EUROLEAGUE

Υπέρβαση στον "Γολγοθά"

Υπέρβαση στον "Γολγοθά"

Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά έκανε την ζωή του δύσκολη με την Ζενίτ και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Είναι στιγμές που βλέπεις τον Παναθηναϊκό να παίζει μπάσκετ και κινδυνεύεις να ξεχάσεις όσα… ξέρεις. Όσα είναι αυτά. Λίγα, πολλά, περισσότερα, ελάχιστα. Είναι στιγμές που βλέπεις τον Παναθηναϊκό και σου έρχεται να σπάσεις την τηλεόραση, να τραβήξεις τα μαλλιά σου… Να πεις "Έλα ρε φίλε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα". Και ο Παναθηναϊκός πιστός στις συνήθειες του θα βρει τον τρόπο να δώσει δικαιώματα….

Αυτό ακριβώς έκανε χθες βράδυ (7/2) στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην Ζενίτ. Και αυτό γιατί καμία ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού, όταν έχει απέναντί της μια ομάδα επιπέδου Ζενίτ, δεν επιτρέπεται να τις επιτρέπει να επιστρέψει στον αγώνα. Δεν γίνεται ρε παιδί μου να κερδίζει ο Παναθηναϊκός 30-11 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και οι φιλοξενούμενοι να κάνουν επιμέρους σκορ 16-29 στο επόμενο δεκάλεπτο και να είναι και πάλι στο παιχνίδι. Να είναι και πάλι στην διεκδίκηση της νίκης. Δεν γίνεται. Αυτό το κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός.

Και δυστυχώς η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έχει δώσει την ευκαιρία στους αντιπάλου της να πιστεύουν ότι μπορούν να επιστρέψουν οποιαδήποτε στιγμή. Ακόμα και από το -20. Ακόμα και μέσα στο ΟΑΚΑ. Και προσέξτε το σημαντικότερο. Η Ζενίτ δεν επέστρεψε από το -20 ε βάθος χρόνου, επέστρεψε μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Και από εκεί και πέρα βέβαια ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε με την απόδοσή του. Το αντίθετο. Ήταν στοιχειωδώς σοβαρός και την στιγμή που είχε τον Παπαπέτρου εκτός και τον Καλάθη σε κακό βράδυ (παρά τα 31 γενέθλιά του), είχε σε… μαγικό φεγγάρι τον ΝτεΣόν Τόμας (27 πόντοι με 3/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη), αλλά και τον Ταιρίς Ράις. Με τον Αμερικανό να είναι… κομβικός στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όπου ουσιαστικά «οδήγησε» με πολύ σωστό τρόπο τους συμπαίκτες του.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ… ΝΙΚΗΣΕ

Από το χθεσινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν έχει να κρατήσει τίποτα. Απολύτως. Μόνο την νίκη. Οι «πράσινοι» έφτασαν τις 14 και είναι στην 6 θέση. Με απόσταση δύο νικών από την 7 Βαλένθια αλλά και άλλες δύο νίκες από την 5 Μακάμπι η οποία πήρε τεράστια νίκη στην Πόλη επί τη Φενέρμπαχτσε με καλάθι του Οθέλο Χάντερ. Τώρα, όμως, είναι που αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα είναι που ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν και θα αποδείξει αν είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση. Αν είναι σε θέση να βρεθεί στα πλέι οφ, όχι απλά για να δηλώσει παρών, αλλά για να παλέψει στα ίσια για το κάτι παραπάνω.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει αν μεγάλο πλεονέκτημα. Την διακοπή. Η Euroleague για μια εβδομάδα σταματάει και οι πράσινοι έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να παρουσιάσουν βελτίωση. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους. Στις 21 Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκό θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα, τρεις μέρες αργότερα θα βρεθεί στην Μαδρίτη για το ματς με την Ρεάλ και στις 3 Μαρτίου θα πάει στο ΣΕΦ για το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δύο ημέρες μετά η ΤΣΣΚΑ έρχεται στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στις 13 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Πόλη. Πρόγραμμα… φωτιά και όπως όλοι καταλαβαίνουν το θέμα είναι οι «πράσινοι» να μην… καούν. Από αυτήν την πεντάδα παιχνιδιών ψάχνει μίνιμουμ 3 νίκες. Δύο στην έδρα του και μία εκτός, με αυτήν του ΣΕΦ να είναι ιδιαιτέρων συνθηκών….

Αλλά ας μην βιαζόμαστε… Το πρώτο βήμα είναι να γίνει σε 14 ημέρες από τώρα, οπότε μπορεί και τα δεδομένα να έχουν αλλάξει. Αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτήν την εικόνα.

ΥΓ1: Πλέον είναι αστείο αυτό που γίνεται με την διαιτησία… Στο Βελιγράδι λέγαμε ότι είναι για γέλια, χθες ήταν για κλάματα… Πάλι καλά που υπάρχει και το instant replay και δεν θα μας βγάλουν τρελούς και… άμπαλους.

ΥΓ2: +16 είχε στην αξιολόγηση στο τέλος του παιχνιδιού ο Μπεν Μπέντιλ που για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν στην πρώτη πεντάδα της ομάδας του. Μόνο τυχαίο δεν είναι κάτι τέτοιο.

ΥΓ3: Και φυσικά μόνο τυχαία δεν ήταν και η αναφορά του Ρικ Πιτίνο στον Παππά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ