EUROLEAGUE

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Παρτίζαν 84-73

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Παρτίζαν 84-73

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε με 84-73 της Παρτίζαν και πανηγύρισε το 6ο της ροζ φύλλο αγώνα στο ΤΟΡ 16

Με ένα σερί 13-0 στο τρίτο δεκάλεπτο η Λοκομοτίβ Κουμπάν επέβαλε τον ρυθμό της και κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα με 84-73 το εμπόδιο της Παρτίζαν. Βάλερι Λικχοντέι, Ντέρικ Μπράουν και Σίμας Γιασάιτις ήταν η τριπλέτα που οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Ρώσους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με τον Ρίτσαρντ Χέντριξ να... μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους ξεκίνησε ο αγώνας (4-0 στο 3'). Η απόδοση του Αμερικανού έδωσε ώθηση στους συμπαίκτες του που με το καλημέρα πήραν διψήφια διαφορά (13-2 στο 5'). Ένα τρίποντο του Μπερτάνς και μία βολή από τον Τέπιτς βοήθησαν την Παρτίζαν να μειώσει σε 14-8 (στο 8'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε τελικά με την διαφορά να έχει μειωθεί (16-10 στο 10').

Με δύο τρίποντα δια χειρός Λικχοντέι και κάρφωμα του Μπράουν η Λοκομοτίβ έτρεξε ένα σερί 8-0 με το... καλημέρα της δεύτερης περιόδου κάτι που επανέφερε τη διαφορά στους 14 (24-10 στο 12'). Όπως και στο ξεκίνημα η απάντηση δόθηκε και πάλι από τον Μπερτάνς, ενώ και με τη βοήθεια των Τέπιτς, Πάβλοβιτς οι Σέρβοι βρήκαν τρόπο να κρατήσουν την διαφορά σε λογικά επίπεδα (27-17 στο 14'). Η Παρτίζαν με μπροστάρηδες του Μπερτάνς, Πάβλοβιτς και Μπογκντάνοβιτς έκανε την αντεπίθεση της και τρέχοντας ένα επιμέρους 12-5 μετέτρεψε το 24-10 σε 29-22 (15'). Οι Ρώσοι είχαν χάσει τον ενθουσιασμό της αρχής και σε συνδυασμό με την σέρβικη άμυνα που δεν άφηνε πολλά περιθώρια δεν άργησε να εξανεμιστεί η διαφορά ασφαλείας που είχαν πάρει (33-30 στο18'). Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 38-30 έπειτα από τρίποντο του Σίμας Γιασάιτις και καλάθι του Ντέρικ Μπράουν.

Αποφασισμένη να μην παραδοθεί εύκολα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Παρτίζαν, η οποία με τον Σάσα Πάβλοβιτς να σημειώνει 5 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 38-35 (21'). Τα αντανακλαστικά της Κουμπάν αποδείχτηκαν καλά και με τους Λικχοντέι και Καλνιέτις αντέδρασε δυναμικά απαντώντας με ένα σερί 13-0 (51-35 στο 23'). Η σέρβικη περίοδος αφλογιστίας διακόπηκε από τον Τέπιτς, ο οποίος σκόραρε έπειτα από περίπου 3,5 λεπτά που η Παρτίζαν δεν έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι (51-37 στο 25'). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με την Λοκομοτίβ να έχει βάλει δυνατές βάσεις για το ροζ φύλλο αγώνα, καθώς προηγούνταν με 63-45 (στο 30').

Περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο για τον τελικό νικητή όχι όμως και για την τελική διαφορά, καθώς η Λοκομοτίβ εξαιτίας της ισοβαθμίας που βρίσκεται με την Γαλατάσαραϊ ήθελε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Οι παροτρύνσεις του Εβγκένι Πασούτιν δεν έπιασαν τόπο, καθώς οι άμυνες και των δύο ομάδων χαλάρωσαν, οι παίκτες αγωνίστηκαν περισσότερο για να το χαρούν κι έτσι το τελικό 84-73 αποζημίωσε πλήρως τους θεατές.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ