EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Σας το υπόσχομαι"

Λοτζέσκι: "Σας το υπόσχομαι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι δεν ξέρει αν θα αγωνιστεί, αλλά νιώθει έτοιμος να προσφέρει και υπόσχεται πως εφόσον παίξει θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε να νικήσει ο Ολυμπιακός στην Μαδρίτη.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Σας γράφω το blog από την Μαδρίτη, από την πόλη που έχω γλυκόπικρες αναμνήσεις. Εδώ κάναμε μία μεγάλη ανατροπή στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, παίρνοντας εμείς την πρόκριση στον τελικό του Final-Four, αλλά εδώ παράλληλα χάσαμε το τρόπαιο στον τελικό από την Ρεάλ. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό το παιχνίδι. Ήμουν πάρα πολύ απογοητευμένος στο τέλος του αγώνα. Φτάσαμε τόσο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το σκεφτόμουν για μέρες. Ό,τι έγινε όμως, έγινε, προχωράμε.

Νιώθω όμορφα αυτές τις μέρες, διότι μπήκα και πάλι στις προπονήσεις της ομάδας μας. Προπονούμαι κανονικά ξανά μαζί με τους συμπαίκτες μου, νιώθω καλά, έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό και αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Αισθάνομαι γερός και δυνατός. Λίγο πριν τον ταξίδι για την Μαδρίτη, είχα αγχωθεί λίγο, γιατί είχα τόσο καιρό να ταξιδέψω με την ομάδα λόγω του τραυματισμού, και είχα ξεχάσει που είχα βάλει το διαβατήριο μου! Έτρεχα σαν... τρελός για να το βρω και έκανα αρκετή ώρα για να ανακαλύψω που το είχα βάλει. Ευτυχώς το βρήκα και κατάφερα να ταξιδέψω. Έχει ανέβει η ψυχολογία μου αυτές τις μέρες, γιατί μπήκα ξανά σε κανονικούς ρυθμούς με την ομάδα. Προπονήσεις, ταξίδια, αγώνες, παρέα με τους συμπαίκτες μου, όλα αυτά μου είχαν λείψει. Αισθάνθηκα και πάλι μέρος του συνόλου. Ήμουν πάνω από 1,5 μήνα εκτός και όταν ένας αθλητής είναι ανενεργός είναι κάτι που τον απογοητεύει.

Δεν είναι ότι θέλω να σας το κρύψω, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ στο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο προπονητής μας την τελευταία στιγμή, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Έλαβα μέρος στην τελευταία προπόνηση, νιώθω καλά, θέλω να παίξω, αλλά ο κόουτς είναι αυτός που αποφασίζει. Αν καταφέρω να παίξω το πιθανότερο θα είναι για λίγα λεπτά, γιατί θα είναι και το πρώτο μου ματς ύστερα από τον τραυματισμό μου. Όμως, για όσο μου δοθεί η δυνατότητα να παίξω, σας υπόσχομαι πως θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να βοηθήσω τον Ολυμπιακό μας να πάρει τη νίκη. Βέβαια, θέλω λίγο χρόνο να βρω τον ρυθμό μου και τα πατήματα μου μου, δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις στην αγωνιστική δράση ύστερα από 1,5 μήνα απουσίας, και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό ματς, αλλά από θέμα φυσικής κατάστασης μπορώ να πω πως είμαι σε καλό επίπεδο. Θα βάλω όμως τα δυνατά μου, θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Σας το υπόσχομαι. Μου έλειψε το μπάσκετ, η αίσθηση του να μπαίνεις στο παρκέ να δώσει ένας ματς. Η αδρεναλίνη. Θέλω να το ζήσω πάλι. Είναι πράγματα που μου έλειψαν.

Πως σας φάνηκε το παιχνίδι μας κόντρα στον Παναθηναϊκό; Το πρώτο μας ημίχρονο ειλικρινά το απόλαυσα! Ήμασταν καταπληκτικοί, παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση και είχαμε τεράστιο πάθος και επιθυμία ώστε να νικήσουμε τον μεγάλο μας αντίπαλο και το καταφέραμε. Όταν η διαφορά πήγε στο +30 (49-19) ήταν υπέροχη η αίσθηση της υπεροχής. Δείξαμε τις δυνατότητες μας. Αυτή η νίκη μας επί του Παναθηναϊκού ήταν σημαντική για δύο λόγους. Καταρχάς διότι τους νικήσαμε με διαφορά στο σκορ και με αυτόν τον τρόπο στην ισοβαθμία υπερτερούμε απέναντι τους στην προσπάθεια μας να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των ελληνικών playoffs και επίσης πήραμε ψυχολογία, αλλά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ύστερα από τις δύο ήττες που μετρήσαμε κόντρα στους "πράσινους" στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το ματς κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πέρα ότι θα επαναληφθεί ο τελικός του περσινού Final-Four στο ίδιο μάλιστα γήπεδο, θα αναμετρηθούν δύο σπουδαίες ομάδες, με την Ρεάλ να είναι εξαιρετική στην επίθεση και τον Ολυμπιακό που παρουσιάζεται καταπληκτικός στην άμυνα. Επίθεση, λοιπόν, εναντίον άμυνας. Να δούμε ποιος θα βγει νικητής από αυτήν την μεγάλη μάχη. Νομίζω πως το "κλειδί" για εμάς στο ματς ώστε να πάρουμε τη νίκη, διότι για την νίκη ήρθαμε στην Μαδρίτη, είναι ότι πρέπει να τους κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ και από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος πως θα βρούμε λύσεις στην επίθεση. Θέλουμε να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας. Συνήθως παίζουν γρήγορα και πηγαίνουν τα παιχνίδια τους στους 90 πόντους. Εμείς παράλληλα θέλουμε να κρατάμε τον αντίπαλο μας κάτω από τους 70 πόντους. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε ποια από τις δύο φιλοσοφίες θα επικρατήσει. Σέβομαι την Ρεάλ, είμαι μία σπουδαία ομάδα, διαθέτουν ταλέντο και ποιότητα στο ρόστερ, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και στην δική μας ομάδα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και έχουμε μεγάλη επιθυμία να κάνουμε κάτι καλό στην Μαδρίτη. Περισσότερα στην πράξη.

Τις τελευταίες μέρες τις πέρασα με την οικογένεια μου και καλούς φίλους. Βγήκαμε έξω για βόλτες, για φαγητό, ενώ παρακολουθήσαμε και ορισμένα σόου. Στο σπίτι είδαμε ταινίες, σειρές, ενώ είχε έρθει και ο Πάτρικ Γιανγκ και παίζαμε Playstastion 4. Παίζαμε "μπασκετάκι", το NBA2k16 μεταξύ μας, ενώ στο... κόλπο μπήκε και ο μεγάλος μου γιος (δείτε παρακάτω την φωτογραφία). Παίζαμε με τις ώρες και το ευχαριστηθήκαμε. Ήμασταν και οι δύο ανενεργοί λόγω των τραυματισμών μας, οπότε βρήκαμε χρόνο. Είμαι στεναχωρημένος για την αποχώρηση του Σον Τζέιμς. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο με καλό χαρακτήρα από το λίγο που τον γνώρισα και έχει και μία καταπληκτική οικογένεια. Λυπάμαι που αποχώρησε από την ομάδα μας τόσο γρήγορα, αλλά αυτά έχει η ζωή και το επάγγελμα μας. Είναι μέρος του σπορ. Στεναχωρέθηκαν και τα παιδιά μου, γιατί είχαν γίνει... κολλητοί φίλοι με τα παιδιά του Σον Τζέιμς και έκαναν παρέα. Τους αποχαιρετήσαμε και τους ευχηθήκαμε ό,τι καλύτερο από εδώ και πέρα στο επόμενο τους ταξίδι.

Αυτά παιδιά, πάω να ξεκουραστώ γιατί έχουμε και το ματς κόντρα στην Ρεάλ. Θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

Στην φωτογραφία εγώ, ο Πάτρικ και ο γιος μου που παίζουμε PS4:

Λοτζέσκι: "Σας το υπόσχομαι"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ