EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Λούις Μπούλοκ υπήρξε θύμα ρατσισμού

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÑÅÁË / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS-REAL
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÑÅÁË / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS-REAL EUROKINISSI

Ο Λούις Μπούλοκ μίλησε στο Radio Marca για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας πως την περίοδο που έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξε θύμα ρατσισμού στην Ισπανία.

Για μία εξαετία (2004-'10), ο Λούις Μπούλοκ φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας εντυπωσιακή παρουσία στην EuroLeague. Με +12 πόντους ανά αγώνα στην EuroLeague στις πέντε από τις έξι σεζόν που βρέθηκε στη "Βασίλισσα" ήταν εκ των βασικών στελεχών της ισπανικής ομάδας. Πλην όμως, ακόμη κι αυτός, βίωσε τον ρατσισμό στο... πετσί του εκείνη την περίοδο.

Ο παλαίμαχος γκαρντ μίλησε στο Radio Marca με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ μετά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα αστυνομικής βίας σε βάρος μελών της αφροαμερικανικής κοινότητας και αποκάλυψε πως κι ο ίδιος έπεσε θύμα ρατσισμού, όταν ακόμη ζούσε αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

"Πριν από μερικά χρόνια, δεν υπήρχαν κάμερες στα κινητά για να καταγράφουν τα πάντα. Τότε, ο κόσμος λειτουργούσε με το σκεπτικό πως "ο λόγος μου εναντίον του δικού σου". Κι η αλήθεια είναι πως πάντα πίστευαν αυτούς (σ.σ.: τους αστυνομικούς). Είμαι 44 ετών και όταν βγαίνω από το σπίτι, κάθε φορά, μπορεί κάτι να μου συμβεί. Πρέπει να μιλάς στα παιδιά σου γι αυτό. Κάθε φορά που τα μαύρα παιδιά σου φεύγουν από το σπίτι, οι γονείς τούς λένε να προσέχουν, αυτό δεν συμβαίνει με τα λευκά παιδιά. Με πονάει να βλέπω κάτι τέτοιο" ανέφερε αρχικά ο Λουίς Μπούλοκ, ο οποίος αποκάλυψε ότι την περίοδο που φορούσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξε θύμα ρατσισμού:

"Είχα μια άσχημη στιγμή στη Μαδρίτη. Μία φορά, ένας αστυνομικός με αντιμετώπισε με πάρα πολύ άσχημο τρόπο, άρχισε να με προσβάλλει και να μου συμπεριφέρεται άσχημα. Έβαλα τα κλάμματα, ήταν ρατσιστής. Με έκανε να κλάψω απλά και μόνο επειδή ήμουν μαύρος".

Με τη φανέλα της "Βασίλισσας", ο Λούις Μπούλοκ κατέκτησε το EuroCup το 2007 και τον τίτλο στη Liga Endesa σε δύο περιπτώσεις (2005, 2007), όντας μάλιστα ο MVP των τελικών το 2005.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ