνει ορισμένες αλλαγές στο προπονητικό-τιμ, αλλά και στο ρόστερ μας, αλλά μέχρι στιγμής, παρά τις αρκετές απουσίες που έχουμε, όλα προχωρούν καλά, μετρώντας μόνο νίκες. Είμαστε αήττητοι στην Ευρώπη μέχρι στιγμής. Τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς, δεν κάνω προπόνηση μαζί με τα παιδιά, καθώς είμαι τραυματίας, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα. Προσεγγίζουμε την αμυντική μας τακτική με ένα νέο και καλύτερο τρόπο, κάτι που φαίνεται και στη πράξη. Παίζουμε με μεγαλύτερη ένταση. Υπάρχουν νέα πράγματα στο παιχνίδι μας, τα οποία σιγά-σιγά εμπεδώνουμε καλύτερα. Φαίνονται ορισμένες αλλαγές, αλλά θέλουμε λίγο χρόνο ώστε να τα αφομοιώσουμε απόλυτα στον μέγιστο βαθμό.

Ακούμε τον προπονητή μας και προσπαθούμε να καταλάβουμε καλύτερα τι ζητάει από τον καθένα μας. Είμαστε ομάδα με ρόλους και ο κάθε παίκτης, πέρα ότι πρέπει να βάζει την ομάδα πάνω απ' όλους, πράγμα που κάνουμε, οφείλει να είναι αποτελεσματικός και στον ρόλο του. Έχουμε βελτιωθεί, παίζουμε καλύτερο μπάσκετ, ορισμένα από τα νέα πράγματα πάνω στα οποία δουλεύουμε τα βγάζουμε σιγά-σιγά στο παρκέ και όσο περνά ο καιρός, σε συνδυασμό και με τις επιστροφές των τραυματιών, θα γινόμαστε καλύτεροι. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια, έχουμε δυνατότητες σαν ομάδα.

Με ρωτάει αρκετός κόσμος πότε θα γυρίσω, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και τους ευχαριστώ. Σιγά-σιγά αυτές τις μέρες ξεκινάω τρέξιμο, κάνοντας τζόκινγκ και δοκιμάζω το πόδι μου. Κάνω αποθεραπεία και είμαι σε φάση που ξεπερνάω τον τραυματισμό μου. Με ταλαιπώρησε αυτή η θλάση, κυρίως ψυχολογικά, καθώς σε μία περίοδο που ένιωθα αρκετά καλά, που έπαιζα καλά, ήρθε αυτός ο τραυματισμός. Κάνω ορισμένες νέες θεραπείες, δουλεύω με γυμναστή, κάνω ατομικές προπονήσεις ενδυνάμωσης και σκοπός μου είναι να επιστρέψω υγιής και σε καλή κατάσταση. Σε περίπου 10 μέρες αισιοδοξώ πως θα επιστρέψω στις προπονήσεις της ομάδας, κάνοντας προπόνηση μαζί με τους συμπαίκτες μου. Είναι κάτι που μου έχει λείψει, όπως και μου έχει λείψει η αγωνιστική δράση. Θέλω να παίξω ξανά μπάσκετ φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Μετράω τις μέρες ώστε να γυρίσω.

Οι μέρες εκτός μπάσκετ δεν είναι ό,τι καλύτερο για μένα. Ακολουθώ καθημερινά το ατομικό μου πρόγραμμα προπόνησης και αποθεραπείας και περνάω τον περισσότερο μου χρόνο μαζί με την οικογένεια μου. Μου αρέσει να κάνω βόλτες εδώ στη Γλυφάδα, αλλά και γενικότερα στα νότια προάστια της Αθήνας, κοντά στη θάλασσα. Όταν έχει καλό καιρό μου αρέσει να χαλαρώνω στις παραλίες που υπάρχουν εδώ κοντά. Για Νοέμβρη μήνα ο καιρός είναι ζεστός, οι περισσότερες μέρες είναι με λιακάδα και αυτό βοηθάει. Πηγαίνουμε για φαγητό έξω (προσέχω τι τρώω, μην ανησυχείτε), σε παιδικές χαρές για τα παιδιά μας και μου αρέσει αρκετά να βλέπω ταινίες, είτε στο σπίτι, είτε στο σινεμά. Περνάω όμορφα μαζί με την οικογένεια μου, αλλά μου λείπει η αγωνιστική δράση και τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Θέλω να παίξω μπάσκετ. Περνάει όμως ο καιρός και επιστρέφω σύντομα!

Έγραψα πολλά αυτή τη φορά, ελπίζω μη σας κούρασα, θα τα πούμε σύντομα, Ματ"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ