EUROLEAGUE

Ο Καμπάσο, οι Μάβερικς, ο Σλούκας και το ντόμινο στην Ευρώπη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι Ντάλας Μάβερικς θέλουν να ξανασμίξει ο Λούκα Ντόντσιτς με τον Φακούντο Καμπάσο, ο Κώστας Σλούκας έχει γίνει το hot όνομα στην Ευρώπη και ίσως ο μοναδικός άσσος που μπορεί να αλλάξει το φετινό καλοκαίρι τα δεδομένα στη EuroLeague.

Με έναν χρόνο καθυστέρηση, αλλά μάλλον πιο έτοιμος από ποτέ φαίνεται πως θα μετακομίσει στο ΝΒΑ ο Φακούντο Καμπάσο. Οι τρομερές εμφανίσεις του περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο και η δεύτερη θέση στα γήπεδα της Κίνας έπεισαν τους παράγοντες συγκεκριμένων ομάδων πως ο Αργεντινός είναι έτοιμος για το άλμα στην κορυφαία Λίγκα του πλανήτη και πλέον αυτό το άλμα μοιάζει από πολύ πιθανό έως δεδομένο ειδικά στην περίπτωση που οι Μάβερικς του καθατέσουν μια πραγματικά καλή/συμφέρουσα πρόταση για να τον πείσουν να αποχαιρετήσει τη Μαδρίτη.

Οι παράγοντες της ομάδας του Ντάλας έχουν ήδη συμβουλευθεί τον Λούκα Ντόντσιτς, αν και στην εποχή που ζούμε είναι πολύ εύκολο το σκάουτινγκ και η "σάρωση" κάθε αθλητή. Ο Καμπάσο θα είναι 30 ετών στις αρχές του 2021, βρίσκεται δηλαδή στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του και μετά από τρεις πραγματικά εξαιρετικές σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει κάτι παραπάνω από ετοιμος για να αντιμετωπίσει τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του κόσμου.

Με τον κορονοϊό να έχει βάλει λουκέτο στο ΝΒΑ, ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνει το Draft 2020, πότε θα ξεκινήσει η Free Agency, πότε θα αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα. Ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι στο Ντάλας θα μετατρέψουν σε πρόταση το ενδιαφέρον τους για τον Αργεντινό που μοιάζει πλέον πολύ πιθανό να ξανασμίξει με τον Λούκα Ντόντσιτς. Οι Μάβερικς έχουν στα γκαρντ τους Τιμ Χάρνταγουεϊ, Ντέλον Ράιτ, Σεθ Κάρι, Τζέιλεν Μπράνσον, όχι κάποιον σπουδαίο παίκτη δηλαδή, οπότε η ανάγκη τους για μια safe προσθήκη είναι μεγάλη.

Στη Μαδρίτη γνωρίζουν ότι το πιο πιθανό είναι να χάσουν τον Καμπάσο και γι' αυτό ακούγεται όλο και πιο έντονα το όνομα του Κώστα Σλούκα. Ο Πάμπλο Λάσο βλέπει τον Σέρχιο Γιουλ να ταλαιπωρείται συχνά από τραυματισμούς, χρειάζεται έναν πρωτοκλασάτο άσσο και ο Έλληνας πόιντ γκαρντ είναι σίγουρα μια επιλογή που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους Ισπανούς, χωρίς προς το παρόν να είναι ξεκάθαρο αν ο ίδιος σκέφτεται να αποχωρήσει από τη Φενέρμπαχτσε η οποία δεν διανύει και την πιο ευχάριστη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της την ώρα που και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παραμένει "στον αέρα".

Τον Σλούκα θέλει (και φέτος) και ο Ολυμπιακός, οι φήμες λένε πως θα ενδιαφερθεί για εκείνον και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αν βγει στην αγορά ως free agent, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η πιθανή αποχώρηση του Καμπάσο για το ΝΒΑ θα δημιουργήσει ένα ντόμινο εξελίξεων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με μια μεταβατική σεζόν να πλησιάζει εξαιτίας του κορονοϊού που ουδείς γνωρίζει πόσο μεγάλη ζημιά θα προκαλέσει σε βάθος χρόνου, οι πραγματικά καλοί παίκτες (όπως ο Σλούκας) θα συνεχίσουν να έχουν καλές αποδοχές, ειδικά από τη στιγμή που είναι ελάχιστοι οι αθλητές που μπορούν να μπουν σε μια ομάδα και είτε να την κάνουν contender, είτε να τη διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο.

Για την ιστορία, ο Καμπάσο είχε φέτος 9.9 πόντους από 52% στο δίποντο, 31% στο τρίποντο και 87% στις βολές μαζί με 2.3 ριμπάουντ, 7.1 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 15.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 23:53 σε 28 αγώνες, ενώ ο Σλούκας είχε 11.6 πόντους από 48% στο δίποντο, 42% στο τρίποντο και 94% στις βολές μαζί με 2.8 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ, ένα κλέψιμο και 15.5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 29:03 σε 25 αναμετρήσεις της EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ